Featured Post

Τζον Μπόλτον: «Όταν άκουγα τον Ερντογάν νόμιζα ότι μιλούσε ο Μουσολίνι»!

Εικόνα
Σκίτσο από τη ρωσική ιστοσελίδα regnum.«Η συνάντηση με τον Ερντογάν είναι μια ξεχωριστή εμπειρία», γράφει ο Μπόλτον στα απομνημονεύματά του.
 « Όταν τον άκουσα, και ήταν πάντα με μεταφραστή, μου φάνηκε ότι άκουγα τον Μουσολίνι να μιλάει από το μπαλκόνι του στη Ρώμη. Η μόνη διαφορά ήταν ότι δεν ήταν ο Μουσολίνι που μίλησε στο τηλέφωνο, αλλά ο Ερντογάν».


Ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Μπόλτον, δημοσίευσε το βιβλίο «TheRoomWhereitHappened», στο οποίο μιλά για τους 17 μήνες που πέρασε υπό την καθοδήγηση του Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να εμποδίσει τη δημοσίευσή του, με βάση το γεγονός ότι δεν είχε ακόμη ολοκληρώσει τον έλεγχο και αποκάλυπτε μεγάλο αριθμό διαβαθμισμένων πληροφοριών. Ωστόσο, τα δικαστήρια απέρριψαν την ένσταση.

Τα απομνημονεύματα δημοσιεύθηκαν και κατέκτησαν την πρώτη θέση στη λίστα των best-seller της Amazon σε πολλές χώρες όσον αφορά τον αριθμό των παραγγελιών που ελήφθησαν πριν από την κυκλοφορία.

 Οι ειδήσεις που …

Οι εκδηλώσεις με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου στην Κορυτσά!


Υπό την μέριμνα του Γενικού Ελληνικού Προξενείου πραγματοποιηθήκαν οι εκδηλώσεις για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου στην Κορυτσά.
Σύμφωνα και με το πρόγραμμα στις 10 και 30 πλήθος κόσμου, από την Κορυτσά αλλά και την Ελλάδα, συμμετείχε στην Δοξολογία που τελέστηκε στο Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής (Παλαιά Μητρόπολη) . Την Δοξολογία  τέλεσαν ο π Ελευθέριος Καρακίτσιος  μαζί με τον π Μιχαήλ Σανελλάρη και  τον π. Σπύρο Κατούντη.
Η συνέχεια δόθηκε στο Ελληνοαλβανικό Σχολείο Όμηρος όπου μαθητές και δάσκαλοι είχαν ετοιμάσει μια γιορτή η οποία παρουσίαζε τους πρωταγωνιστές και ήρωες της Επανάστασης του 1821. Η παράσταση τους και η χορωδία ήταν εξαιρετικές.  Όπως μας μεταφέρει και η ιστοσελίδα του σχολείου:
«Με την αρμόζουσα λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου στο σχολείο μας. Πλήθος γονέων και επισκεπτών παρακολούθησαν την εορταστική εκδήλωση που είχαν ετοιμάσει οι δασκάλες μας με τους μαθητές. Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά κα Μαγδαληνή Νικολάου, η  Βουλευτής της ΝΔ κα Αντωνίου Μαρία, ο Βουλευτής κ Καραμέλος Γρηγόρης, ο Δήμαρχος Κορυτσάς κ Σωτηράκη Φίλο, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Κορυτσάς κ Χριστάκη Γκραμπότσκα, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ Βαγγέλης Ντούλε, ο Πρόεδρος της Ομόνοιας κ Βασίλειος Κάγιος, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης στην Αλβανία κ. Σωτηρούδας Βασίλειος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Πολιτισμού», π. Δρ.  Ελευθέριος Καρακίτσιος και πολλοί άλλοι. Μετά την εκδήλωση που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές, στο προαύλιο του σχολείου οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν παραδοσιακούς χορούς από τον «Εκπολιτιστικό Σύλλογο Δισπηλιού». Όλοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την εξαιρετική εκδήλωση στον Διευθυντή του Σχολείου τον κ. Στέργιο Φιλίππου ο οποίος με την σειρά του ανταπέδωσε τις ευχαριστίες στους παρευρισκομένους  και στο τέλος ευχαρίστησε και συνεχάρη τις δασκάλες και τα παιδιά για την υπέροχη αυτή εκδήλωση.»
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων στο σχολείο η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας κα Μαγδαληνή Νικολάου οργάνωσε δεξίωση προς τιμή των συμμετεχόντων στο Ξενοδοχείο Γκραντ.
Χρόνια Πολλά σε όλους και το πνεύμα των επαναστατών να μας φωτίζει όλους.
Αυτό το οποίο μας χαροποίησε ιδιαίτερα ήταν η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, ιδιαίτερα των ομογενών της Κορυτσάς.
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γρηγόρης Καραμέλος, βουλευτής Κορυτσάς: Δεν θέλουμε η Αλβανία να καταντήσει προτεκτοράτο της Τουρκίας. Θέλουμε να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα!

Διατριβή περί της κακής διευθύνσεως των κοινών εν Κοριτσᾴ. 1866 - Trajtesë për drejtimin e keq të punëve në Korçë. 1866,

ΚΥΡΙΑΚΗ Γ΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ: Ο ΛΥΧΝΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΣΤΙΝ Ο ΟΦΘΑΛΜΟΣ

Γεννεαλογία Ευθυμίου . Κ. Ι. Μήτκου. - Gjenealogjia e Efthim (Thimi) . K. J. Mitkos

Ιταλός πολιτικός προκαλεί εγκεφαλικό στου αλβανούς: "Οι αρχαίες πόλεις της Αλβανίας είναι ελληνικές!"- Politikani italian shkakëton gjendje të fikti me të vërtetat që tha: "Qytetet e lashta "shqiptare" janë greke dhe kaq!