Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Σχόλιο για τις σημερινές δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ιωαννίνων

 


Σε σχέση με τις σημερινές  δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ιωαννίνων κ. Καχριμάνη, για τις διακομιδές από την Αλβανία που επηρεάζουν αρνητικά  την επιδημιολογική εικόνα του νομού των Ιωαννίνων, επισημαίνουμε  τα εξής:

Αν μεν η ανακοίνωση αφορά σε πολίτες αλβανικής καταγωγής και εθνικότητας, υπάρχει πράγματι ευθύνη της Πολιτείας και των αρμοδίων φορέων να εγγυηθούν την τήρηση των προβλεπόμενων πρωτοκόλλων για την  μεταφορά όσων νοσούν σε νοσοκομεία της χώρας μας, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες.

Αν όμως η ανακοίνωση αφορά και  τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες, τότε λυπούμαστε αλλά είναι εσφαλμένη καθώς αποτελεί ύψιστη υποχρέωση και ιερό  καθήκον της Ελλάδας να συνδράμει τους αδελφούς μας σε κάθε περίπτωση αλλά ιδιαίτερα  στη δύσκολη αυτή περίοδο.

Οι Βορειοηπειρώτες  είναι Έλληνες πολίτες, με την πλειοψηφία τους να έχει εκπληρώσει επί εικοσαετία και πλέον τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις και δικαιούνται όπως κάθε Έλληνας πολίτης, παροχή βοήθειας και νοσηλεία στα κρατικά νοσοκομεία. Πολύ περισσότερο αυτό ισχύει  για τους ηλικιωμένους κατοίκους των ερημωμένων πια χωριών της Βορείου Ηπείρου που επιμένουν να ζουν εκεί φυλάγοντας Θερμοπύλες.

Οι  Βορειοηπειρώτες αισθάνονται αγανακτισμένοι και προδομένοι αυτή την περίοδο καθώς διαπιστώνουν ότι  τους θυμόμαστε μόνο στις εκλογές για να τους ξεχάσουμε στη συνέχεια  και να τους εγκαταλείψουμε αβοήθητους στο διαλυμένο σύστημα υγείας της Αλβανίας, κλείνοντας τους τα σύνορα και απαγορεύοντάς τους με τα μέτρα που ισχύουν να επικοινωνήσουν με την μητέρα πατρίδα.

https://www.sfeva.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ενισχύστε οικονομικά την προσπάθεια μας!

Λίστα ιστολογίων/ Listë faqesh