Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017

Ministri në Nju Jork - Bushati drekon me homologun grek, flasin për bashkëpunimin dypalësh

Qëndrimi në Nju Jorg për punimet e Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së i ka shërbyer Ministrit për Europën dhe Punët e Jashtme, Ditmir Bushati, për të zhvilluar disa takime të rëndësishme me homologët e vendeve anëtare.
Kështu Bushati ka zhvilluar një drekë pune me kreun e diplomacisë greke Nikos Kotzias. Bushati thotë se me mikun dhe kolegun e Greqisë bisedoi për disa çështje rreth bashkëpunimit dypalësh Shqipëri-Greqi.
Bushati gjithashtu takoi edhe Minsitrin e Jashtëm të Tunizisë, Khemaies Jhinaoui, me të cilin nënshkroi marrëveshjen për heqjen e vizave për pasaportat diplomatike, si dhe e ftova humologun për një vizitë në Shqipëri.
“Zhvillimet e fundit në Tunizi janë pozitive në rrugën e ndërtimit të demokracisë të një shoqërie të hapur, shembull i suksesit të të ashtuquajturës Pranvera Arabe” shkruan Bushati.
/Oranews.tv/
Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 comments: