Freedom House: Η Αλβανία μερικός ελεύθερη - Freedom House: Shqipëria, vend pjesërisht i lirë.

Το Freedom House έχει αξιολογήσει για ακόμη μια φορά την Αλβανία, "μερικός ελεύθερη". Ο βαθμός 3 σε κλίμακα από το 1 μέχρι το 7, μαρτυρά την στασιμότητα, ενώ στην Αλβανία έγινε υποψήφια χώρα προς ένταξη στην ΕΕ. " Η χώρα συνέχισε να υποφέρει τις συνέπειες και τις πολιτικές διαφορές, μαζί με την έλλειψη της αντιπολίτευσης από την βουλή, την ατιμωρησία των διοικούντων που κατηγορήθηκαν για διαφθορά και μια κληρονομιά  πολιτικών διορισμών στο δικαστικό σύστημα"


Freedom House ka vlerësuar sërish si “pjesërisht të lirë” Shqipërinë. Nota 3 në një shkallë vlerësimi nga 1 në 7, dëshmon për mbetje në vend, ndonëse Shqipërisë iu dha statusi i vendit kandidat. “Vendi vazhdoi të vuante pasojat e mosmarrëveshjeve politike, përfshirë bojkotimin e parlamentit nga opozita, mosndëshkimin e zyrtarëve dhe ish-zyrtarëve të lartë të akuzuar për korrupsion dhe një trashëgimi emërimesh politike në postet e gjyqtarëve”, vlerëson raporti.

Σχόλια