Τρίτη, 2 Απριλίου 2019

Οι εκδηλώσεις με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου στην Κορυτσά!


Υπό την μέριμνα του Γενικού Ελληνικού Προξενείου πραγματοποιηθήκαν οι εκδηλώσεις για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου στην Κορυτσά.
Σύμφωνα και με το πρόγραμμα στις 10 και 30 πλήθος κόσμου, από την Κορυτσά αλλά και την Ελλάδα, συμμετείχε στην Δοξολογία που τελέστηκε στο Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής (Παλαιά Μητρόπολη) . Την Δοξολογία  τέλεσαν ο π Ελευθέριος Καρακίτσιος  μαζί με τον π Μιχαήλ Σανελλάρη και  τον π. Σπύρο Κατούντη.
Η συνέχεια δόθηκε στο Ελληνοαλβανικό Σχολείο Όμηρος όπου μαθητές και δάσκαλοι είχαν ετοιμάσει μια γιορτή η οποία παρουσίαζε τους πρωταγωνιστές και ήρωες της Επανάστασης του 1821. Η παράσταση τους και η χορωδία ήταν εξαιρετικές.  Όπως μας μεταφέρει και η ιστοσελίδα του σχολείου:
«Με την αρμόζουσα λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου στο σχολείο μας. Πλήθος γονέων και επισκεπτών παρακολούθησαν την εορταστική εκδήλωση που είχαν ετοιμάσει οι δασκάλες μας με τους μαθητές. Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά κα Μαγδαληνή Νικολάου, η  Βουλευτής της ΝΔ κα Αντωνίου Μαρία, ο Βουλευτής κ Καραμέλος Γρηγόρης, ο Δήμαρχος Κορυτσάς κ Σωτηράκη Φίλο, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Κορυτσάς κ Χριστάκη Γκραμπότσκα, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ Βαγγέλης Ντούλε, ο Πρόεδρος της Ομόνοιας κ Βασίλειος Κάγιος, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης στην Αλβανία κ. Σωτηρούδας Βασίλειος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Πολιτισμού», π. Δρ.  Ελευθέριος Καρακίτσιος και πολλοί άλλοι. Μετά την εκδήλωση που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές, στο προαύλιο του σχολείου οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν παραδοσιακούς χορούς από τον «Εκπολιτιστικό Σύλλογο Δισπηλιού». Όλοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την εξαιρετική εκδήλωση στον Διευθυντή του Σχολείου τον κ. Στέργιο Φιλίππου ο οποίος με την σειρά του ανταπέδωσε τις ευχαριστίες στους παρευρισκομένους  και στο τέλος ευχαρίστησε και συνεχάρη τις δασκάλες και τα παιδιά για την υπέροχη αυτή εκδήλωση.»
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων στο σχολείο η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας κα Μαγδαληνή Νικολάου οργάνωσε δεξίωση προς τιμή των συμμετεχόντων στο Ξενοδοχείο Γκραντ.
Χρόνια Πολλά σε όλους και το πνεύμα των επαναστατών να μας φωτίζει όλους.
Αυτό το οποίο μας χαροποίησε ιδιαίτερα ήταν η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, ιδιαίτερα των ομογενών της Κορυτσάς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.