Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018

Η Ελλάδα να προστατέψει επιτέλους τους Έλληνες της Βορείου ΗπείρουΤριάντα έξι μέρες μετά την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα η αλβανική πλευρά συνεχίζει να προκαλεί και να τρομοκρατεί τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.

Το απόγευμα της Δευτέρας 3 Δεκεμβρίου άγνωστοι κατέστρεψαν το Μνημείο του Εξαίρετου Οπλαρχηγού της Ηπείρου Θύμιου Λιώλη και έσκισαν την Ελληνική Σημαία στην πλατεία του χωριού Κρανιά του Δήμου Φοινικαίων στην περιοχή Αγίων Σαράντα - Δελβίνου.

Οι δράστες ετράπησαν σε φυγή όταν έγιναν αντιληπτοί και έως το βράδυ της Δευτέρας αναζητούνται τόσο από την αστυνομία όσο και από τους κατοίκους της Κρανιάς.

Η άνανδρη και εγκληματική αυτή πράξη, ήταν θέμα χρόνου να συμβεί, αφού το κλίμα φρόντισε να οξύνει ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού TOP CHANNEL Μαρίν Μέμα ο οποίος πριν λίγες ημέρες ετοίμασε ένα ανιστόριτο και ανθελληνικό ντοκιμαντέρ με θέμα "Όταν τιμούν τους φονιάδες Αλβανών". Στην συγκεκριμένη εκπομπή οι εθνικοί αγωνιστές της Βορείου Ηπείρου Θύμιος Λιώλης και Σπύρος Σπυρομήλιος παρουσιάζονταν ούτε λίγο ούτε πολύ ως ανθρωπόμορφα τέρατα. 

Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ μάλιστα ο ανθέλληνας δημοσιογράφος πήγε στην κεντρική πλατεία της Κρανιάς και δείχνοντας το Μνημείο του Καπετάνιου του Βούρκου Θύμιου Λιώλη έλεγε "στη νότια Αλβανία κατασκευάζονται μνημεία για τους σφαγείς του αλβανικού λαού".

Η καταστροφή του Μνημείου έρχεται ενώ είναι σε εξέλιξη η τρομοκράτηση των κατοίκων του χωριού Βουλιαράτες ενόψει της τέλεσης του 40ήμερου μνημοσύνου του Κωνσταντίνου Κατσίφα το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου.

Η αποθράσυνση των αλβανών οφείλεται και στο γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καταστήσει σαφές στα Τίρανα ότι δεν θα γίνει ανεκτή οποιαδήποτε παραβίαση των δικαιωμάτων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Καλούμε την Αθήνα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να σταματήσει ο νέος γύρος διωγμών που υφίστανται οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου.


Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.