Featured Post

Επιστολή Πατριάρχη προς Ορθόδοξες Εκκλησίες : Μην υποχωρείτε – Δεν θα μείνουμε άφωνοι!!!

Εικόνα
Επιμέλεια: Γιάννης Παπανικολάου
Την ξεκάθαρη θέση της Εκκλησίας να μην υποχωρήσει στο θέμα της  εκφράζει ο , μέσω επιστολής στις Ορθόδοξες Εκκλησίες.Οπως σημειώνει “ηκούσθησαν ανοίκειοι απόψεις τινές περί του τρόπου προσελεύσεως εις τα Άχραντα Μυστήρια, είναι αδύνατον εις ημάς να παραμείνωμεν άφωνοι και αμέτοχοι ενώπιον μιάς τοιαύτης αμφισήμου καταστάσεως, αδρανούντες πρότών εξελίξεων και των κατά Πολιτείαν σχετικών ρυθμίσεων και απαγορεύσεων”.Αναλυτικά όσα αναφέρει:«Μακαριώτατε, Χριστός Ανέστη!Εβιώσαμεν επωδύνως τας συνθήκας αι οποίαιεν εφανίσθησαν εις την ζωήν της Εκκλησίας, λόγω της σοβούσης πανδημίας του νέου κορωνοιού, και έφθασαν ενώπιον ημών, διάγραμμάτων και υπό μορφήν ερωτήσεων και προβληματισμού, πανταχόθεν, νέα κατά τόπους δεδομένα και ποικιλόμορφοι εξελίξεις. Ημείς, εμφορούμενοι υπό πνεύματος αλληλεγγύης και συνεργασίας, διά την προστασίαν της υγιείας των πιστών και το κοινόν καλόν, απεδέχθημεν την τέλεσιν των ιερών ακολουθ…

Δημόσια πρόσκληση της "ΔΕΕΕΜ - ΟΜΟΝΟΙΑ " για την επίτευξη συνεργασίας με το κόμμα ΕΕΜΜ-ΜΕGAΣτην δημοσιοποίηση πρόσκλησης του Γενικού Συμβουλίου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ προς το κόμμα ΕΕΜΜ-MEGA για συνέχεια συνεργασίας και οριστικοποίηση διαδικασιών για την οριστικοποίηση αποφάσεων πολιτικής συνεργασίας.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΔΕΕΜ-ΟΜΟΝΟΙΑ αναφέρει Από Νοέμβριο και σύμφωνα με αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από πλευράς του Προέδρου της κ. Βασίλη Κάγιου, έχουν αναληφθεί οι απαιτούμενες πρωτοβουλίες όπως προχωρήσει η διαδικασία δημιουργίας κατάλληλου πολιτικού πλαισίου για την επίτευξη συνεργασίας με το κόμμα ΕΕΜΜ-ΜΕGA. Αυτό αφορά όχι μόνο σε εκλογικές συμπράξεις αλλά πολύ πιο ουσιαστική διεργασία που να οδηγεί στην οριστική επανένταξη του και των στελεχών του που πιστεύουν στις δυνατότητες αυτόνομης πολιτικής έκφρασης της ΕΕΜ.
Σημαντικό βήμα στην προσπάθεια αποτελεί προ ημερών έγγραφη επιστολή του Προέδρου της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ κ. Βασίλη Κάγιο προς τον Πρόεδρο του ΕΕΜΜ-MEGA κ. Χρήστο Κίτσο, ώστε να οργανωθεί στις 15Φεβρουαρίου συνάντηση με αρμοδίως εξουσιοδοτημένη από πλευράς τους αντιπροσωπεία, για εξέλιξη των διεργασιών.
Κρίνοντας ότι έχει περάσει εύλογο χρονικό διάστημα και δεδομένου ότι το πολιτικό πλαίσιο γενικά μεταβάλλεται έντονα κρίνεται σκόπιμη η επανάληψη δημοσίως της πρόσκλησης για επίσπευση της απάντησης από πλευράς του ΕΕΜΜ-MEGA.
Η ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ έχοντας καταστατικά επιβαλλόμενη την πολιτική συνεργασία και ταύτιση με το ΚΕΑΔ, παράλληλα όμως με βάση την εντολή της Συνδιάσκεψης και των οργάνων της για συνέχεια των προσπαθειών διασφάλισης ευρύτερων συνεργασιών και συμπράξεων, λαμβάνοντας επίσης υπόψη ότι εγχειρήματα στο παρελθόν για άλλα πολιτικά σχήματα που απευθύνονται στην ΕΕΜ, αποτέλεσαν αφορμή για πολιτικό αποπροσανατολισμό και διασπάθιση της εκλογικής δύναμης, θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια και με το ΕΕΜΜ-MEGA.
Τούτο όμως δεν σημαίνει ατέρμονες συζητήσεις που απλά εξαντλούν τα χρονικά περιθώρια που ορίζουν γενικότερες πολιτικές καταστάσεις και ανάγκες εκλογικής ετοιμασίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δίνουν ελληνική υπηκοότητα σε χιλιάδες αλλοδαπούς & την αρνούνται στους Βορειοηπειρώτες μετά από απαίτηση της Αλβανίας!

Απόσπασμα από την διαθήκη του Αβδούλ Μπέη Σελίμη του Δελβίνου! - Pjesë nga Testamenti i Abdul Bej Selimi e Delvinës

Ο Ισμαήλ Κεμαλ ο μεγάλος φιλέλληνας και η εφημερίδα του! - DOKUMENT HISTORIK: ISMAIL QEMALI, GAZETA E TIJ GREKO-SHQIPTARE DHE ARTIKULLI I TIJ MBI HELENIZMIN

E Vërteta për Gjergj Kastriotin në dy video!

Γεννεαλογία Ευθυμίου . Κ. Ι. Μήτκου. - Gjenealogjia e Efthim (Thimi) . K. J. Mitkos