Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Είναι ικανοποιημένοι οι Βορειοηπειρώτες με το εκλογικό αποτέλεσμα;Οι εκλογές στην Αλβανία έληξαν. Μετρήθηκαν και οι τελευταίοι ψήφοι και δόθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα. Το ΣΚ του Έντι Ράμα να κερδίζει  74 έδρες, το ΔΚ με τον Λιουλζίμ Μπάσα  43 έδρες, το ΣΚΕ (Σοσιαλιστικό Κίνημα Ένταξης) του Ιλίρ Μέτα (Πετρίτ Βασίλη) 19 έδρες, το PDIU (των τσάμηδων του Σπετίμ Ιντρίζι)  3 έδρες και το Χριστιανοδημοκρατικό 1 έδρα.
Είναι φως φανάρι πως αυτοί που πανηγυρίζουν από την αναμέτρηση αυτή είναι οι σοσιαλιστές του Έντι Ράμα, αφού κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τον προβλεπόμενο στόχο των 71 εδρών και να σχηματίσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Οι δημοκράτες κατηγορούν το κυβερνών κόμμα για παρανομίες, εξαγορά ψήφων με τα χρήματα από τα ναρκωτικά, απειλητικά τηλεφωνήματα στους ψηφοφόρους για να ψηφίσουν ΣΚ κι άλλα παρόμοια τερτίπια, που μόνον ένα κόμμα που έχει την εξουσία μπορεί να τα κατορθώσει.
Το ΣΚΕ του Ιλίρ Μέτα (αφού έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέλαβε ο Πετρίτ Βασίλη) βγήκε ενισχυμένο σε σύγκριση με την εκλογική αναμέτρηση του 2013.
Το τσάμικο κόμμα κατόρθωσε να εξασφαλίσει 3 έδρες (2 Ελβασάν και μία Ντίμπρα!!!) και  παρ’ ολίγο να πάρει και 4η έδρα στα Τίρανα.
Η Ε.Ε.Μ. πώς παρουσιάστηκε στις εκλογές αυτές;
Ειπώθηκε και σε άλλα γραπτά πως για πρώτη φορά μπήκε στον εκλογικό αγώνα διχασμένη και κατακρεουργημένη. Δεν μπόρεσαν να τα βρουν τα δύο κόμματα αναμεταξύ τους. Κυριάρχησε ο εγωισμός και ο αυτοσκοπός.
Εν πάσει  περιπτώσει αν και δεν τα βρήκανε να πάνε μονοιασμένοι, δόθηκε η ευκαιρία στους Βορειοηπειρώτες, διαμέσου του ΜΕΓΚΑ (το μοναδικό κόμμα των Βορειοηπειρωτών που βγήκε ανεξάρτητο και συμπεριλαμβανόταν μέσα στο ψηφοδέλτιο, με τον αριθμό 15, στα 18 αλβανικά κόμματα που έδιναν την δική τους μάχη), να δώσουν την δική τους ΕΛΛΗΝΙΚΗ ψήφο σ’ ένα ΕΛΛΗΝΙΚΟ κόμμα και να μην γινόταν υπόδουλοι και φερέφωνα των αλβανικών κομμάτων.   Να βγάλουν, τέλος πάντων, κι άλλον έναν δικό τους βουλευτή στα αλβανικά έδρανα, αφού ο κ. Ντούλες, έτσι ή αλλιώς θα έβγαινε από την λίστα του ΔΚ.
Όχι μόνον που δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό της ελληνικής ψυχής, αλλά είναι και ικανοποιημένοι και πανηγυρίζουν από την αυτοδυναμία του Έντι Ράμα και την αποτυχία του ΜΕΓΚΑ. Πρωτοφανές!!!!
Λέμε πρωτοφανές γιατί καθώς έριχναν την ψήφο τους ξέχασαν την παροιμία: «Τι να σου θυμηθώ, κρεμμυδάκι μου, κάθε χαψιά και δάκρυ».
Ξεχάσαμε την απαλοιφή από τα ληξιαρχεία της εθνικότητας των Βορειοηπειρωτών και  από τα ερωτηματολόγια της απογραφής του πληθυσμού, της εθνικότητας και του θρησκεύματος, τεχνάσματα του ΣΚ.
Ξεχάσαμε την αδιαφορία της κυβέρνησης για την υφαρπαγή, με ψεύτικους τίτλους ιδιοκτησίας, (που καταρτίζονται σε υπόγεια εργαστήρια με την ευλογία της ίδιας της κυβέρνησης) των δικών μας περιουσίων. Τα δηλητηριασμένα σχολικά κείμενα με ελληνικά εδάφη να συμπεριλαμβάνονται στην μεγάλη Αλβανία και αν και ειπώθηκε και από ελληνικής πλευράς, δεν έβαλαν καν το νερό στη φωτιά. Ξεχάσαμε τον ανθελληνισμό και τον οξύτατο εθνικισμό να μεγαλώνει μέρα παρά μέρα ώστε να ονειρεύονται για  τα ελληνικά εδάφη μέχρι τον Αμβρακικό Κόλπο, για γενοκτονία των Τσάμηδων από τους Έλληνες, για τοποθέτηση  στην κεντρική πλατεία των Τιράνων πέτρες από «αλβανικά εδάφη» των Φιλιατών, για το σβήσιμο της ελληνικής ονομασίας στις πινακίδες, μέχρι το… γιατί μιλάτε ελληνικά. Όλα αυτά τα ξεχάσαμε;
Ή θυμηθήκαμε τους 50 τίτλους ιδιοκτησίας των σπιτιών που μοίρασε μεγαλόφωνος ο Ράμα στο Αλύκο; Και τον χειροκροτήσαμε και τον περιμέναμε σαν Θεό, λες και το σπίτι δεν είναι δικό σου…
Ο εκλογικός αγώνας δεν δίνεται για μια θέση, για μια καρέκλα, αλλά για την εθνική σου υπόσταση, για την αξιοπρέπειά σου, για την ελληνικότητά σου, για όλο σου το ΕΙΝΑΙ. Πέντε με έξι ελληνικής καταγωγής βουλευτές (5 αυτή τη φορά) εκλέγονται στην αλβανική βουλή. Είδατε κάποιον απ’ αυτούς να υπερασπίζεται τα εθνικά μας δικαιώματα. Κανένας.  Ούτε αυτή τη φορά. Είναι τα προγράμματα των κομμάτων που τους δεσμεύουν.
Ο μοναδικός ιστός που απέμεινε είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ. Να βγουν τα συμπεράσματα, να βρεθεί ο δρόμος για μια ολοκληρωτική, ριζική αναδιοργάνωση. Με θάρρος και δύναμη. Αν περισωθούν τα περισωσμένα. 
(από συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ στη Β. Ήπειρο)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …