Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014

Γ. Σούρλας: Ανεκπλήρωτο το εθνικό χρέος για τους άταφους πεσόντες

Στο εθνικό χρέος προς τους άταφους πεσόντες στη Βόρεια Ήπειρο αναφέρθηκε ο γ.γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργος Σούρλας, μιλώντας στην εκδήλωση προς τιμήν των ηρώων που κράτησαν απόρθητο το θρυλικό ύψωμα 731 του Μαρτίου του 1941 κατά την εαρινή επίθεση των Ιταλών.
Δυστυχώς δεν έχουμε εκπληρώσει το εθνικό χρέος, τόνισε, όταν επί 72 χρόνια παραμένουν άταφοι, προσωρινά θαμμένοι και σε ομαδικούς τάφους οι 7.976 που έπεσαν για την πατρίδα και την ελευθερία στα πεδία των μαχών της Β. Ηπείρου κατά το έπος 1940 – 1941.
«Επιβάλλεται να επισπευσθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των δύο χωρών το 2009 για στρατιωτικά κοιμητήρια μετά από αγώνες για να τεθεί τέρμα σ΄αυτή την εκκρεμότητα και όσο είναι δυνατόν να αμβλυνθεί ο πόνος και ο καημός των παιδιών των πεσόντων», πρόσθεσε ο κ. Σούρλας.
«Έχουμε χρέος να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους, να τιμήσουμε τους αγώνες και τις θυσίες για την πατρίδα που διέρχεται μια βαθιά κρίση. Να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια. Επιτακτική προβάλλει η ανάγκη να κάνουμε το καθήκον μας, να διδαχθούμε από τη γενναιότητα και τις θυσίες τους αλλά και από τα λάθη και τις παραλείψεις μας», κατέληξε.)
Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 σχόλια: