Featured Post

Η Μοσχόπολη το 1916! (Φωτογραφίες)- Voskopoja në vitin 1916! (Fotografi)

Εικόνα
Η Μοσχόπολη πριν από την καταστροφή του 1916 από τους Τουρκαλβανούς με αρχηγό τον Σαλί Μπούτκα! - Voskopoja para shkatërrimit të vitit 1916 nga çeta e hajdutëve turkoshqiptarë të Sali Butkës.Στηρίξτε το έργο μας!

Ψήφισμα - Rezolutë


Republika e Greqisë
Shoqata jo-Fitimprurëse
"Miqtë e Kulturës"
Thessaloniki                                                    Në Thessaloniki më 25-06-2019

REZOLUTË

Ne, Këshilli Drejtues i Shoqatës jo-Fitimprurëse "MIQTË E KULTURËS" në lidhje me fjetjen e të ndjerit grek orthodhoks, pararendës dhe luftëtar, për të drejtat e Kishës Orthodhokse të Shqipërisë, z Sotir Bambulla nga fshati Boboshticë të Korçës, vendosëm që  për ta NDERUAR:
1. Të botojmë këtë dokument në shtyp dhe në INTERNET.
2. Nëpërmjet kësaj rezolute t'i shprehim ngushëllimet tona bashkëshortes së tij Arkondi.
3. Ti shprehim ngushëllimet tona të gjithë fëmijëve të tij, nipërve e mbesave, stërnipërve dhe stërmbesave dhe të afërmve të tij.
4. Në vend të kurorës në ceremoninë e varrimit të tij të japim një bursë në një studente për studime pasuniversitare në Universitetin e Korçës apo diku tjetër.
Prehu vëlla në vendlindjen tënde Boboshticën me paraardhësit e tu helenë që kanë shkruar Histori të lavdishme në Epirin e Veriut në dobi të Atdheut Greqi dhe nënës tonë Besimit Orthodhoks, Zoti të të ndjejë. I përjetshëm kujtimi yt denjësisht i lumur vëllai ynë, parajsë të mbarë të urojmë nga gjithë Greqia.
Për Këshillin Drejtues

            Kryetari                                                         Sekretari
p Eleftherios Karakitsios                                     Harallamb Kamplies
protoprsviter-Profesor,Dr                           Ekonomolog Univ. Maqedonisë


Σταυροί από τους τάφους στο νεκροταφείο Μπομποστίτσας!-Kryqe nga varret në fshatin Boboshticë!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από τι κινδυνεύουν τα παιδιά εάν φορούν μάσκα; - Nga çfarë rrezikohen fëmijët nëse mbajnë maska?

Ιταλίδα πολιτικός εξηγεί γιατί μισούν εμάς τους Έλληνες ! - Politikania Italiane shpjegon pse na urrejnë ne grekëve.

Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την εθνική σύνταξη των Βορειοηπειρωτών