Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Ίσως είναι άδικο για τον Βασίλη Κάγιο, αλλά...

Πραγματοποιήθηκε η 9η συνδιάσκεψη της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑΣ και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου, το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου.
Η αίσθηση που δόθηκε είναι πως τούτες οι εκλογές κέντρισαν το ενδιαφέρον περισσότερου κόσμου και νέων ανθρώπων που επιζητούν αλλαγή, πιθανόν λόγω και της ύπαρξης ηλικιακά νέων υποψηφίων .
Έκπληξη ή "έκπληξη" της τελευταίας στιγμής ήταν η υποψηφιότητα του Βασίλη Κάγιου, ενός επίσης νέου ανθρώπου, σχετικά άγνωστος στην Βορειοηπειρώτικη κοινότητα.
Το παρασκήνιο, που λόγω και του διαδικτύου, έγινε κοινό μυστικό, έδειχνε και το σκοπό της. Την ύστερη προσπάθεια όσων θεωρούσαν πως δεν θα μπορούσαν να ελέγχουν την ΟΜΟΝΟΙΑ με πρόεδρο έναν εκ των Παππά ή Πούλη.
Σε κάθε περίπτωση, όσο διάτρητες κι αν ήταν αυτές οι εκλογές, όσο κι αν θα πρέπει να αλλάξουν οι διαδικασίες εκλογής, υπάρχει αποτέλεσμά.
Τους Καίση και Νταλιάνη να αποσύρονται στο παρά πέντε - αυτοβούλως ή μη το κρίνει ο καθένας.
Τον Αλκη Πούλη να καταλαμβάνει την τρίτη θέση μετά από έναν αξιοπρεπή αγώνα, δείχνοντας να επιβεβαιώνει αυτό που είχαμε σημειώσει μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2013. πως ανήκει στο πολιτικό μέλλον του τόπου.
Στον δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν ο Λεωνίδας Παππάς, ένας άνθρωπος που έχει δείξει δείγματα γραφής και προσφοράς στον τόπο και ο Βασίλης Κάγιος, που πιθανόν να μπορεί να προσφέρει πολλά. Η εντύπωση που δημιουργείται είναι πως δεν θα πρόκειται -κυρίως- για μια αναμέτρηση δυο προσώπων κι αυτό γιατί η υποψηφιότητα Κάγιου, δεν δίνει την αίσθηση της ανάληψης ευθύνης και έκθεσης στο κοινό, άλλα της τοποθέτησης του εκεί .
Σίγουρα,θα ήταν καλύτερο να ήταν μια αναμέτρηση ιδεών ,σκέψεων, προτάσεων, ικανοτήτων , αλλά η ΕΕΜ επιζητεί το τέλος της ομηρίας στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Θεωρεί πως αυτό θα επιτευχθεί μέσω του Λεωνίδα Παππα , γι' αυτό και του δείχνει την προτίμησή της.
Ίσως είναι άδικο αυτό για τον Βασίλη Κάγιο, αλλά αποδέχθηκε τον ρόλο του..
Οι εκλέκτορες οφείλουν να αφουγκραστούν τους Βορειοηπειρώτες και να εκλέξουν αυτόν που θα έχει την αποδοχή τους, για να μπορέσει η ΟΜΟΝΟΙΑ να αποκτήσει την θέση που της αξίζει, να συσπειρώσει τους Βορειοηπειρωτες και να πάει βήματα μπροστά.
Υ.Γ. Καλές γιορτές και να μας βρει καλύτερα το 2015




Πηγή: www.himara.gr
Όπως είπαμε και πρωτύτερα θεωρούμε πως ο Λεωνίδας Παππάς είναι μια εξαιρετική προσωπικότητα την οποία την έχει τόσο πολύ ανάγκη τώρα η ΟΜΟΝΟΙΑ.  Επιπλέον στην Κορυτσά ήταν ένας εξ αυτών που ξέρουμε, έχουμε γνωρίσει,  έχει βρεθεί δίπλα μας και σε άλλες στιγμές ξέρει και καταλαβαίνει τις ανάγκες και τα προβλήματα της ΕΕΜ στην Κορυτσά.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ενισχύστε οικονομικά την προσπάθεια μας!

Ετικέτες

ενημέρωση (2161) ενημέρωση-informacion (1418) Αλβανία (904) ορθοδοξία (422) ιστορία-historia (373) Εθνική Ελληνική Μειονότητα (366) ελληνοαλβανικές σχέσεις (311) ορθόδοξη πίστη - besimi orthodhoks (277) Εθνική Ελληνική Μειονότητα - Minoriteti Etnik Grek (252) Β Ήπειρος (238) ορθοδοξία-orthodhoksia (232) ορθόδοξη πίστη (222) εθνικισμός (195) διωγμοί (162) τσάμηδες (122) shqip (119) Κορυτσά-Korçë (118) Κορυτσά Β Ήπειρος (103) informacion (100) Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος (97) ορθόδοξη ζωή (96) ορθόδοξη ζωή- jeta orthodhokse (75) διωγμοί - përndjekje (60) ορθόδοξο βίωμα (59) εθνικισμός-nacionalizmi (56) ορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας (55) Ελλάδα-Αλβανία (48) ανθελληνισμός (44) Ελληνικό Σχολείο Όμηρος (43) πολιτισμός - kulturë (43) Ι.Μ Κορυτσάς - Mitropolia e Shenjtë Korçë (42) besimi orthodhoks (40) Γενικό Προξενείο Ελλάδος Κορυτσά (39) Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας - Kisha Orthodhokse Autoqefale Shqiptare (37) ιστορία ορθοδοξίας (36) βίντεο (34) Shqipëria (32) ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 (32) κομμουνισμός- komunizmi (30) πνευματικά (27) Μητρόπολη Κορυτσάς - MItropolia e Korçës (23) απόδημος ελληνισμός-helenizmi i diasporës (22) πολιτική-politikë (22) αλβανικά (21) εκπαίδευση (21) Αρχαία Ελλάδα (20) helenët-Έλληνες (19) κομμουνισμός (19) Greqia (17) Βλαχόφωνοι Έλληνες (15)