Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019

Φασίστας είσαι όταν δεν ασχολείσαι με το βορειοηπειρωτικό

Φασίστας δεν είσαι όταν ασχολείσαι με το βορειοηπειρωτικό. Φασίστας είσαι όταν δεν ασχολείσαι! Όταν αδιαφορείς για
έναν πληθυσμό που έχει υποστεί διαδοχικές εθνοκαθάρσεις και που δεν υπάρχει οριστική διευθευτηση στο καθεστώς του καθώς το βορειοηπειρωτικό εκκρεμεί από τη Διάσκεψη των Παρισίων.

Μελίνα Κονταξή  

Από πότε είναι αλυτρωτισμός η επίλυση ενός ανοιχτού ζητήματος σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο; Από ποτέ είναι φασισμός η διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γηγενών Ελλήνων του βορείου τμήματος της Ηπείρου και η απαίτηση για απόδοση δικαιοσύνης για την παραβίαση των δικαιωμάτων τους; Δεν είσαι ανθρωπιστής όταν μισείς την ιστορία του τόπου σου στο όνομα μιας κοινωνικής συνείδησης. Για να υπάρχει κοινωνική συνείδηση πρέπει να υπάρχει και εθνική. Μόνο όταν οι λαοί έχουν σπίτια και πατρίδες μπορούν να διασφαλίζουν τις συνθήκες μέσα σε αυτά. Όταν προσβάλλεις την ιστορία και την πατρίδα αυτού του λαού δεν είσαι ανθρωπιστής, μισέλληνας και μισάνθρωπος είσαι που χρησιμοποιείς προσχηματικά ιδεοληψίες για να δικαιολογήσεις το μίσος σου όταν δεν τρως από αυτές.
http://www.freepen.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.