Featured Post

Επιστολή Πατριάρχη προς Ορθόδοξες Εκκλησίες : Μην υποχωρείτε – Δεν θα μείνουμε άφωνοι!!!

Εικόνα
Επιμέλεια: Γιάννης Παπανικολάου
Την ξεκάθαρη θέση της Εκκλησίας να μην υποχωρήσει στο θέμα της  εκφράζει ο , μέσω επιστολής στις Ορθόδοξες Εκκλησίες.Οπως σημειώνει “ηκούσθησαν ανοίκειοι απόψεις τινές περί του τρόπου προσελεύσεως εις τα Άχραντα Μυστήρια, είναι αδύνατον εις ημάς να παραμείνωμεν άφωνοι και αμέτοχοι ενώπιον μιάς τοιαύτης αμφισήμου καταστάσεως, αδρανούντες πρότών εξελίξεων και των κατά Πολιτείαν σχετικών ρυθμίσεων και απαγορεύσεων”.Αναλυτικά όσα αναφέρει:«Μακαριώτατε, Χριστός Ανέστη!Εβιώσαμεν επωδύνως τας συνθήκας αι οποίαιεν εφανίσθησαν εις την ζωήν της Εκκλησίας, λόγω της σοβούσης πανδημίας του νέου κορωνοιού, και έφθασαν ενώπιον ημών, διάγραμμάτων και υπό μορφήν ερωτήσεων και προβληματισμού, πανταχόθεν, νέα κατά τόπους δεδομένα και ποικιλόμορφοι εξελίξεις. Ημείς, εμφορούμενοι υπό πνεύματος αλληλεγγύης και συνεργασίας, διά την προστασίαν της υγιείας των πιστών και το κοινόν καλόν, απεδέχθημεν την τέλεσιν των ιερών ακολουθ…

Ο Έντι Ράμα τη δεκαετία ’90 πωλούσε στο Παρίσι κλεμμένες εικόνες!

- Συνεχίζει τις προκλήσεις του για την κατεδάφιση του Ιερού Ναού Δρυμάδων ο Αλβανός Πρωθυπουργός…

EIKONES KLEMMENES
• Επικρίσεις και στο εσωτερικό της Αλβανίας δέχεται ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα για την απόφαση της Κυβέρνησής του,  να προχωρήσει στην κατεδάφιση του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου της Χειμάρας. Η πιο έντονη και αποκαλυπτική από αυτές  είναι του πρώην Πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα,  ο οποίος με τη σειρά του  είχε βρεθεί αντιμέτωπος με σειρά καταγγελιών εκ μέρους του Ράμα, όταν εκείνος ήταν στην Αντιπολίτευση, για επενδύσεις που γινόταν στην περιοχή της Χιμάρας.
Ο Μπερίσα αναφερόμενος στην κατεδάφιση του ναού, έκανε λόγο «κρατικό έγκλημα", όμοιο με αυτό του Χότζα, εις βάρος των θρησκευτικών ελευθεριών.  
«Κρατικό έγκλημα»…
Πιο ενδιαφέρουσα, που ασφαλώς χρήζει περαιτέρω διερεύνησης, είναι η αναφορά του Μπερίσα, ότι ο Πρώην Πρωθυπουργός και ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φάτος Νάνο, είχε καταγγείλει στη Βουλή, ότι στη δεκαετία του 1990 όταν ο Ράμα ζούσε στο Παρίσι ασχολήθηκε με πωλήσεις κλεμμένων εικόνων από εκκλησίες της Αλβανίας! "Πρόκειται για απαίσια πράξη, για επιστροφή της μαύρης εποχής του 1967, της Κομμουνιστικής δικτατορίας, όταν οι Χότζα, Αλία, αλλά και  ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού Κριστάκ Ράμα, προχώρησαν στην κατεδάφιση χιλιάδων εκκλησιών, τζαμιών και τεκέδων σε όλη τη χώρα. Χιλιάδες εικόνες, ιερά βιβλία και άλλα αντικείμενα αξίας των χώρων λατρείας καταληστεύτηκαν και εξαφανίστηκαν από τις συμμορίες του Χότζα" είπε στη δήλωσή του, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στην "Καθημερινή".
RAMA ENTI 1
Επιμένει ο Ράμα
Ο Έντι Ράμα, πάντως συνέχισε και μετά την κατεδάφιση της Εκκλησίας τις προκλήσεις του, κάνοντας μάλιστα και ...εξαγωγή του αντιορθόδοξου μένους του, επικαλούμενος πάντα ψεύτικους και αντιστόρητους ισχυρισμούς. Σε δηλώσεις που έκανε στη Βιέννη, επανέλαβε ότι δεν πρόκειται για εκκλησία, αλλά για γκαράζ και υποστήριξε μάλιστα ότι στις Δρυμάδες υπάρχουν 39 (!) εκκλησίες και αν οι κάτοικοι θέλουν να τις κάνουν 40, αυτός δεν έχει κανένα πρόβλημα, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει λάβει κανένα σχετικό αίτημα! Προχώρησε δε και  σε πρόσθετες "επισημάνσεις" με αποδέκτη κυρίως την Ελλάδα: "Οι Ορθόδοξοι Αλβανοί, δεν είναι Έλληνες", είπε και ότι "κανένα γειτονικό κράτος δεν έχει δικαίωμα ανάμειξης", για τις σχέσεις Αλβανικής Κυβέρνησης και Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Σχέδιο αφελληνισμού
Οι ισχυρισμοί Ράμα, για την κατεδαφισθείσα εκκλησία, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα η Αρχιεπισκοπή Αλβανίας έχει επισημάνει, αλλά και τις μαρτυρίες των κατοίκων και του ιερέα του χωριού. Το ζητούμενο όμως για τον Ράμα και τον ισχυρό άνδρα της περιοχής, τον  βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος και μεγαλοεπιχειρηματία Κότσο Κοκδοδήμα, δεν είναι η αλήθεια,  τα δικαιώματα της Εκκλησίας και των Ελλήνων, αλλά η ολοκλήρωση του σχεδίου τους για πλήρη αφελληνισμό της περιοχής της Χιμάρας, που άλλωστε δεν το κρύβουν σε κάθε ευκαιρία. Όσον αφορά τους συνεχιζόμενους "λεονταρισμούς" κατά της Ελλάδος, όπως κατ’ επανάληψη έχει επισημανθεί, ας όψεται η παθητική στάση με την οποία αντιμετωπίζονται από τις Ελληνικές Κυβερνήσεις που πρόθυμα σπεύδουν να βοηθήσουν την Αλβανία, όποτε το χρειάζεται με αποκορύφωμα την προώθηση των διαδικασιών για ένταξή της στην Ε.Ε.
Έλληνας, ο Ανθέλληνας Δήμαρχος!
Έκταση σε Αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης δόθηκε και στο άλλο παράπλευρο ζήτημα που προέκυψε από την κατεδάφιση της Εκκλησίας και που αφορά την πολιτογράφηση ως Έλληνα του ανθέλληνα δημάρχου Χειμάρας Γιώργου Γκόρου,  που κατά τα άλλα υποστηρίζει  δημόσια ότι στη περιοχή υπάρχουν δίγλωσσοι κάτοικοι και όχι Έλληνες. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Γκόρος (του Σωκράτη και της Σεμινέ), διαθέτει ελληνική ταυτότητα και διαβατήριο, μετά την απόφαση που είχε υπογράψει στις 29 Απριλίου 2014 η τότε Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά με την οποία πολιτογραφήθηκε Έλληνας. Ο Γκόρος είχε υποβάλει αίτηση πολιτογράφησης ένα σχεδόν  χρόνο νωρίτερα, δηλώνοντας τόπο μόνιμης διαμονής τα Γιάννενα, όταν το ίδιο διάστημα ήταν και πάλι Δήμαρχος Χειμάρας, γεγονός που παραπέμπει σε χρήση πλαστών ή ψεύτικων δικαιολογητικών.
Ο Γκόρος σε δήλωσή του στην εφημερίδα Panorama παραδέχτηκε ότι όσα γράφτηκαν για την απόκτηση της Ελληνικής ιθαγένειας κλπ. «είναι αλήθεια», «αλλά –όπως συμπλήρωσε- δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!».
http://www.proinoslogos.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δίνουν ελληνική υπηκοότητα σε χιλιάδες αλλοδαπούς & την αρνούνται στους Βορειοηπειρώτες μετά από απαίτηση της Αλβανίας!

Απόσπασμα από την διαθήκη του Αβδούλ Μπέη Σελίμη του Δελβίνου! - Pjesë nga Testamenti i Abdul Bej Selimi e Delvinës

E Vërteta për Gjergj Kastriotin në dy video!

Ο Ισμαήλ Κεμαλ ο μεγάλος φιλέλληνας και η εφημερίδα του! - DOKUMENT HISTORIK: ISMAIL QEMALI, GAZETA E TIJ GREKO-SHQIPTARE DHE ARTIKULLI I TIJ MBI HELENIZMIN

Γεννεαλογία Ευθυμίου . Κ. Ι. Μήτκου. - Gjenealogjia e Efthim (Thimi) . K. J. Mitkos