Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Σ. Μπερίσα: Να καταργηθεί ο εορτασμός του «Όχι» στη Β. Ήπειρο!

Σ. Μπερίσα: Να καταργηθεί ο εορτασμός του «Όχι» στη Β. Ήπειρο
Να καταργηθεί ο εορτασμός της ελληνικής εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στα ελληνικά στρατιωτικά κοιμητήρια της Βορείου Ηπείρου, ζήτησε ο Σαλί Μπερίσα σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο Report tv.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δολοφονία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες, ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας χαρακτήρισε τον εορτασμό του «Όχι» ως μια σοβινιστική εορτή (festime shoviniste) που έχει ως σαφή στόχο την Βόρεια Ήπειρο (Vorio Epirin).
Ο Σ. Μπερίσα συνέδεσε τον Κατσίφα με παραστρατιωτικές ελληνικές οργανώσεις, λέγοντας πως πίσω από το περιστατικό κρύβονται ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.
«Ο Κατσίφας χρησιμοποιήθηκε σε ένα οργανωμένο σχέδιο από τους γείτονές μας ως βορά των όπλων. Ήταν στρατιωτικός, μέρος των πιο ρατσιστικών εξτρεμιστικών κύκλων εναντίον των Αλβανών. Ήταν ένα σενάριο για να αναδειχθεί η Βόρειος Ήπειρος (Vorio Epirin). Αυτό συνέβη τώρα επειδή η χώρα δεν έχει κυβέρνηση», δήλωσε ο Μπερίσα επιτιθέμενος στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.
Ο Α. Μπερίσα επανέλαβε επιτακτικά τη θέση του ότι πρέπει να καταργηθεί ο εορτασμός της ελληνικής εθνικής επέτειου στις μειονοτικές περιοχές.
«Ο εορτασμός του Όχι δεν πρέπει να γιορτάζεται στην Αλβανία», είπε με νόημα τονίζοντας ότι επί πρωθυπουργίας του δεν επιτρεπόταν να εορταστεί στα κοιμητήρια της Β. Ηπείρου.

https://www.liberal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: