Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Τα Χελιδόνια

Απορεί η αγαπητή Βασιλική Αρωνιάδου (Καθηγήτρια Νευροεπιστημών στις ΗΠΑ),  όπως και πολλοί άλλοι, γιατί δεν χρησιμοποιείται εκτεταμένα οσυνδυασμός  υδροχλωροκίνης και αζυθρομυκίνης σε ασθενείς που είναι θετικοί στον ιό και παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα, με την θεραπεία να γίνεται από νωρίς στο σπίτι και όχι όταν ο ασθενής φτάσει στο σημείο να χρειάζεται αναπνευστήρα, αντί να κατακλύζονται τα νοσοκομεία, πράγμα που αυξάνει τον κίνδυνο και για τους πάσχοντες και για τους θεράποντες, και ρωτάει, αν σε περίπτωση που υπάρχει έλλειψη, γιατί δεν αυξάνεται η παραγωγή?
Εγώ δεν έχω άποψη στα ιατρικά και θα περιοριστώ στα περιοριστικά μέτρα και δεν εννοώ μόνο το κλείσιμο στο σπίτι αλλά το ότι χαντακώνουν τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους απολυμένους ιδιωτικούς υπαλλήλους ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι πλείστοι των οποίων έχουν κομματικές ρίζες, έχουν εξασφαλισμένη μισθοδοσία και άνεση με το να εργάζονται στο σπίτι.
Οι απολυθέντες ιδιωτικοί υπάλληλοι θα πάρουν επιδόματα αλλά στο τέλος ίσως να μην ξαναβρούν εργασία ενώ τα κορωνο-ομόλογα και τα μαξιλάρια  θα τα πληρώσουν όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα,υπάλληλοι και επαγγελματίες, με νέα μνημόνια αφού παραδώσαμε τα κλειδιά του νομισματοκοπείου μας σε άλλους . Βεβαίως θα πληγεί και ο τουρισμός που είναι το μόνο επάγγελμα του λαντζέρη που μας έχουν επιτρέψει να ασκούμε ελεύθερα προς τέρψη των βαρβάρων αφού από την μεταπολίτευση άρχισαν να αποβιομηχανοποιούν την χώρα με σοσιαλιστικές, αριστερές και δεξιές κυβερνήσεις και τώρα την αποτελειώνουν  με κλιματικά αλλά και κριτήρια υγείας.
Όσον αφορά την εξέλιξη της νόσου ήδη δείξει έχουμε (Πρόβλεψη εξέλιξης του κορωνοϊού) ότι υπάρχουν δύο σημαντικοί παράγοντες, ο ένας είναι ο μέγιστος αριθμός των θυμάτων που μπορεί να προκαλέσει και ο δεύτερος ο ρυθμός μετάδοσης της νόσου. Ο μέγιστος αριθμός θυμάτων, λαμβάνοντας  υπόψιν ότι δεν θα υπάρξει φάρμακο τουλάχιστον για εφέτος, είναι λίγο ή πολύ δεδομένος και επιρρεάζεται κυρίως από την κατάσταση υγείας του κάθε λαού και τις κλιματολογικές συνθήκες της χώρας, ιδίως η ηλιοφάνεια,το πλεονέκτημα της οποίας χάνεται με τον κατ΄οίκονπεριορισμό. Ο δεύτερος παράγοντας, που σχετίζεται με τον ρυθμό διάδοσης, είναι προφανές ότι μειώνεται με τα περιοριστικά μέτρα, τα οποία αφενός μεν εξασφαλίζουν την επάρκεια του συστήματος υγείας αφετέρου δεκαλύπτουν τις παραλείψεις και την ανεπάρκεια του εξ αιτίας των μνημονίων, που όλοι τα υπέγραψαν είτε, πριν να τα διαβάσουν ή, πριν προλάβουν να τα σκίσουν. Όμως η  μείωση του ρυθμού μετάδοσης  αυξάνει την ανάγκη χρονικής επέκτασης των μέτρων που έχουν τις ακόλουθες συνέπειες στον λαό τα συμπτώματα των οποίων αρχίζουμε ήδη να τα βλέπουμε.
Καταστρέφουν την μεσαία τάξη η οποία μόλις είχε αρχίσει να ανακάμπτει από τα μνημόνια με αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας να περάσει στα ξένα μεγάλα κεφάλαια.
Τα χορηγούμενα επιδόματα σε υπαλλήλους και κλειστές επιχειρήσεις, λόγω της αδυναμίας έκδοσης εθνικού νομίσματος, θα δοθούν είτε από κορωνο-ομόλογα είτε από τα μαξιλάρια που θα κληθούν πάλι να πληρώσουν οι φορολογούμενοι πολλοί των οποίων θα χάσουν τα σπίτια τους στους πλειστηριασμούς, άλλοι θα χάσουν και την ζωή τους όπως έγινε με τα μνημόνια ενώ οι νέοι θα φύγουν. Στην ίδια παγίδα είχαμε πέσει όταν το ΠΑΣΟΚ έπαιρνε δάνεια για να κρατηθεί στην εξουσία και μάλιστα μας κατηγόρησαν ότι μαζί τα φάγαμε και έπρεπε να τα πληρώσουμε. Τώρα θα ισχυριστούν ότι υπέγραψαν για να μας σώσουν από τον θάνατο.
Όσο οι Έλληνες είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους οι λαθρομετανάστες τρυπώνουν από στεριά και θάλασσα προορισμένοι να αντικαταστήσουν τον γηγενή πληθυσμό ευνοούμενοι από στην ξένη χρηματοδότηση των ΜΚΟ και τα νομοσχέδια που οι δικοί μας προδότες, δεξιοί και αριστεροί, ψηφίζουν πίσω από την πλάτη μας εις το όνομα μιας καθοδηγούμενης και διεστραμμένης φιλανθρωπίας που εκμηδενίζει την έννοια του έθνους και του κράτους.
Δεν χρειαζόμαστε τους λαθρομετανάστες και τους αναγνωρισμένους πιά τζιχαντιστές για να λύσουμε το δημογραφικό μας πρόβλημα. Το πρόβλημα αυτό μπορεί να λυθεί από μόνο του με το να απαγορευθούν οι «νόμιμες» πλέον εκτρώσεις, να δίνουν τα επιδόματα στις νέες μητέρες αντί να τα δίνουν στους λαθρομετανάστες και τους έγκλειστους απολυμένους και να αφήσουν ελεύθερη την δημιουργική δραστηριοποίηση του συνόλου του πληθυσμού λαμβάνοντας παράλληλα μέτρα μόνο για τους ασθενούντες. 
Τέλος να αναφέρω την παρεμπόδιση του λαού από το να εκφράσει αυτό που νοηματοδοτεί την ύπαρξη του για να ζει ελεύθερος από τον καταναγκασμό της αβεβαιότητας και του άγχους  της καθημερινότητας και του φόβου του θανάτου. Η Ανάσταση του Χριστού έδινε πάντα τόλμη και ελευθερία στον Έλληνα και τον έκανε να υπερβαίνει και τα μεγαλύτερα εμπόδια.
Βεβαίως ορισμένες ιατρικές οδηγίες είναι απαραίτητες ώστε οι άνθρωποι ακόμη και υπό περιορισμό να μπορούν τουλάχιστον να επιβιώνουν αν όχι και να ζούνε. Αναφέρομε στους κανόνες που εμπνεύστηκαν για να συνεχίσει η διακίνηση τροφίμων, φαρμάκων, χρήματος και φροντίδας των κατοικίδιων ζώων ενώ αρνούνται πεισματικά να ορίσουν παρόμοιους κανόνες για την δυνατότητα λήψης πνευματικής και νοηματικής ψυχικής υποστήριξης. Νομίζουν τάχα ότι θα λύσουν το πρόβλημα με το πρόσχημα ότι δημιούργησαν τηλεφωνική δυνατότητα απρόσωπης υποστήριξης από επαγγελματίες του είδους υποκείμενους στον προσωπικό τους βάσανο.
Σε τι διαφέρει η είσοδος στους Ιερούς Ναούς υπό την επιτήρηση των επιτρόπων την οποία απαγόρευσαν από την είσοδο στις τράπεζες υπό την επιτήρηση των υπαλλήλων τους; Σε τι διαφέρει η διανομή τροφίμων και αλληλογραφίας από την διανομή του Αγίου Φωτός την οποία απαγόρευσαν; Ασχέτως προέλευσης η φλόγα δεν μεταφέρει ιούς ενώ οι σακούλες του παντοπώλη όλο και κάτι έχουν. Είναι κοινή εμπειρία ότι το Φως αυτό ανάβει θαυματουργικά και μόνο στα κεριά του Ορθόδοξου Πατριάρχη εξ ου και η τιμητική μεταφορά και υποδοχή Του. Εάν δεν Το διασπείρουμε ως φορέα ευλογίας προς τι το νόημα της ύπαρξης μας; 
Όσον αφορά την Θεία Κοινωνία την μεταλαμβάνουν πιστοί υγιείς, ασθενούντες, αλλά και ψυχοραγούντες  όχι για να θεραπευθούν, αν και έχουν υπάρξει τέτοιες περιπτώσεις,  αλλά για να συμμετέχουν στην ζωή του Χριστού. Αντιθέτως κανείς δεν μολύνεται από αυτήν ούτε πέθανε ποτέ παπάς που κοινώνησε ασθενή. Βεβαίως δεν είναι υποχρεωτική για κανέναν που δεν έχει αίσθηση ότι μεταλαμβάνει Σώμα και Αίμα Χριστού. Είναι λυπηρό ότι η ΔΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος συμπεριφέρθηκε σαν Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και όχι σαν Σώμα Χριστού και δεν αντιπρότεινε τα αντίστοιχα τουλάχιστον μέτρα λειτουργίας των Ιερών Ναών όπως έγινε με τους ναούς του μαμωνά.
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή έρχονται τα χελιδόνια εξουθενωμένα και με απώλειες από το μακρύ ταξείδι που εφέτος, όπως και αρκετές άλλες κακές χρονιές, ήταν περισσότερες λόγω της κακοκαιρίας. Παρά ταύτα ενστικτωδώς παίρνουν  την απόφαση να ταξειδέψουνδιότι το ταξείδι όσο και αν είναι κουραστικό και φθοροποιό εξασφαλίζει στο σύνολο της κοινότητας τους την συνέχεια της ζωής και την δημιουργία περισσοτέρων απογόνων.
Μήπως και εμείς όπως σε κάθε πόλεμο, που έμαθαν να λένε και οι αρμόδιοι, θα πρέπει να έχουμε κριτήριο την επιβίωση και σωτηρία του συνόλου και να αποβάλλουμε τον ατομικισμό που μας καλλιέργησε η μεταπολίτευση; Ίσως αυτό να είναι και άσκηση ετοιμότητας έναντι του φανερού εχθρού που βρυχάται εξ Ανατολών και ήδη έχει προωθήσει καμουφλαρισμένη εμπροσθοφυλακή στα πλαίσια του υβριδικού πολέμου που σχεδιάζει από καιρό.
Χριστός Ανέστη, θανάτω θάνατον πατήσας !
Ηλίας Σταμπολιάδης
Μηχανικός Μεταλλείων Μεταλλουργός
Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης

Μέλος του ΙΗΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: