Featured Post

Κωνσταντίνος Καβάφης - Θερμοπύλες! - Kostas Kavafis Termopile[1]

Εικόνα
Kostas KavafisTermopile[1]Nder u qoftë atyre që jetën e çojnëduke ruajtur Termopilet.Nuk tunden kurrë nga detyra;mbeten të drejtë dhe të rreptë në çdo vepër,por plot me keqardhje, plot dhembshuri;zemërgjerë kur janë të pasur, kur janë të varfërsërish pak zemërgjerë,gjithmonë ndihmojnë me sa munden;thonë ngaherë të vërtetën,por gënjeshtarët nuk i urrejnë.Edhe më shumë nder u ka hijekur parashohin (dhe këta janë të shumtë)se në fund do të shfaqet Efialti,se medët, më në fund, do të shkojnë tutje.
[1]Në vitin 480 Greqia u pushtua nga persët (medët), që udhëhiqeshin nga perandori Kserks. Mbreti spartan Leonida, në krye të 7 000 grekëve, mori urdhër të ndalte përparimin e ushtrisë perse në Termopile (Greqia qendrore), një kalim i ngushtë mes detit dhe maleve të pakapërcyeshme. Ushtria perse, e përbërë prej 250 000 trupash dhe shumë e fuqishme, sulmoi dy herë, por që të dyja herët u shtrëngua të tërhiqej, pasi kalimi ishte kaq i ngushtë, sa nuk mund të poziciononin të gjitha forcat e tyre. M…

Kisha Orthodhokse ndihmon policinë me mjete mbrojtëse! - Η Ορθόδοξη Εκκλησία βοηθά την αστυνομία με προστατευτικά μέσα!
Kisha Ortodokse Autoqefale e Shqipërisë i ka dhuruar Drejtorisë Vendore të Policisë Tiranë, 1000 maska, 1000 doreza dhe 110 litra dezinfektant për efektivët që përballen me masat kundër virusit. Dhuratën e dorëzoi vetë Episkop Asti të cilin përfaqësuesi i Policisë e falenederoi pasi Kisha krahas kësaj ndihme kryen dhe një vepër bamirëse të madhe në dobi të njerëzve në vështirësi ekonomike dhe atyre të varfër gjatë këtyre ditëve të vështira.H Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας δώρησε στην Κεντρική Διεύθυνση της Αστυνομίας στα Τίρανα 1000 προστατευτικές μάσκες, 1000 γάντια και 110 λίτρα υγρό απολύμανσης για τους αστυνομικούς που είναι αντιμέτωποι με τα μέτρα ενάντια στο κορονοϊο. Την βοήθεια παρέδωσε ο Επίσκοπος Άστιος τον οποίο εκπρόσωπος της Αστυνομίας ευχαρίστησε και επεσήμανε την σημασία που έχει η δωρεά γνωρίζοντας και το κοινωφελές έργο της εκκλησίας προς τους αδύναμους οικονομικά και τους φτωχούς αυτές τις δύσκολες μέρες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δίνουν ελληνική υπηκοότητα σε χιλιάδες αλλοδαπούς & την αρνούνται στους Βορειοηπειρώτες μετά από απαίτηση της Αλβανίας!

Οι κομμουνιστικές φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Ε Χότζα στην Αλβανία! - Burgjet komuniste të E Hoxhës në Shqipëri!

Απόσπασμα από την διαθήκη του Αβδούλ Μπέη Σελίμη του Δελβίνου! - Pjesë nga Testamenti i Abdul Bej Selimi e Delvinës

Ο Ισμαήλ Κεμαλ ο μεγάλος φιλέλληνας και η εφημερίδα του! - DOKUMENT HISTORIK: ISMAIL QEMALI, GAZETA E TIJ GREKO-SHQIPTARE DHE ARTIKULLI I TIJ MBI HELENIZMIN

Επιστολή Πατριάρχη προς Ορθόδοξες Εκκλησίες : Μην υποχωρείτε – Δεν θα μείνουμε άφωνοι!!!