Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018

Διαμαρτυρία Αλβανοτσάμηδων στο Δυρράχιο για τη συνάντηση Μπουσάτι-Κοτζιά

 


Καθώς στην Κορυτσά υπάρχει η συνάντηση  μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Αλβανίας και Ελλάδας, Ντιτμίρ Μπουσάτι και Νίκου Κοτζιά, προκειμένου να επιλύσουν τα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών, στο Δυρράχιο πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

Εκπρόσωποι της ομοσπονδίας των Αλβανών Τσάμηδων έκανα πορεία στην κεντρική λεωφόρο για να ευαισθητοποιήσουν τους κατοίκους στο λεγόμενο πρόβλημά τους.

Προέβησαν σε εκκλήσεις προς όλους τους Αλβανούς να ενωθούν  μαζί τους για τα δικαιώματα των τσάμηδων.

«Δεν απλά ένα θέμα των τσάμηδων, αλλά όλων των Αλβανών», έλεγαν και τόνιζαν ότι:
«Δεν υπάρχει Αλβανία χωρίς το Κοσσυφοπέδιο και χωρίς τη Τσαμουριά. Αγαπάμε τη Τσαμουριά», είπαν- διεκδικώντας με τον τρόπο αυτό ελληνικά εδάφη.


Οι διαμαρτυρόμενοι ανέφεραν ότι δεν έχουν καμία ενημέρωση για τα προβλήματά τους και ζήτησαν εκπρόσωπος της κοινότητάς του να παρευρίσκεται στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των κυβερνήσεων της Αλβανίας και της Ελλάδας.


Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι σήμερα είναι η δεύτερη ημέρα της συνάντησης των Μπουσάτι – Κοτζιά στην Κορυτσά και θέμα της ημέρας είναι «ακριβώς το ζήτημα των αλβανοτσάμηδων».


Η διαπραγμάτευση θα τελειώσει αύριο- Κυριακή- και αναμένεται να βγει «λευκός καπνός» σε ορισμένα βασικά θέματα, όπως σημειώνεται.


Σχόλιο: Όπως καταλαβαίνει κανείς στην Κορυτσά αυτά τα στοιχεία δεν  βρίσκουν έδαφος οπότε το κάνουν όπου υπάρχουν ηλίθιοι.  Η εφημερίδα   shqiptarja.com είναι εφημερίδα που έχει ιταλό ιδιοκτήτη και συνεχίζει να προωθεί την ίδια ανθελληνική προπαγάνδα που έκαναν οι ίδιοι και κατά το 'Α Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρόκειται για καθαρά ανθέλληνες φασίστες από Ιταλία και Αλβανία και έχουν συγκεκριμένο σχέδιο. 

Με πληροφορίες από :

(  shqiptarja.com)

--
               

Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 comments: