Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Η προπαγάνδα της Μεγάλης Αλβανίας καλά κρατά!

Στα πλαίσια της βρόμικης και άνανδρης  προπαγάνδας  για την Μεγάλη Αλβανία, είδαμε ξανά, σήμερα 23 11 2014  και ώρα 20:00 Αλβανίας,  μια χυδαία εκπομπή από τον Μαρίν Μεμα (μέσα από τα Αλβανικά Σύνορα γιατί είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο στην Ελλάδα)  στο εθνικιστικό κανάλι Top Channel. Σαν να ήταν χτες , ο ίδιος δημοσιογράφος επανέλαβε τα κατορθώματα του,   έστειλε άτομα  με κρυφές κάμερες, όργωσαν όλοι την Θεσπρωτία και ρωτούσαν τους λιγοστούς γέρους οι οποίοι του απαντούσαν Αλβανικά σε μια ερώτηση που γινόταν στα αλβανικά. Πάνω σ΄ αυτό έχτισε μια ολόκληρη εκπομπή για να αποδείξει πως τα ψέματα είναι η αλήθεια.  Εκμεταλλευόμενες άσχετες προς το θέμα συζητήσεις με την μέθοδο κόψε και ράψε ο Μέμα μας είπε πάλη το ίδιο παραμύθι.  Δίδαξε ως καλοπληρωμένο όργανο των τσάμηδων, την ιστορία που θέλουν αυτοί και μαθαίνουν στα σχολεία. Χωρίς κανένας ίχνος ντροπής  μας είπε μεροληπτικά πως «σκότωσαν» «κατακρεούργησαν»  οι Έλληνες τους τσάμηδες, πως οι ορθόδοξοι τσάμηδες την γλίτωσαν και αυτό μόνο λόγο του σχεδίου που στόχευε στο διχασμό των αλβανών με την βοήθεια της θρησκείας  και πως μετά, όσους  δεν άγγιξαν,  τους υποχρέωσαν να ξεχάσουν την γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα  και ότι μέχρι τώρα ζούνε μέσα στο φόβο και δεν μιλάνε αλβανικά γιατί είναι τρομοκρατημένοι. Φυσικά εξέθεσε γερόντια και γερόντισσες που άλλα είπαν και άλλα επέλεξε ο Μέμα και αυτοί που παραγγέλνουν τις εκπομπές  του, να ακούσει ο κόσμος. Ούτε για μία στιγμή δεν αναφέρθηκε στα πραγματικά ιστορικά στοιχεία και όσα έκαναν οι τσάμιδες στις περιοχές αυτές και ούτε γιατί έφυγαν και την μεγάλη διαφορά που έχουν οι ντόπιοι πληθυσμοί ,  που μιλούν αρβανίτικα με τους τουρκαλβανούς όπως είναι και ο ίδιος. Γιατί δεν τους  ρώτησε τι είναι αυτοί που του απάντησαν ;  Διαστρέβλωσε την αλήθεια σκόπιμα για να φανούν οι τσάμηδες τα θύματα και να βρει έδαφος το εθνικιστικό παραλήρημα που βιώνει η χώρα σε όλα τα επίπεδα και σ’ όλες τις ηλικίες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως  βρισκόμαστε σε ένα σημείο δύσκολο και θέλει σοφή αντιμετώπιση.  
Ενώ αυτοί,  τι δεν κάνουν για να δείξουν το ψέμα για αλήθεια εμείς συμπεριφερόμαστε χωρίς να καταλαβαίνουμε τι ζημιά κάνουμε στον εαυτό μας.
Από τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας  για την αλβανική γλώσσα, καταλαβαίνει κανείς πόσο μπερδεμένοι είμαστε.  
Αν παραμείνουμε αδιάφοροι και μπερδεμένοι σίγουρα τα πράματα θα χειροτερέψουν και κάποια στιγμή η Ελλάδα θα βρεθεί μπροστά από μια αλβανική μειονότητα που θα ζητά τα δικαιώματα της.

Η ασφάλεια στην περίπτωση αυτή είναι η διασφάλιση  των δικαιωμάτων των Ελλήνων στην Αλβανία και η σωστή εσωτερική και  εξωτερική πολιτική απέναντι σε  μια χώρα που την υπομονή την αντιλαμβάνεται ως αδυναμία.

Συνοπτικά το βίντεο για όσους ξέρουν Αλβανικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: