Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Οι εκδηλώσεις με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου στην Κορυτσά!


Υπό την μέριμνα του Γενικού Ελληνικού Προξενείου πραγματοποιηθήκαν οι εκδηλώσεις για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου στην Κορυτσά.
Σύμφωνα και με το πρόγραμμα στις 10 και 30 πλήθος κόσμου, από την Κορυτσά αλλά και την Ελλάδα, συμμετείχε στην Δοξολογία που τελέστηκε στο Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής (Παλαιά Μητρόπολη) . Την Δοξολογία  τέλεσαν ο π Ελευθέριος Καρακίτσιος  μαζί με τον π Μιχαήλ Σανελλάρη και  τον π. Σπύρο Κατούντη.
Η συνέχεια δόθηκε στο Ελληνοαλβανικό Σχολείο Όμηρος όπου μαθητές και δάσκαλοι είχαν ετοιμάσει μια γιορτή η οποία παρουσίαζε τους πρωταγωνιστές και ήρωες της Επανάστασης του 1821. Η παράσταση τους και η χορωδία ήταν εξαιρετικές.  Όπως μας μεταφέρει και η ιστοσελίδα του σχολείου:
«Με την αρμόζουσα λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου στο σχολείο μας. Πλήθος γονέων και επισκεπτών παρακολούθησαν την εορταστική εκδήλωση που είχαν ετοιμάσει οι δασκάλες μας με τους μαθητές. Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά κα Μαγδαληνή Νικολάου, η  Βουλευτής της ΝΔ κα Αντωνίου Μαρία, ο Βουλευτής κ Καραμέλος Γρηγόρης, ο Δήμαρχος Κορυτσάς κ Σωτηράκη Φίλο, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Κορυτσάς κ Χριστάκη Γκραμπότσκα, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ Βαγγέλης Ντούλε, ο Πρόεδρος της Ομόνοιας κ Βασίλειος Κάγιος, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης στην Αλβανία κ. Σωτηρούδας Βασίλειος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Πολιτισμού», π. Δρ.  Ελευθέριος Καρακίτσιος και πολλοί άλλοι. Μετά την εκδήλωση που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές, στο προαύλιο του σχολείου οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν παραδοσιακούς χορούς από τον «Εκπολιτιστικό Σύλλογο Δισπηλιού». Όλοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την εξαιρετική εκδήλωση στον Διευθυντή του Σχολείου τον κ. Στέργιο Φιλίππου ο οποίος με την σειρά του ανταπέδωσε τις ευχαριστίες στους παρευρισκομένους  και στο τέλος ευχαρίστησε και συνεχάρη τις δασκάλες και τα παιδιά για την υπέροχη αυτή εκδήλωση.»
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων στο σχολείο η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας κα Μαγδαληνή Νικολάου οργάνωσε δεξίωση προς τιμή των συμμετεχόντων στο Ξενοδοχείο Γκραντ.
Χρόνια Πολλά σε όλους και το πνεύμα των επαναστατών να μας φωτίζει όλους.
Αυτό το οποίο μας χαροποίησε ιδιαίτερα ήταν η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, ιδιαίτερα των ομογενών της Κορυτσάς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ενισχύστε οικονομικά την προσπάθεια μας!

Ετικέτες

ενημέρωση (2161) ενημέρωση-informacion (1417) Αλβανία (904) ορθοδοξία (422) ιστορία-historia (373) Εθνική Ελληνική Μειονότητα (366) ελληνοαλβανικές σχέσεις (311) ορθόδοξη πίστη - besimi orthodhoks (277) Εθνική Ελληνική Μειονότητα - Minoriteti Etnik Grek (251) Β Ήπειρος (238) ορθοδοξία-orthodhoksia (231) ορθόδοξη πίστη (222) εθνικισμός (195) διωγμοί (162) τσάμηδες (122) shqip (119) Κορυτσά-Korçë (118) Κορυτσά Β Ήπειρος (103) informacion (100) Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος (97) ορθόδοξη ζωή (96) ορθόδοξη ζωή- jeta orthodhokse (75) διωγμοί - përndjekje (60) ορθόδοξο βίωμα (59) εθνικισμός-nacionalizmi (56) ορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας (55) Ελλάδα-Αλβανία (48) ανθελληνισμός (44) Ελληνικό Σχολείο Όμηρος (43) πολιτισμός - kulturë (43) Ι.Μ Κορυτσάς - Mitropolia e Shenjtë Korçë (42) besimi orthodhoks (40) Γενικό Προξενείο Ελλάδος Κορυτσά (39) Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας - Kisha Orthodhokse Autoqefale Shqiptare (37) ιστορία ορθοδοξίας (36) βίντεο (34) Shqipëria (32) ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 (32) κομμουνισμός- komunizmi (30) πνευματικά (27) Μητρόπολη Κορυτσάς - MItropolia e Korçës (23) απόδημος ελληνισμός-helenizmi i diasporës (22) πολιτική-politikë (22) αλβανικά (21) εκπαίδευση (21) Αρχαία Ελλάδα (20) helenët-Έλληνες (19) κομμουνισμός (19) Greqia (17) Βλαχόφωνοι Έλληνες (15)