Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Η ΑΛΒΑΝΙΑ «ΒΟΜΒΑ» ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΙ!

- Η ανύπαρκτη φύλαξη των συνόρων, η διακίνηση ναρκωτικών, το στρατόπεδο 2.000 τζιχαντιστών, το όργιο διαφθοράς, η έλλειψη Δικαιοσύνης και η ανασφάλεια, διαρκής απειλή για την Ήπειρο και την Ελλάδα...
-  Ο Υφυπ. Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής στα ακριτικά φυλάκια Κόνιτσας και Πωγωνίου, μίλησε για νέα φιλοσοφία στον τομέα επιτήρησης...

STEFANHS FYLAKIO 25 8 19
• Οι συχνοί λεονταρισμοί του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα και οι συνεχιζόμενες προκλήσεις του, με ταυτόχρονη βάναυση καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας, αλλά και το γενικότερο οξυμένο πολιτικό κλίμα που επικρατεί στη γειτονική χώρα, κάνει πολλούς και πρωτίστως την Ελλάδα, να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους προς την Αλβανία.
Ο νέος Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις πριν λίγες μέρες, μπροστά σ΄αυτή την δύσκολη κατάσταση, έστειλε μήνυμα προς τους γειτόνους μας, μέσω της «Ομόνοιας», τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αφήσει έρμαιο των Αλβανών τον Βορειοηπειρωτικό ελληνισμό και πως σθεναρά θα προασπίσει τα πάσης φύσεως μειονοτικά δικαιώματά τους (θρησκεία, περιουσίες, σχολεία κ.α.). Μάλιστα προειδοποίησε ότι αν αυτά δεν τα σεβαστεί ο ‘Εντι Ράμα, δεν πρόκειται να βρει ανοιχτές πόρτες για την πολυπόθητη ένταξη της Αλβανίας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Ήδη η προενταξιακή είσοδός της αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο και βλέποντας...
Παράρτημα της Τουρκίας!
Κι ενώ ο Αλβανός Πρωθυπουργός δηλώνει θιασώτης της Ε.Ε. και ότι δήθεν πασχίζει να ενταχθεί η χώρα του στην Ευρώπη, ωστόσο αυτή λειτουργεί ως παράρτημα της Τουρκίας στα Βαλκάνια, έχοντας «ανοιχτή γραμμή» με τον Τούρκο πρόεδρο, τον οποίο και συχνά επισκέπτεται.
Όμως πέραν της συνεχόμενης εισβολής λαθρομεταναστών, που σχεδόν καθημερινά κουβαλούν στη χώρα μας και διακινούν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, πρωτοστατούν και σε άλλες πάσης φύσεως εγκληματικές πράξεις, έχοντας καταστήσει την Ήπειρο διεθνές σταυροδρόμι εμπόρων ναρκωτικών και κακοποιών.
2.000 τζιχαντιστές! 
Το χειρότερο όμως και το πιο επικίνδυνο είναι ότι η Αλβανία «φιλοξενεί» εδώ και μερικούς μήνες 2.000 τζιχαντιστές, μια αληθινή «ωρολογιακή βόμβα», εγκατεστημένη δίπλα μας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel οι τζιχαντιστές εκπαιδεύονται στην Αλβανία σε τακτικές ανορθόδοξου πολέμου, ακόμη και σε αποκεφαλισμό αιχμαλώτων! Πρόκειται για μέλη της οργάνωσης «Μουτζαχεντίν του λαού» που πρόσκειται στην ιρανική αντιπολίτευση και μέχρι το 2012 χαρακτηρίζονταν τρομοκρατική οργάνωση από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ. Όμως τώρα αρκετά στελέχη της Κυβέρνησης Τραμπ τους υποστηρίζουν, καθώς έχουν ως κοινό στόχο την ανατροπή του σημερινού καθεστώτος στο Ιράν.
Επίσκεψη Υφυπ. Άμυνας...
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που η Ε.Ε. ενίσχυσε στα σύνορά μας την ευρωπαϊκή αστυνομία Frontex, που τελευταία αυστηρά ελέγχει κάθε κίνηση στην περιοχή (επιχειρούν μάλιστα και στην πλευρά της Αλβανίας), ούτε βεβαίως και η προχθεσινή πρώτη επίσκεψη στα ελληνοαλβανικά σύνορα του νέου Υφυπουργού Άμυνας (πρώην αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού) Αλκιβιάδη Στεφανή. Μόλις λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του επισκέφθηκε τα στρατιωτικά φυλάκια της Ηπείρου στην μεθόριο (Δρυμάδες – Μολυβδοσκέπαστη), συνεργάστηκε με τις τοπικές Αρχές, αλλά και γευμάτισε με τους φαντάρους ακρίτες μας.
Βέβαια, δεν θα πρέπει να περάσουν απαρατήρητες και οι δηλώσεις του που έγιναν κατά την παραμονή του στην περιοχή μας. Ο Υφυπουργός κάλεσε τις Διοικήσεις «να επανεξετάσουν και να επανακαθορίσουν την απειλή στην περιοχή ευθύνης τους, καθώς επίσης και τα κομβικά σημεία που με την επέμβασή τους σε αυτά, θα επιταχύνουν και θα βελτιώσουν τη λειτουργία του Σχηματισμού και των Μονάδων».
Σε άλλο σημείο ο Υφυπουργός Άμυνας τόνισε την ανάγκη για νέα φιλοσοφία στον τομέα της επιτήρησης, εξετάζοντας και επιλέγοντας σύγχρονους τρόπους, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και την τοπική κοινωνία, ενώ υπογράμμισε την υπερηφάνεια που πρέπει να νιώθουν, καθώς και την ευθύνη που φέρουν, για την επιτήρηση αυτής της ιδιαίτερης και ευαίσθητης ακριτικής περιοχής της πατρίδας μας.
Και στο Στρατηγείο
Ο κ. Στεφανής συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC-GR, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Κούτρα, επισκέφθηκε το Στρατηγείο της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, στα Γιάννενα, όπου μετά τη σύντομη ενημέρωσή του, μίλησε στα στελέχη του Επιτελείου του Σχηματισμού και στους Διοικητές των Μονάδων που υπάγονται στην Ταξιαρχία.
***
Κατά την παρουσία του στα ακριτικά φυλάκια συνομίλησε με το προσωπικό που τα επανδρώνει, επισημαίνοντας τη σημασία της παρουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτές τις συνοριακές αραιοκατοικημένες περιοχές της πατρίδας μας.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του συναντήθηκε με τον νυν Δήμαρχο Κόνιτσας, Ανδρέα Παπασπύρου και τον νεοεκλεγέντα, Ν. Εξάρχου και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Επίσης, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στην Κόνιτσα, όπου παρακολούθησε τις θρησκευτικές εκδηλώσεις εορτασμού του ομώνυμου Αγίου.
https://proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ενισχύστε οικονομικά την προσπάθεια μας!

Ετικέτες

ενημέρωση (2161) ενημέρωση-informacion (1415) Αλβανία (904) ορθοδοξία (422) ιστορία-historia (372) Εθνική Ελληνική Μειονότητα (366) ελληνοαλβανικές σχέσεις (311) ορθόδοξη πίστη - besimi orthodhoks (277) Εθνική Ελληνική Μειονότητα - Minoriteti Etnik Grek (251) Β Ήπειρος (237) ορθοδοξία-orthodhoksia (231) ορθόδοξη πίστη (222) εθνικισμός (195) διωγμοί (162) τσάμηδες (122) shqip (119) Κορυτσά-Korçë (118) Κορυτσά Β Ήπειρος (103) informacion (100) Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος (97) ορθόδοξη ζωή (96) ορθόδοξη ζωή- jeta orthodhokse (75) διωγμοί - përndjekje (60) ορθόδοξο βίωμα (59) εθνικισμός-nacionalizmi (56) ορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας (55) Ελλάδα-Αλβανία (48) ανθελληνισμός (44) Ελληνικό Σχολείο Όμηρος (43) πολιτισμός - kulturë (43) Ι.Μ Κορυτσάς - Mitropolia e Shenjtë Korçë (42) besimi orthodhoks (40) Γενικό Προξενείο Ελλάδος Κορυτσά (39) Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας - Kisha Orthodhokse Autoqefale Shqiptare (37) ιστορία ορθοδοξίας (36) βίντεο (34) Shqipëria (32) ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 (32) κομμουνισμός- komunizmi (30) πνευματικά (27) Μητρόπολη Κορυτσάς - MItropolia e Korçës (23) απόδημος ελληνισμός-helenizmi i diasporës (22) πολιτική-politikë (22) αλβανικά (21) εκπαίδευση (21) Αρχαία Ελλάδα (20) helenët-Έλληνες (19) κομμουνισμός (19) Greqia (17) Βλαχόφωνοι Έλληνες (15)