Featured Post

Οι κομμουνιστικές φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Ε Χότζα στην Αλβανία! - Burgjet komuniste të E Hoxhës në Shqipëri!

Εικόνα
Fundi i luftës (1944) përkoi edhe në Shqipëri me periudhën e hakmarrjeve politike, që më pas u transformuan nga regjimi komunist në një sistem të vërtetë qeverisjeje bazuar në arrestimin dhe persekutimin e kundërshtarëve politikë duke filluar me ish-krerët, intelektualët, tregtarët dhe pronarët e tokave. Burgjet që ishin në dispozicion në vitin 1944 ishin tërësisht të pamjaftueshme për të përmbushur kërkesat e reja, kështu qeveria e re e drejtuar nga Enver Hoxha filloi duke përdorur shtëpitë private dhe institucionet publike, si qendra paraburgimi dhe torture.Në vitet 1944 – 1946 burgjet politike vareshin nga Drejtoria e Mbrojtjes së Popullit, struktura operative e Ministrisë së Mbrojtjes. Në vitin 1947 të gjitha burgjet kaluan nën kontrollin e Ministrisë së Brendshme, që ishte përgjegjëse për sigurinë e brendshme. Tetë burgje ekzistuese në Shqipëri iu  rezervuan të burgosurve politikë të cilët përcaktoheshin si “armiq të popullit”, shtatë të burgosurve norma…

Οι Αλβανοί μετανάστες εξακολουθούν να προτιμούν την Ελλάδα. Πόσοι ήρθαν το 2018

Ελληνοαλβανικά σύνορα. (EUROKINISSI // ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
Η Ελλάδα παραμένει ένας από τους βασικούς προορισμούς μετανάστευσης για τους Αλβανούς πολίτες. Τι δείχνουν τα στοιχεία και τι συμβαίνει με την παράτυπη μετανάστευση
Σχεδόν τριάντα χρόνια μετά την κατάρρευση του ολοκληρωτικού καθεστώτος στην Αλβανία και το άνοιγμα των συνόρων με την Ελλάδα η χώρα μας παραμένει στις πρώτες θέσεις για μετανάστευση από την γειτονική χώρα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την Eurostat το 2018 περίπου 62.000 - δηλαδή περίπου το 2,2% του συνολικού πληθυσμού της χώρας - μετανάστευσε σε χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία η Ελλάδα υποδέχτηκε πέρυσι 17.000 Αλβανούς πολίτες (σ.σ. αριθμός που αντιστοιχεί σε μία πόλη μεγαλύτερη από τους Άγιους Σαράντα) πίσω από την Ιταλία που υποδέχθηκε 23.000 και μπροστά από την Γερμανία που κατευθύνθηκαν 16.000 Αλβανοί.
Το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι από τα βασικά - μαζί με αυτό της φτώχιας - έχουν οδηγήσει στην έξαρση της υπογεννητικότητας και στην γειτονική χώρα. Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία της Αλβανίας ο αριθμός των γεννήσεων (6.362) στο δεύτερο τρίμηνο του 2019 μειώθηκε κατά 5,7% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018. Πληροφοριακά να αναφέρουμε ότι η αλβανική κυβέρνηση πήρε εντός του 2019 απόφαση για "πριμοδότηση" των γεννήσεων που φτάνει κλιμακωτά τα 1.000 ευρώ για το τρίτο παιδί.

Παράτυπη μετανάστευση


Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Eurostat ένας μεγάλος αριθμός Αλβανών μεταναστεύει σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς να διαθέτει τα απαραίτητα έγγραφα. Η στατιστική αρχή αναφέρει ότι το 2018 εντοπίστηκαν 34.810 παράνομοι μετανάστες αλβανικής καταγωγής στην επικράτεια της Ε.Ε. Ο παραπάνω αριθμός είναι μειωμένος κατά 13% σε σχέση με το 2017 (40.000).
Η Ελλάδα είναι η χώρα με τους περισσότερους Αλβανούς "χωρίς χαρτιά". Συγκεκριμένα στην χώρα μας ζουν και εργάζονται 11.190 παράτυποι μετανάστες από την Αλβανία, δηλαδή το 32% του συνολικού αριθμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακολουθούν με μεγάλη διαφορά η Γερμανία (6.570), η Γαλλία (4.355), το Ηνωμένο Βασίλειο (3.580) και η Ιταλία (3.025).

- Με πληροφορίες από : Tirana Timesalbanian daily news και novinite

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δίνουν ελληνική υπηκοότητα σε χιλιάδες αλλοδαπούς & την αρνούνται στους Βορειοηπειρώτες μετά από απαίτηση της Αλβανίας!

Απόσπασμα από την διαθήκη του Αβδούλ Μπέη Σελίμη του Δελβίνου! - Pjesë nga Testamenti i Abdul Bej Selimi e Delvinës

Ο Ισμαήλ Κεμαλ ο μεγάλος φιλέλληνας και η εφημερίδα του! - DOKUMENT HISTORIK: ISMAIL QEMALI, GAZETA E TIJ GREKO-SHQIPTARE DHE ARTIKULLI I TIJ MBI HELENIZMIN

Οι κομμουνιστικές φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Ε Χότζα στην Αλβανία! - Burgjet komuniste të E Hoxhës në Shqipëri!

Επιστολή Πατριάρχη προς Ορθόδοξες Εκκλησίες : Μην υποχωρείτε – Δεν θα μείνουμε άφωνοι!!!