Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Συνεχόμενες οι διακρίσεις για το Ελληνοαλβανικό Σχολείο Όμηρος Κορυτσάς! Çmime të njëpasnjëshme për shkollën shqiptaro-greke Omiros!

Το Ελληνοαλβανικό Σχολείο Όμηρος είναι το καλύτερο σχολείο της Περιφέρειας Κορυτσάς. Αυτό επιβεβαιώνετε και από τα αποτελέσματα της σε όλα τα επίπεδα μόρφωσης. Έτσι πρόσφατα οι μαθήτριες του σχολείου που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Γλώσσας και Λογοτεχνίας διακρίθηκαν, ενώ μπόρεσαν και πήραν το Χρυσό Βραβείο στην Έκθεση. Επίσης οι μαθήτριες κέρδισαν και το Κύπελλο Coca Cola. Διαβάστε όμως αυτά που βρήκαμε στην ιστοσελίδα του σχολείου.  


Shkolla shqiptaro-greke Omiros është padiskutim, shkolla më e mirë në Qarkun e Korçës. Kjo vërtetohet nga rezulatet e vazhdueshme të saj në të gjitha nivelet e edukimit. Kështu dtët e fundit nxënëset e shkollës morën pjesë në Festivalin e Gjuhës dhe Letërsisë  u dalluan për nivelin e tyre të lartë, ndërsa njëra prej tyre mori çmimin e parë në ESE. Po ashtu vajzat e shkollës ishin kampionet e sivjetme në Kampionatin Coca Cola në Korçë. Lexoni më poshtë ato sa gjetëm në faqen e shkollës. Το σχολείο μας συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες που διοργανώνει η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κορυτσάς. Έτσι λάβαμε μέρος και φέτος στο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Coca-Cola, αρρένων και θηλέων.
Τα αγόρια μας δεν τα κατάφεραν αλλά τα κορίτσια νίκησαν όλα τα άλλα σχολεία και στέφθηκαν πρωταθλήτριες. Πήραν την πρώτη θέση, το κύπελλο σε όλη την περιφέρεια της Κορυτσάς. Υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας της Φυσικής Αγωγής της κ Κωνσταντίνας Πουλίτση, αλλά και της αρχηγού της ομάδας μας, της ταλαντούχας Διονυσίας (Ντενίσα) Κιόσε, καταφέραμε και νικήσαμε όλες τις ομάδες.
Ευχαριστούμε όλα τα κορίτσια την καθηγήτρια τους και ιδιαίτερα το μεγάλο μας ταλέντο την Διονυσία.
Shkolla jonë merr pjesë në të gjitha aktivitetet që organizohen nga Drejtoria Arsimore e Korçës. Kështu dhe sivjet morëm pjesë në Kampionatin Coca Cola, për djem dhe për vajza.

Djemtë tanë nuk ja dolën dot por vajzat ja dolën që të mundin të gjitha shkollat dhe u shpallën kampione. Ato fituan vendin e parë dhe kupën në të gjithë Prefekturën e Korçës.Nën përkujdesjen e mësuese së Edukimit Fizik znj Konstandina Pulici, por dhe kapitenes së skuadrës sonë, lojtares së talentuar Dhionisia (Denisa) Qose, ja dolëm të mundim që të gjitha skuadrat. Falenderojmë të gjitha vajzat, mësuesen e tyre dhe në veçanti talenten tonë të madhe Dhionisia që na bënë krenarë.

Άλλη μια διάκριση, ανάμεσα σε πολλά άλλα,  προστέθηκε στο Ελληνοαλβανικό Σχολείο Όμηρος Κορυτσάς. Σε διαγωνισμό στην Λογοτεχνία που διοργανώθηκε υπό την μέριμνα της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κορυτσάς και το Μεντρεσέ της Κορυτσάς και την συμμετοχή τουλάχιστον 200 μαθητών από όλη την Περιφέρεια της Κορυτσάς οι μαθητές μας διακρίθηκαν σε όλα τα επίπεδα και τα είδη λογοτεχνικού λόγου όπου και συμμετείχαν. Έτσι στην Έκθεση πήραμε το χρυσό βραβείο και άλλες δύο μαθήτριες μας ήταν στην δεκάδα. Στην Γραμματική μια από τις μαθήτριες μας ήταν στις τρείς καλύτερες.
Την Πέμπτη το πρωί,  τις μαθήτριες αυτές, της τίμησε στο σχολείο ο Συντονιστής Εκπαίδευσης κ Σωτηρούδας Βασίλειος και ο Διευθυντής κ Φιλίππου Στέργιος. Την ίδια ημέρα στο Μεντρεσέ αποδόθηκαν τα βραβεία. Οι τέσσερεις μαθήτριες που διακρίθηκαν είναι  η Άννα Ζίκε , Χρυσό Μετάλλιο στην Έκθεση και πιστοποιητικό συμμέτοχής, ενώ η Ενέντι Κολλτσινάκου, η Σοφία Λάρα, και η Μαρία Τζέγκα πήραν πιστοποιητικό συμμετοχής και βρίσκονταν στις καλύτερες θέσεις κατάταξης.
Μέσα από τα βραβεία αυτά μπορεί κανείς να δει την ακούραστη προσπάθεια τον εκπαιδευτικών σε όλα τα τμήματα και τα επίπεδα. Μπορεί να διακρίνει αυτό που επιβεβαιώνουν και οι επιστημονικές έρευνες, πως τα δίγλωσσα παιδιά έχουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο σε όλα τα μαθήματα αλλά ιδιαίτερα στις διάφορες γλώσσες, είτε είναι η μητρική είτε είναι ξένη γλώσσα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στις μαθήτριες που μας τίμησαν, σε όλους τους εκπαιδευτικούς, του σχολείου μας και ιδιαίτερα στην φιλόλογο  της αλβανικής  γλώσσας την κ Βαλμπόνα Λένα που με αγάπη και πάθος προσπαθεί καθημερινά για το καλύτερο βοηθώντας ακούραστα όλους τους μαθητές.

Një tjetër vlerësim, ndër shumë të tjera, ju shtua Shkollës Shqiptaro-Greke Omiros në Korçë. Në një konkurs të letërsisë i cili u organizua nga Drejtoria Arsimore e Korçës dhe Medreseja, me pjesmarrjen e 200 nxënësve nga gjithë Qarku i Korçës, nxënësit tonë u dalluan në të gjitha nivelet dhe llojet e fjalës letrare ku dhe ata morën pjesë. Kështu në Ese shkolla jonë mori Medalje Ari  dhe dy nxënëse të tjera ishin në dhjetë më të mirat. Në Sintaksë dhe Gramatikë një prej nxënseve tona ishte në tre më të mirat.
Të enjte në mëngjes, këto nxënëse, u nderuan në shkollë nga Koordinatori i Arsimit z Sotirudha Vasilio dhe Drejtori z Stergios Filippou. Në të njejtën ditë në drekë, gjatë një ceremonie të veçantë, u ndanë çmimet. Katër nxënëset që u dalluan janë Ana Zike - Medalje Ari dhe Çertifikatë pjesmarrjeje, ndërsa Enedi Kollçinaku, Sofia Lara dhe Maria Xega, morën çertifikatë pjesmarrjeje dhe ishin të rënditura në vendet më të mira.

Në këto çmime mundet dikush që të dallojë përpjekjen e mësuesve në të gjitha klasat dhe nivelet. Mund të dallojë atë që dhe studimet shkencore vërtetojnë, se fëmijët dygjuhësh kanë një nivel të lartë formimi të përgjithshëm dhe në veçanti në gjuhën mëmë dhe në gjuhët e tjera.

Një falenderim të madh i drejtohet nxënseve që na nderuan,  të gjithë mësuesve të shkollës sonë dhe në veçanti filologes së gjuhës shqipe znj. Valbona Lena e cila me dashuri dhe pasion përpiqet çdo ditë për të mirën e të gjithë nxënësve.

Δεν υπάρχουν σχόλια: