Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Αλβανοτσάμηδες: Θα επιδιώξουμε επίλυση του ζητήματος των τσάμηδων σε ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και Κογκρέσο των ΗΠΑ


Το πρόγραμμα του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων PDIU, με τις προτάσεις (σημειώνονται  στο κείμενο)



Ο πρόεδρος του συλλόγου «Τσαμουριά», Αμπάζ Χάντο, παρουσίασε το (προεκλογικό) πρόγραμμα του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων – PDIU, στο οποίο αναφέρεται η πρωτοβουλία για έκδοση ψηφίσματος για το ζήτημα των τσάμηδων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.




Υπάρχουν μερικά σημεία τα οποία υποστηρίζονται από τη δράση του  PDIU για επίλυση του ζητήματος των αλβανοτσάμηδων, τα οποία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του συλλόγου της «τσαμουριάς», και τα οποία παρουσίασεσ ο αναπληρωτής πρόεδρος του PDIU στο συνέδριο για το προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος.



Συγκεκριμένα ο Αμπάζ Χάντο δήλωσε: 



«Το θέμα των τσάμηδων έχει πάρει μιαν νέα διάσταση. Ήδη, το ‘τσάμικο’ δεν είναι μόνο μια εθνική ατζέντα, αλλά διεθνής. Θα αναφέρουμε ορισμένα σημεία τα οποία υποστηρίζει το πρόγραμμά μας: 


Εξεταστική επιτροπή για να επιβεβαιώσει την τραγική ιστορία του πληθυσμού των Αλβανοτσάμηδων.


Πρόταση  ψηφίσματος για το ζήτημα των Τσάμηδων προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Κογκρέσο των ΗΠΑ.


Συγκέντρωση όλων των δεδομένων και των στοιχείων από τους Αλβανοτσάμηδες που εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, οι  οποίοι είναι ακόμη ζωντανοί, για να δημιουργηθεί μια απαραίτητη βάση για τη συνέχιση της νομικής οδού.


Ο συντονισμός με άλλες πληθυσμιακές ομάδες στην Ελλάδας, οι οποίες είχαν παρόμοια τύχη με τους Αλβανοτσάμηδες, όπως Εβραίοι και Σλάβοι.


Δημιουργία περιπτέρου για την Τσαμουριά στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.


(27.al)



--
               


Δεν υπάρχουν σχόλια: