Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015

Σκόπια: Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης αποφυλακίζεται την επόμενη εβδομάδα
Το ποινικό τμήμα του Βασικού Δικαστηρίου των Σκοπίων 1, έλαβε απόφαση για την αποφυλάκιση υπό προϋποθέσεις, του Αρχιεπισκόπου της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αχρίδας, Ιωάννη, λόγω του ότι πληροί όλες τις νομικές απαιτήσεις, δηλαδή από τα 


 πέντε χρόνια έξι μήνες ποινή φυλάκισης έχει διανύσει στη φυλακή τρία χρόνια και δύο μήνες ή το περισσότερο μέρος της ποινής που του είχε επιβληθεί, σύμφωνα με το σκοπιανό Φόκους.

«Αίτηση στο δικαστήριο υποβλήθηκε από τον Διευθυντή των Φυλακών στις 25 Δεκεμβρίου και στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα από το ποινικό τμήμα, έλαβε απόφαση για την αποφυλάκισή του  την ημέρα της εορτής των Φώτων (με το παλαιό ημερολόγιο)», όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, Βλαντιμίρ  Παντσέφσκι.

Η απόφαση του Δικαστηρίου,  ακολούθησε μια σειρά πιέσεων ή υποδείξεων από τη Ρωσική Εκκλησία προς τον επικεφαλής της Εκκλησίας των Σκοπίων προκειμένου με την προϋπόθεση αυτή να λειώσει ο πάγος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της μη αναγνωρισμένης εκκλησίας των Σκοπίων και της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σύμφωνα με το σλαβικό  των Σκοπίων, Plus Info.

Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 comments: