Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου: Εκδήλωση τιμής και βράβευσης της ομάδας Β.Η.Κ.Α. [ΒΙΝΤΕΟ]

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου: Εκδήλωση τιμής και βράβευσης της ομάδας Β.Η.Κ.Α. [ΒΙΝΤΕΟ]

- Μια εκδήλωση που δεν πρέπει να λείψει κανείς!

Το Κέντρο Νέων Επαρχίας Λιβαδειάς στις 19 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 17:30 διοργανώνει εκδήλωση τιμής και βραβεύει την ομάδα ΒΗΚΑ. 
Μια ομάδα αποτελούμενη από 8 ελληνόψυχους Βορειοηπειρώτες που με κίνδυνο της ζωής τους, σε έναν καιρό που όλα ήταν απαγορευμένα, ακόμη και το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού ως Έλληνας, βλέποντας πολύ μπροστά από την εποχή τους ύψωσε ανάστημα διεκδικώντας τα κεκτημένα των προγόνων μας: Ανθρώπινα δικαιώματα, Ελληνική παιδεία, ελεύθερη έκφραση, θρησκεία και πολιτισμό. 
Πράγματα "απλά" που θεωρούνται αναφαίρετο δικαίωμα για κάθε διεθνώς αναγνωρισμένη Μειονότητα. Αυτά όμως ακόμη σήμερα, σε καιρό υποτιθέμενης "Δημοκρατίας", δεν τα απολαμβάνουν οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου.
Γι' αυτά τα "απλά" και αυτονόητα πράγματα τα μέλη του ΒΗΚΑ: Σωτήρης Κυριαζάτης, Φώτος Κυριαζάτης, Βαγγέλης Καραθάνος, Βασίλης Κρεμμύδας, Θωμάς Γεροντάτης, Θοδωρής Κρεμμύδας, Χριστοφορος Ζώτος και Γρηγόρης Κυρούσης γίνανε στόχος των υπηρεσιών του αλβανικού κράτους, φυλακίστηκαν με τις βαρύτερες ποινές του τότε αλβανικού ποινικού δικαίου ενώ οι οικογένειές τους στιγματίστηκαν και εξορίστηκαν σε αλβανοτόπια.
Ποιο ήταν όμως το "έγκλημα" της ομάδας ΒΗΚΑ;! Μια επιστολή - μήνυμα με αποδέκτη την τότε πολιτική ηγεσία της Ελλάδας και στο οποίο περιέγραφαν την κατάσταση που επικρατούσε στον χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία κατά την περίοδο της κομμουνιστικής δικτατορίας του μεγάλου διώκτη των Βορειοηπειρωτών Ενβέρ Χότζα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο «Αντώνης Τρίτσης» επί της οδού Ακαδημίας αρ. 50 στην Αθήνα, πλησίον μετρό Πανεπιστημίου.

Δείτε στιγμιότυπα από το βίντεο που θα προβληθεί κατά την διάρκεια της εκδήλωσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: