Featured Post

Επιστολή Πατριάρχη προς Ορθόδοξες Εκκλησίες : Μην υποχωρείτε – Δεν θα μείνουμε άφωνοι!!!

Εικόνα
Επιμέλεια: Γιάννης Παπανικολάου
Την ξεκάθαρη θέση της Εκκλησίας να μην υποχωρήσει στο θέμα της  εκφράζει ο , μέσω επιστολής στις Ορθόδοξες Εκκλησίες.Οπως σημειώνει “ηκούσθησαν ανοίκειοι απόψεις τινές περί του τρόπου προσελεύσεως εις τα Άχραντα Μυστήρια, είναι αδύνατον εις ημάς να παραμείνωμεν άφωνοι και αμέτοχοι ενώπιον μιάς τοιαύτης αμφισήμου καταστάσεως, αδρανούντες πρότών εξελίξεων και των κατά Πολιτείαν σχετικών ρυθμίσεων και απαγορεύσεων”.Αναλυτικά όσα αναφέρει:«Μακαριώτατε, Χριστός Ανέστη!Εβιώσαμεν επωδύνως τας συνθήκας αι οποίαιεν εφανίσθησαν εις την ζωήν της Εκκλησίας, λόγω της σοβούσης πανδημίας του νέου κορωνοιού, και έφθασαν ενώπιον ημών, διάγραμμάτων και υπό μορφήν ερωτήσεων και προβληματισμού, πανταχόθεν, νέα κατά τόπους δεδομένα και ποικιλόμορφοι εξελίξεις. Ημείς, εμφορούμενοι υπό πνεύματος αλληλεγγύης και συνεργασίας, διά την προστασίαν της υγιείας των πιστών και το κοινόν καλόν, απεδέχθημεν την τέλεσιν των ιερών ακολουθ…

Σ. Μπερίσα: Να καταργηθεί ο εορτασμός του «Όχι» στη Β. Ήπειρο!

Σ. Μπερίσα: Να καταργηθεί ο εορτασμός του «Όχι» στη Β. Ήπειρο
Να καταργηθεί ο εορτασμός της ελληνικής εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στα ελληνικά στρατιωτικά κοιμητήρια της Βορείου Ηπείρου, ζήτησε ο Σαλί Μπερίσα σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο Report tv.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δολοφονία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες, ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας χαρακτήρισε τον εορτασμό του «Όχι» ως μια σοβινιστική εορτή (festime shoviniste) που έχει ως σαφή στόχο την Βόρεια Ήπειρο (Vorio Epirin).
Ο Σ. Μπερίσα συνέδεσε τον Κατσίφα με παραστρατιωτικές ελληνικές οργανώσεις, λέγοντας πως πίσω από το περιστατικό κρύβονται ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.
«Ο Κατσίφας χρησιμοποιήθηκε σε ένα οργανωμένο σχέδιο από τους γείτονές μας ως βορά των όπλων. Ήταν στρατιωτικός, μέρος των πιο ρατσιστικών εξτρεμιστικών κύκλων εναντίον των Αλβανών. Ήταν ένα σενάριο για να αναδειχθεί η Βόρειος Ήπειρος (Vorio Epirin). Αυτό συνέβη τώρα επειδή η χώρα δεν έχει κυβέρνηση», δήλωσε ο Μπερίσα επιτιθέμενος στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.
Ο Α. Μπερίσα επανέλαβε επιτακτικά τη θέση του ότι πρέπει να καταργηθεί ο εορτασμός της ελληνικής εθνικής επέτειου στις μειονοτικές περιοχές.
«Ο εορτασμός του Όχι δεν πρέπει να γιορτάζεται στην Αλβανία», είπε με νόημα τονίζοντας ότι επί πρωθυπουργίας του δεν επιτρεπόταν να εορταστεί στα κοιμητήρια της Β. Ηπείρου.

https://www.liberal.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δίνουν ελληνική υπηκοότητα σε χιλιάδες αλλοδαπούς & την αρνούνται στους Βορειοηπειρώτες μετά από απαίτηση της Αλβανίας!

Απόσπασμα από την διαθήκη του Αβδούλ Μπέη Σελίμη του Δελβίνου! - Pjesë nga Testamenti i Abdul Bej Selimi e Delvinës

E Vërteta për Gjergj Kastriotin në dy video!

Ο Ισμαήλ Κεμαλ ο μεγάλος φιλέλληνας και η εφημερίδα του! - DOKUMENT HISTORIK: ISMAIL QEMALI, GAZETA E TIJ GREKO-SHQIPTARE DHE ARTIKULLI I TIJ MBI HELENIZMIN

Γεννεαλογία Ευθυμίου . Κ. Ι. Μήτκου. - Gjenealogjia e Efthim (Thimi) . K. J. Mitkos