Featured Post

Οι κομμουνιστικές φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Ε Χότζα στην Αλβανία! - Burgjet komuniste të E Hoxhës në Shqipëri!

Εικόνα
Fundi i luftës (1944) përkoi edhe në Shqipëri me periudhën e hakmarrjeve politike, që më pas u transformuan nga regjimi komunist në një sistem të vërtetë qeverisjeje bazuar në arrestimin dhe persekutimin e kundërshtarëve politikë duke filluar me ish-krerët, intelektualët, tregtarët dhe pronarët e tokave. Burgjet që ishin në dispozicion në vitin 1944 ishin tërësisht të pamjaftueshme për të përmbushur kërkesat e reja, kështu qeveria e re e drejtuar nga Enver Hoxha filloi duke përdorur shtëpitë private dhe institucionet publike, si qendra paraburgimi dhe torture.Në vitet 1944 – 1946 burgjet politike vareshin nga Drejtoria e Mbrojtjes së Popullit, struktura operative e Ministrisë së Mbrojtjes. Në vitin 1947 të gjitha burgjet kaluan nën kontrollin e Ministrisë së Brendshme, që ishte përgjegjëse për sigurinë e brendshme. Tetë burgje ekzistuese në Shqipëri iu  rezervuan të burgosurve politikë të cilët përcaktoheshin si “armiq të popullit”, shtatë të burgosurve norma…

Αγιορείτης γέροντας : Τώρα σε πειράζει που έκλεισαν οι εκκλησίες;- Murg nga Mali i Shenjtë: Tani të vjen keq që u mbyllën Kishat?

Αγιορείτης γέροντας : Τώρα σε πειράζει που έκλεισαν οι εκκλησίες; | in.grΤόσα χρόνια πήγαινες στην Ανάσταση για δέκα λεπτά, ίσα-ίσα για το «Χριστός Ανέστη», και μετά έτρεχες στο σπίτι για τη μαγειρίτσα.

Τόσα χρόνια περίμενες μετά τη μαγειρίτσα και να πιεις μέχρι σκασμού, να μεθύσεις και να γυρίσεις ξημέρωμα στο σπίτι.

Ούτε ήξερες τι γιόρταζες.

Τόσα χρόνια κοινωνούσες ανεξομολόγητος.

Τόσα χρόνια μέσα στη Μεγάλη Σαρακοστή καταβρόχθιζες σουβλάκια και πανσέτες, «έθαβες» τον διπλανό σου, υπέκυπτες στη λαγνεία.

Τόσα χρόνια δεν άνοιξες μία φορά την Αγία Γραφή να κατηχηθείς, να διαβάσεις το λόγο Του, να μάθεις την πίστη σου.

Τόσα χρόνια σε κάθε αναποδιά που σου τύχαινε κατηγορούσες και βλασφημούσες το Θεό.

Τόσα χρόνια ασκούσες επιμελώς τον κοινωνικό σχολιασμό (ήτοι κουτσομπολιό), τη συκοφαντία, την κατάκριση, το φθόνο, την αδικία.

Τόσα χρόνια δεν αντιδρούσες –ή μπορεί να συμμετείχες κι εσύ– στη σφαγή των βρεφών, αγέννητων βρεφών, που μπορεί να παρομοιαστεί με την κτηνωδία του Ηρώδη.

Τόσα χρόνια ζητούσες από το Θεό χωρίς να αποδίδεις κι εσύ τα δέοντα.

Τόσα χρόνια Τον σταυρώνεις ξανά και ξανά.

Και τώρα σε πειράζει που έκλεισαν οι εκκλησίες. Γιατί; Τι χτυπιέσαι κι οδύρεσαι τώρα;

Τόσα χρόνια δεν Τον απέρριπτες; Δεν του γυρνούσες την πλάτη; Τόσα χρόνια δεν Τον ακολούθησες όσες φορές κι αν σε κάλεσε, όσες φορές κι αν έκανε υπομονή και σε συγχώρεσε ξανά και ξανά, και τώρα σε πειράζει που σου έκλεισε τις πόρτες Του;

Τώρα θυμήθηκες να παραστήσεις τον ούλτρα ορθόδοξο, όταν η ζωή σου δεν έχει τίποτα από ορθοδοξία – πόσο μάλλον από ορθοπραξία;

Σου έκλεισε τις πόρτες Του, γιατί αποδείχθηκες ανάξιος να εισέρχεσαι στον οίκο Του.

Μόνο η μετάνοιά σου, Έλληνα, θα ξανανοίξει τις εκκλησίες.

Όλα αυτά που βιώνουμε είναι αποτέλεσμα της δικής μας αποστασίας.

Εμείς Του την κλείσαμε πρώτοι την πόρτα.

Αυτό το έθνος θα ορθοποδήσει μόνο όταν επιστρέψει στο Θεό και Του ανοίξει, εκτός από την πόρτα του, και την καρδιά του


Kaq vite me radhë shkoje dhjetë minuta në Kishë sa për “Krishti u Ngjall” dhe pastaj vrapoje në shtëpi për magjiricën.

Kaq vite me radhë pas magjiricës prisje të pije deri sa të pëlcisje, të deheshe e të kthehshe në mëngjes në shtëpi.

As e dije se çfarë festoje.

Kaq vite me radhë kungoje i parrëfyer.

Kaq vite me radhë gjatë Kreshmës së Madhe kullufisje sufllaqe e panceta, “varrosje” të afërmin tënd, i nënshtroheshe pangopësisë.

Kaq vite me radhë nuk hape njëherë Shkrimin e Shenjtë që të lexoje fjalën e Tij, që të mësosh besimin tënd.

Kaq vite me radhë në çdo lloj prapësie që të ndodhte akuzoje dhe blasfemoje Zotin.

Kaq vite me radhë kujdeseshe që të merreshe me llafe, me shpifje, me gjykime, zili, padrejtësi ndaj të tjerëve.


Kaq vite nuk reagoje – ose mund që merrje pjesë dhe ti-  në vrasjen e foshnjave, që mund të ngjasojë me vrasjen e masive të Herodit.Për kaq vite kërkoje nga Zoti pa iu dhënë dhe ti ato që ke detyrim.


Për kaq vite E kryqëzon sërish dhe sërish.

Tani të shqetëson që u mbyllën kishat. Pse? Përse shqetësohesh dhe thërret tani?

Për kaq vite me radhë nuk E përjashtoje? Nuk i ktheje shpinën? Kaq vite nuk E ndiqje sa herë që të thirri, sa herë që bëri durim dhe të fali sërish e sërish, dhe tani të shqetëson që Ai të mbylli dyert?


Tani u kujtove që të bëhesh ultra orthodhoks, kur jeta jote nuk ka asgjë nga orthodhoksia – e shumë më pak nga veprat orthodhokse.


Të mbylli dyert e Tij, sepse u tregove i padenjë që të hyje në shtëpinë e Tij!

Vetëm pendimi yt do të rihapë Kishat.

Të gjitha sa përjetojmë janë rezultat i largimit tonë.


Ne Ia mbyllëm të parët derën.


Ky komb do të ngrihet në këmbë vetëm kur të kthehet tek Zoti dhe ti hapë përveç derës dhe zemrën e tij.

Përktheu P.K

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δίνουν ελληνική υπηκοότητα σε χιλιάδες αλλοδαπούς & την αρνούνται στους Βορειοηπειρώτες μετά από απαίτηση της Αλβανίας!

Απόσπασμα από την διαθήκη του Αβδούλ Μπέη Σελίμη του Δελβίνου! - Pjesë nga Testamenti i Abdul Bej Selimi e Delvinës

Ο Ισμαήλ Κεμαλ ο μεγάλος φιλέλληνας και η εφημερίδα του! - DOKUMENT HISTORIK: ISMAIL QEMALI, GAZETA E TIJ GREKO-SHQIPTARE DHE ARTIKULLI I TIJ MBI HELENIZMIN

Οι κομμουνιστικές φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Ε Χότζα στην Αλβανία! - Burgjet komuniste të E Hoxhës në Shqipëri!

Επιστολή Πατριάρχη προς Ορθόδοξες Εκκλησίες : Μην υποχωρείτε – Δεν θα μείνουμε άφωνοι!!!