Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Ο Τούρκος Πρεσβευτής στα Τίρανα αντιμετωπίζει την Αλβανία ως τουρκικό προτεκτοράτο

 Ο Τούρκος Πρεσβευτής στα Τίρανα αντιμετωπίζει την Αλβανία ως τουρκικό προτεκτοράτο
Ο Τούρκος Πρεσβευτής στην Αλβανία, Χινταγιέτ Μπαϊρακτάρ, σε συνέντευξή του ισχυρίστηκε ότι το δίκτυο των «γκιουλενιστών» στην Αλβανία είναι εξαιρετικά οργανωμένο και διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να το εξαρθρώσει.
Το ύφος του Τούρκου Πρεσβευτή μάλιστα είναι σαν η Αλβανία να πρόκειται για τουρκική επαρχία ή έστω τουρκικό προτεκτοράτο, εις το οποίο το τουρκικό καθεστώς έχει απόλυτη εξουσία δίχως να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.
Μιλώντας ο Τούρκος Πρεσβευτής στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «ΑΝΑΤΟΛΗ», επεσήμανε ότι η Αλβανία βρίσκεται στην κορυφή των χωρών όπου η οργάνωση FETO είναι πολύ καλά οργανωμένη.
Να σημειωθεί ότι οργάνωση με το όνομα FETO δεν υπάρχει, είναι ένα όνομα που εφηύρε το τουρκικό κράτος για να αποκαλεί το υποτιθέμενο τρομοκρατικό δίκτυο των οπαδών του Φετουλάχ Γκιουλέν.
Ο Τούρκος Πρεσβευτής στην ίδια συνέντευξη επεσήμανε ότι η «ραχοκοκαλιά» της FETO στην Αλβανία είναι τα σχολεία της.
Παράλληλα, ανέφερε ότι η οργάνωση του Γκιουλέν στην Αλβανία έχει δύο εκδοτικούς οίκους, εμπορικό επιμελητήριο, εμπορικές υπηρεσίες, ειδησεογραφική ιστοσελίδα, λογαριασμούς κοινωνικών μέσων δικτύωσης που κάνουν προπαγάνδα, έχουν θρησκευτικά ιδρύματα και φιλανθρωπικές οργανώσεις.
Επεσήμανε επίσης ότι παρακολουθεί στενά τη δράση της και θα συνεχίσει να την παρακολουθεί μέχρι την εκκαθάριση και του τελευταίου μέλος της Οργάνωσης στην Αλβανία.
Ο Τούρκος Πρεσβευτής υπογράμμισε ότι η Αλβανία δεν θα είναι πια η χώρα όπου θα υπάρχουν προδότες, ενώ τόνισε ότι υπάρχει μια συνεργασία με το Αλβανικό υπουργείο Παιδείας και του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Maarif της Τουρκίας [σ.σ ακραίο θρησκευτικό ίδρυμα που διαχειρίζεται η τουρκική κυβέρνηση για τον έλεγχο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που σχετίζονται με την FETO] για τη δημιουργία μη κερδοσκοπικών τουρκικών [ισλαμιστικών] σχολείων στην Αλβανία.
Τέλος, ο κ. Μπαϊρακτάρ επεσήμανε ότι σημαντικός στόχος αποτελεί το κλείσιμο των σχολείων της FETO στην Αλβανία, τα οποία αποτελούν σημαντική πηγή χρηματοδότησης της Οργάνωσης.
Τι κρατάμε από τις παραπάνω δηλώσεις; Ότι η Τουρκία συμπεριφέρεται στην Αλβανία ως να είναι προτεκτοράτο της, ή τουλάχιστον έτσι την αντιμετωπίζει, επεμβαίνοντας ευθέως στα εσωτερικά μιας άλλης χώρας και ιδίως στο εκπαιδευτικό της σύστημα, με ισλαμιστικά σχολεία που «βγάζουν» την επόμενη γενιά τζιχαντιστών.
Εννοείται η τόσο βαθιά διείσδυση τουρκικών ισλαμιστικών δικτύων, κρατικών και παράλληλων, αποτελούν επιπλέον εμπόδια στην ευρωπαϊκή ενταξιακή προοπτική της Αλβανίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση το τελευταίο που θέλει είναι «τουρκικούς δορυφόρους» με δικαίωμα βέτο στα όργανά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: