Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014

Επίθεση των ισλαμοφασιστών της Αλβανίας στον Άγιο Κοσμά και τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο!-Sulm i nacionalistëve fashistë shqiptarë kundër Shën Kozmait dhe Kryepiskopit Anastas

FIER- 
Komiteti Koordinues për Mbrojtjen dhe Zgjidhjen e Çështjes Kombëtare Shqiptare (dmth fashistët nacionalistët e sëmurë me në krye Ardit Bido-n një arrogant dhe mendjelehtë i paparë ndonjëherë që kujton që mund të luftojë shenjtorët dhe Kishën Orthodhokse me trurin e tij të tharrë nga ligësia) ka kërkuar të ndalohet vizita e Kryepeshkopit Anastas, i cili pritet që të dielën më 24 gusht, të vizitojë Kishën  dedikuar Shën Kozmait në Kolkondash të Fierit, shkruan sot Gazeta 'Tema'.

Komiteti reagoi ndaj këtij lajmi, duke thënë se “duhet të nderojmë figurat e kombit shqiptar dhe jo ato antishqiptare si Shën Kozmai”. 

“Çdo komb ka të drejtë të shenjtërojë heronjtë e saj. Janullatos dhe grekët të përkujtojnë Shën Kozmanë e tyre dhe jo Kozma shejtanin për shqiptarët. 
(shikoni se çkurrajo prej mendjelehti kanë këta njerëz blasfemojnë dhe ofendojnë traditën e besimin e të gjithë orthodhoksëve në botë të cilët Shën Kozmain  e njohin për shenjtor)

Hapi në territorin e Shqipërisë rreth 230 shkolla greke, duke mallkuar gjuhën shqipe, mbylli me dhjetëra kisha ku mësohej në shqip. (
Nuk mund të mos kuptojë dikush që këta persona si qëllim kanë vetëm shpifjen sepse nuk ekzistonte akoma gjuhë shqipe e shkruar në atë kohë dhe as nocioni i një kombi për shqiptarët (Natalie Clair) si mund të shërbehej shqip e për më tepër të mësohej diku. Këta persona të papërgjegjshëm bashkë me ata që i mësojnë nëpërmjet mediave e jo vetëm duhen dënuar si fallcifikatorë të historisë me qëllim përçarjen dhe mbjelljen e urrejtjes)

Jo Janullatos, mos abuzo me miqësinë e shqiptarëve, me tolerancën e tyre fetare se është e shenjtë për ne. 

Ne duam të na nderosh Marko Boçarin, Naum Veqilharxhin, Dhaskal Todrin, Fan Nolin, Naum Priftin, Petro Nini Luarasin, Motrat Qirjazi, Mihal Gramenon.(Shumica e të sipërmendurve me origjinë greke që donin të ndihmonin kombin shqiptar duke u bazuar në pricipet e tyre të krishtera por në asnjë mënyrë nuk janë shenjtorë dhe as mund të nderohen si Shën Kozmai).

Mos preket dhe mos abuzohet me tolerancën fetare të shqiptarëve se e kami gjënë më të shenjtë dhe amanet nga gjaku i rilindasve tanë ndër shekuj”, tha një nga përfaqësuesit e komitetit gjë e cila është plotësisht një ofendim për inteligjencën e çdo njeriu me mend sepse fashisto-nacionalistët nuk kanë si të flasin për harmoni fetare sepse vetë ata po e shkatërrojnë duke sulmuar orthodhoksët dhe Kishën që janë baza e bashkëjetesës fetare në këtë vend.

Sipas 26 organizatave joqeveritare që nuk i njeh dhe nuk ka për t’i njohur askush, të përfaqësuara nga Komiteti për Mbrojtjen dhe Zgjidhjen e Çështjes Kombëtare si një vegël e egër e nacionlizmit të verbër, Shën Kozmai ka qenë një person që i trumbëtonte gjuhës greke, duke anashkaluar atë shqiptare “. Me këto fjalë vihet dukje qartazi analfabetizmin e tyre dhe mendjelehtësinë kur nxjerrin rezultate jashtë kontekstit historik dhe kushteve të një kohe kur Shën Kozmai përpiqej të bënte më të mirën për të gjithë besimtarët duke ndihmuar me çdo shprehje të tij në forcimin e tyre dhe ruajtjen e identitetit dhe unitetit me mjetet më të mira të mundshme. (Shiko Oliver Schmid : Shqiptarët)

Sipas tyre, nderimi i tij duhet të bëhet në vendin e tij të lindjes dhe jo ne Kolkondas, ku sipas tyre është ekzekutuar. Natyrisht të gjitha ato sa përmenden më sipër tregojnë errësirën absolute që kanë këta persona mbi Besimin dhe Jetën Orthodhokse.

Kisha Autoqefale në Tiranë, në bashkëpunim me Bashkinë e Fierit, po merren me organizimin e 300- vjetorit të lindjes së Shën Kozmait. 


Kjo lloj blasfemie tejkalon çdo kufi dhe orthodhoksët me të gjitha mjetet duhet të përgjigjen. Ne së bashku me qindra shoqata orthodhokse do të marrim parasysh dhe do të gjykojmë me seriozitet këtë situatë të krijuar nga elementë fashistë si Bido e shoqëri të cilët gjithmonë tërheqin opinionin publik drejt Kishës Orthodhokse dhe besimtarëve të saj duke përçarë vendin dhe shoqërinë. Ata vetëkënaqen deri në kulm me këto sulme dhe jeta e tyre është e dedikuar në gjetjen e mënyrave të tjera për të sulmuar. Por deri kur...? Ne ju themi mos luani me durimin tonë dhe mos keqpërdorni përulësinë tonë sepse po na vërtetoni që jemi të huaj për këtë vend dhe do të gjiejmë diku tjetër mbështetje.
Natyrisht synimi juaj është të mbroni çdo ekstrmeist duke na sulmuar dhe trajtuar si problem madhor në këtë vend por mos harroni keni 500 vjet që e bëni këtë tani nuk keni për të na gjunjëzuar.
Φιερι = Απολλωνία:
 Το Συντονιστικό Κομιτάτο για την Προστασία και Επίλυση της Αλβανικής Εθνικής Υπόθεσης (δηλαδή οι άρρωστοι φασιστές με αρχηγό τον Αρντίτ Μπίντο ένα ανόητο που νομίζει πως μπορεί να πολεμήσει τους Αγίους και την Ορθόδοξη Εκκλησία με το ξεραμένο του μυαλό από την κακία) έχει ζητήσει να μην γίνει η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, ο οποίος αναμένεται να βρεθεί για τις εορταστικές εκδηλώσεις στο Κολικόνταση του Φιέρι όπου και μαρτύρησε ο Άγιος της Εκκλησίας μας.

Το κομιτάτο αντέδρασε στην είδηση αυτή λέγοντας πως πρέπει να τιμούμε τα πρόσωπα του αλβανικού έθνους και όχι ανθ-αλβανούς όπως ο Άγιος Κοσμάς».

«Κάθε έθνος έχει δικαίωμα να αγιάσει τους ήρωες της. O Γιαννουλάτος (προσβάλουν χωρίς να αναφερθούν με τις αρμόζουσες προσφωνήσεις) και οι έλληνες να τιμούν τον Άγιο Κοσμά τους και όχι τον Κοσμά τον σατανά για τους αλβανούς (δείτε θάρρος και βλασφημίες για έναν Άγιο που τιμούν όλοι οι ορθόδοξοι στο κόσμο)

«Άνοιξε στην Αλβανία 230 ελληνικά σχολεία καταταράσσοντας την αλβανική γλώσσα, και έκλεισε δεκάδες ναούς που λειτουργούσαν αλβανικά. ( Άλλο ένα μεγάλο ψέμα όταν η έννοια του Αλβανικού Έθνους δημιουργήθηκε μετά το 1900 και η Αλβανική Γλώσσα με το ζόρι γράφτηκε, που να λειτουργούσαν και μ’ αυτήν. Πρόκειται για ανθρώπου που χωρίς ενδοιασμούς και ντροπή μετατρέπουν την ιστορία σε παιχνίδι και την πλαστογραφούν όπως νομίζουν)
«Όχι Γιννουλάτε, μην εκμεταλλεύεσαι την φιλία των Αλβανών και την θρησκευτική τους ανεκτικότητα που είναι ιερή για μας»
(Δεν καταλαβαίνουν οι ισλαμο-φασιστές πως την θρησκευτική αρμονία και ανεκτικότητα την καταστρέφουν αυτή διώκοντας την Ορθόδοξη Εκκλησία και τους πιστούς της  οι οποίοι αποτελούν και την βάση της συμβίωσης των διάφορων θρησκειών στην χώρα. )
Σύμφωνα με τις 26 μη κυβερνητικές οργανώσεις που δεν τις ξέρει και ούτε θα τις ξέρει ποτέ κανείς και εκπροσωπούνται από το Κομιτάτο για την Προστασία και την Επίλυση της Εθνικής Υπόθεσης  ως ένα άγριο όργανο του τυφλού εθνικισμού. « Ο Άγιος Κοσμάς ήταν ένα άτομο που προωθούσε την ελληνική γλώσσα, παραβλέποντας την αλβανική». Με τις φράσεις αυτές φαίνεται ξεκάθαρα ο αναλφαβητισμός τους και το πόσο αφελείς είναι όταν όλα όσα έκανε ο Άγιος Κοσμάς τα ερμηνεύουν έξω από το ιστορικό-πολιτιστικό-θρησκευτικό πλαίσιο της εποχής.

Σύμφωνα με αυτούς ο Άγιος Κοσμάς ας τιμηθεί στο μέρος όπου γεννήθηκε και όχι εκεί που εκτελέστηκε.  Φυσικά όσα λένε αυτοί οι άνθρωποι μας δείχνουν το σκοτάδι που επικρατεί στο μυαλό τους σε σχέση με την Ορθόδοξη Πίστη και Ζωή.
Η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας μαζί με το Δήμο του Φιέρ ετοιμάζει εκδηλώσεις για τα 300 χρόνια της γέννησης του Αγίου Κοσμά.

Το ερώτημα είναι: Τι σκέφτεται να κάνει το Ελληνικό κράτος σχετικά με τις συνεχόμενες προσβολές της ιστορίας της και της ορθόδοξης πίστης από ακραίους αλβανούς με αρχηγό των Ιντρίζη και τον Αρντίτ Μπίντο που αυτοϊκανοποιείται όταν βρίζει ορθοδόξους και έλληνες?
Τους προτείνουμε να μην παίξουν με την υπομονή μας και να μην συνεχίζουν ένα αγώνα 500 χρονών που δεν μας λύγισε ούτε πρόκειται να μας λυγίσει.
  
Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 σχόλια: