Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019

Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα : "Διδακτική της Γλώσσας" ! - Seminar trajnues me temë: "Didaktika e Gjuhës"!


Στην προσπάθεια συνεχόμενης επιμόρφωσης του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου μας με στόχο την βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, το Γραφείο του Συντονιστή Εκπαίδευσης Κορυτσάς σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, διοργάνωσε το διήμερο 15 και 16 Μαρτίου 2019 επιμορφωτικό σεμινάριο, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Την πρώτη μέρα ο κ. Γιώργος Νικολάου, Καθηγητής και Πρόεδρος ΠΤΔΕ Παν/μίου Πατρών  πραγματεύτηκε το θέμα «Διαπολιτισμική Διδακτική» ενώ κατά την δεύτερη μέρα η κα. Άννα Φτερνιάτη, Αναπλ. Καθηγήτρια ΠΤΔΕ Παν/μίου Πατρών, παρουσίασε το θέμα  «Διδακτικές στρατηγικές για τη διδασκαλία της Ελληνικής ως μητρικής, 2ης ή ξένης γλώσσας. Πολυγραμματισμοί και πολυτροπικότητα». 

Κατά την έναρξη του σεμιναρίου, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Κορυτσά, κ. Μαγδαληνή Νικολάου, απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκομένους και καλωσόρισε τους δυο καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών, τονίζοντας τη σημασία της επιμόρφωσης και της διαρκούς εκπαίδευσης, ενώ στη συνέχεια ο υπεύθυνος του Αναλυτικού Προγράμματος της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στην Κορυτσά κ Νικολίν Γερμένη στον χαιρετισμό του τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων με παρόμοια θέματα.

Τέλος, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Αλβανίας κ Βασίλειος Σωτηρούδας ευχαρίστησε, από την πλευρά του, τους καθηγητές αλλά και το Πανεπιστήμιο Πατρών εν γένει για το "Πρωτόκολλο Συνεργασίας" που υπεγράφη πρόσφατα ανάμεσα στις δύο πλευρές, και, μεταξύ άλλων, τόνισε τη βαρύτητα που έχει η στοχευμένη επιμόρφωση στους εκπαιδευτικούς που δραστηριοποιούνται σε δίγλωσσα σχολικά περιβάλλοντα, όπως αυτό του σχολείου μας.Në kontekstin e përpjekjes së vazhdueshme të trajnimit të personelit edukativ të shkollës sonë me qëllim përmirësimin e arsimit që ofrojmë, zyra e Koordinatorit të Arsimit të Greqisë në Korçë në bashkëpunim me Universitetin e Patrës, organizoi gjatë dyditëshit 15 dhe 16 Mars 2019 një seminar tajnues i cili u realizua në sallën e shfaqjeve të shkollës onë. Gjatë ditës së parë z. Giorgos Nikolaou, Pedagog dhe President i Departamentit të Arsimit Fillor të Universitetit të Patrës trajtoi temën “Didaktika Ndërkulturore” ndërsa gjatë ditës së dytë znj Anna Fterniati, Asistente Pedagoge e Universitetit të Patrës trajtoi temën “Strategji Didaktike dhe mësimdhënia e Greqishtes si gjuhë amtare, si gjuhë e 2-të ose si gjuhë e huaj. Multiliterati dhe Multimodalitete”.

Në fillim të seminarit, Konsullja e Greqisë në Korçë znj Magdalini Nikolaou përshëndeti pjesëmarrësit dhe iu uroi mirëseardhjen dy pedagogëve të Universitetit të Patrës, duke theksuar rëndësinë e trajnimit të vazhdueshëm, ndërsa më pas mori fjalën Përgjegjësi dhe Specialisti  i Kurrikulës së Drejtorisë Arsimore Korçë,  z Nikolin Gërmenji i cili gjatë fjalës së tij përshëndetëse theksoi rëndësinë e madhe që ka organizimi i seminareve trajnuese me tematikë të ngjashme.

Në fund të punimeve Koordinatori i Arsimit i Greqisë në Shqipëri falenderoi nga ana e tij pedagogët e Universitetit të Patrës në veçanti për “Protokollin e Bashkëpunimit” që u nënshkrua ndërmjet dy palëve, dhe ndër të tjera, theksoi rëndësinë që ka trajnimi  i caktuar për mësuesit që punojnë në ambjente shkollore dygjuhëshe ashtu siç është dhe shkolla jonë.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.