Featured Post

Επιστολή Πατριάρχη προς Ορθόδοξες Εκκλησίες : Μην υποχωρείτε – Δεν θα μείνουμε άφωνοι!!!

Εικόνα
Επιμέλεια: Γιάννης Παπανικολάου
Την ξεκάθαρη θέση της Εκκλησίας να μην υποχωρήσει στο θέμα της  εκφράζει ο , μέσω επιστολής στις Ορθόδοξες Εκκλησίες.Οπως σημειώνει “ηκούσθησαν ανοίκειοι απόψεις τινές περί του τρόπου προσελεύσεως εις τα Άχραντα Μυστήρια, είναι αδύνατον εις ημάς να παραμείνωμεν άφωνοι και αμέτοχοι ενώπιον μιάς τοιαύτης αμφισήμου καταστάσεως, αδρανούντες πρότών εξελίξεων και των κατά Πολιτείαν σχετικών ρυθμίσεων και απαγορεύσεων”.Αναλυτικά όσα αναφέρει:«Μακαριώτατε, Χριστός Ανέστη!Εβιώσαμεν επωδύνως τας συνθήκας αι οποίαιεν εφανίσθησαν εις την ζωήν της Εκκλησίας, λόγω της σοβούσης πανδημίας του νέου κορωνοιού, και έφθασαν ενώπιον ημών, διάγραμμάτων και υπό μορφήν ερωτήσεων και προβληματισμού, πανταχόθεν, νέα κατά τόπους δεδομένα και ποικιλόμορφοι εξελίξεις. Ημείς, εμφορούμενοι υπό πνεύματος αλληλεγγύης και συνεργασίας, διά την προστασίαν της υγιείας των πιστών και το κοινόν καλόν, απεδέχθημεν την τέλεσιν των ιερών ακολουθ…

Ψήφισμα - Rezolutë


Republika e Greqisë
Shoqata jo-Fitimprurëse
"Miqtë e Kulturës"
Thessaloniki                                                    Në Thessaloniki më 25-06-2019

REZOLUTË

Ne, Këshilli Drejtues i Shoqatës jo-Fitimprurëse "MIQTË E KULTURËS" në lidhje me fjetjen e të ndjerit grek orthodhoks, pararendës dhe luftëtar, për të drejtat e Kishës Orthodhokse të Shqipërisë, z Sotir Bambulla nga fshati Boboshticë të Korçës, vendosëm që  për ta NDERUAR:
1. Të botojmë këtë dokument në shtyp dhe në INTERNET.
2. Nëpërmjet kësaj rezolute t'i shprehim ngushëllimet tona bashkëshortes së tij Arkondi.
3. Ti shprehim ngushëllimet tona të gjithë fëmijëve të tij, nipërve e mbesave, stërnipërve dhe stërmbesave dhe të afërmve të tij.
4. Në vend të kurorës në ceremoninë e varrimit të tij të japim një bursë në një studente për studime pasuniversitare në Universitetin e Korçës apo diku tjetër.
Prehu vëlla në vendlindjen tënde Boboshticën me paraardhësit e tu helenë që kanë shkruar Histori të lavdishme në Epirin e Veriut në dobi të Atdheut Greqi dhe nënës tonë Besimit Orthodhoks, Zoti të të ndjejë. I përjetshëm kujtimi yt denjësisht i lumur vëllai ynë, parajsë të mbarë të urojmë nga gjithë Greqia.
Për Këshillin Drejtues

            Kryetari                                                         Sekretari
p Eleftherios Karakitsios                                     Harallamb Kamplies
protoprsviter-Profesor,Dr                           Ekonomolog Univ. Maqedonisë


Σταυροί από τους τάφους στο νεκροταφείο Μπομποστίτσας!-Kryqe nga varret në fshatin Boboshticë!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρτυρίες ενός Έλληνα στρατιώτη για την Κορυτσά του 40. ( Βίντεο) - Dëshmi të një ushtari helen për Korçën në vitin 1940. (Video )

Γεννεαλογία Ευθυμίου . Κ. Ι. Μήτκου. - Gjenealogjia e Efthim (Thimi) . K. J. Mitkos

E Vërteta për Gjergj Kastriotin në dy video!

Απόσπασμα από την διαθήκη του Αβδούλ Μπέη Σελίμη του Δελβίνου! - Pjesë nga Testamenti i Abdul Bej Selimi e Delvinës

Ο Ισμαήλ Κεμαλ ο μεγάλος φιλέλληνας και η εφημερίδα του! - DOKUMENT HISTORIK: ISMAIL QEMALI, GAZETA E TIJ GREKO-SHQIPTARE DHE ARTIKULLI I TIJ MBI HELENIZMIN