Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Ο Γεν. Πρόξενος της στην Κορυτσά κ. Ν. Γιωτόπουλος επισκέφτηκε το Σχολείο Όμηρος και τον Μητροπολίτη Κορυτσάς! Konsulli i Përgjithshëm i në Korçë, z. Nikolaos Yotopoulos, vizitoi Shkollën "Omiros" dhe Mitropolitin e Korçës!

                 

 Ο Γεν. Πρόξενος της 🇬🇷 στην Κορυτσά κ. Ν. Γιωτόπουλος και η Αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπαίδευσης της 🇬🇷 στην 🇦🇱 κα Δ. Βασιλείου επισκέφθηκαν την 1 /3 τα 🇬🇷-🇦🇱 εκπαιδευτήρια ΟΜΗΡΟΣ και ΠΛΑΤΩΝ στην Κορυτσά.

Επίσης ο κ. Γεν. Πρόξενος είχε στις 24/2 συνάντηση γνωριμίας με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορυτσάς κ. Ιωάννη.

....

Konsulli i Përgjithshëm i 🇬🇷 në Korçë, z. Nikolaos Yotopoulos, i shoqëruar nga Zëvendës Koordinatorja e Arsimit të 🇬🇷🇦🇱 znj. Dimitra Vassiliou, vizituan të mërkurën 1 mars shkollat ​​🇬🇷-🇦🇱 OMIROS dhe PLATON në Korçë.

Gjithashtu, z. Konsulli i Përgjithshëm pati të premtën 24 shkurt takimin e njohjes me Mitropolitin e Korçës, Hirësia e tij Ioanni.

Αναλυτικότερα:

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κορυτσά κ. Νικόλαος Γιωτόπουλος, Σύμβουλος Πρεσβείας Α΄, συνοδευόμενος από την Αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπαίδευσης της Ελλάδος στην Αλβανία κα Δήμητρα Βασιλείου, πραγματοποίησε την Τετάρτη, 01.03.2023, επίσκεψη στα ελληνο-αλβανικά εκπαιδευτήρια ΟΜΗΡΟΣ και ΠΛΑΤΩΝ στην Κορυτσά.
Η Διευθύντρια του Σχολείου ΟΜΗΡΟΣ κα Αθηνά Σιδέρη ενημέρωσε τον κ. Γεν. Πρόξενο για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου ώστε να αποτελέσει το τελευταίο ένα ζωντανό κύτταρο ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού στην Αλβανία, καθώς και για τις προκλήσεις στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν. Στη συνέχεια ο Γενικός Πρόξενος επισκέφθηκε διάφορες τάξεις και συνομίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς, τόσο επιτοπίους όσο και αποσπασμένους εξ Ελλάδος.
Στο Λύκειο ΠΛΑΤΩΝ ο Γενικός Πρόξενος ξεναγήθηκε από την Διευθύντρια κα Έλενα Τούση στις διδακτικές αίθουσες, όπου συνομίλησε με μαθητές και καθηγητές. Πολλοί από τους μαθητές εξέφρασαν την επιθυμία τους να σπουδάσουν μελλοντικά στην Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: