Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Αλβανός (ψευτο)ιστορικός: Στην Ελλάδα ζουν 4 εκατομμύρια Αρβανίτες που μιλούν Αλβανικά!


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Έχουμε το τελευταίο διάστημα την κόντρα λόγω του χρέους με τους Γερμανούς, «πλακώσανε» και οι Αλβανοί , για την ύπαρξη δήθεν « αλβανικής μειονότητας» στην Ελλάδα , η οποία αποτελείται λέει  από 4 εκατομμύρια Αρβανίτες!!!, αναφέρει σήμερα η αλβανόφωνη  εφημερίδα  των Σκοπίων, lajmpress.com, σε ένα άκρως προκλητικό άρθρο .
Ο Ιστορικός και πολιτικός αρθρογράφος Άρμπεν Λάλα, ένας «γνώστης της ιστορίας των Αλβανών στην Ελλάδα», σύμφωνα με την εφημερίδα,  που επικαλείται  το κατάπτυστο δημοσίευμα, είναι   συγγραφέας τριών βιβλίων, και αποκαλύπτει την «είδηση» λέει  ότι: « Κάθε πέτρα μετακινείται στην Ελλάδα, μιλά  Αλβανικά». Ο Λάλας μάλιστα δημοσίευσε και  άρθρο στον Τύπο το οποίο τονίζει ότι«στην Ελλάδα ζουν 4 εκατομμύρια (Αρβανίτες) .
images
Συνεχίζοντας το ανθελληνικό παραλήρημα του το άρθρο της εφημερίδας αναφέρει ότι,«η Ελλάδα ως χώρα ιδρύθηκε από τους Αλβανούς, από  Ορθόδοξους Αλβανούς που πολέμησαν εναντίον των μουσουλμάνων Αλβανών και αντίστροφα, αυτός (ο πόλεμος της εθνικής ανεξαρτησίας του 1821),  ήταν ένας θρησκευτικός πόλεμος, όχι εθνικός».
«Από τους  13 Προέδρους  του ελληνικού κράτους, περισσότεροι από τους μισούς ήταν αλβανικής καταγωγής. Κάθε ίδρυμα που ιδρύθηκε,  διευθύνονταν από Έλληνες αλβανικής καταγωγής. Ο νυν πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας είναι από την Άρτα, και κατάγεται από τους Τσάμηδες, μέχρι πρόσφατα αποκαλούνταν ο «Αλέξης ο Αρβανίτης » , αναφέρει το ύπουλο αλβανικό άρθρο ».
Το άρθρο συνεχίζει «Ο Λάλα αποδεικνύει ότι στην Ελλάδα συγκρούονται δύο  ισχυρά πολιτικά ρεύματα , το  φιλο-αμερικανικό από τους «Αλβανούς» εν ελλάδι , και το σλαβικό των  φιλο-ρώσων . Υπάρχουν περίπου 4 εκατομμύρια Έλληνες πολίτες που έχουν αλβανική καταγωγή και χωρίζονται σε δύο ομάδες, σε  εκείνους που αποκαλούνται «Arvanitas», και σε  εκείνους που ονομάζονται  ΑΛΒΑΝΟΙ», συνεχίζει το δημοσίευμα .
« Στην Μοναστήρια στην Ελλάδα μπορεί να βρεθούν βιβλία στην αλβανική γλώσσα, με ελληνικά γράμματα ,, ,,. Αλλά πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα να υπερισχύσει η πραγματική αλήθεια που βρίσκεται στα υπόγεια, και μόνο τότε θα μάθουμε την αλήθεια, την αλήθεια που πρέπει να υπερασπιστούμε με κάθε τίμημα. Η πραγματική ιστορία δεν είναι γραμμένη  από τους ιστορικούς του ελληνικού κράτους. Οι ιστορικοί αυτοί έγραψαν τα γεγονότα  πίνοντας καφέ,  χωρίς να αγγίξουν με το χέρι την πραγματική αλήθεια  ,  εαν γίνει ποτέ αυτό, τότε μόνο θα  μπορούμε να πούμε ότι έχουμε αναμφισβήτητα την αλήθεια με το μέρος μας », καταλήγει το δημοσίευμα .
arvanites
Σύμφωνα με ανάλυση/απάντηση στο κατάπτυστο άρθρο της αλβανικής εφημερίδας στο pentapostagma.gr, έχουμε πρώτον να δηλώσουμε στους συντάκτες ….ότι οι Αλβανοί ΗΡΘΑΝ από περιοχή του Καυκάσου, στα Βαλκάνια, και προφανώς δεν ανήκουν στους Ιλλυριούς όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι.
Όσο για τους Αρβανίτες,  (Αρβανίτικα: Arbëreshë ή Αρbε̰ρεσ̈ε̰) αυτοί είναι πληθυσμιακή ομάδα της Ελλάδας, τα μέλη της οποίας μιλούν τα Αρβανίτικα, κλάδο της τοσκικής διαλέκτου. Κατάγονται από πληθυσμούς οι οποίοι μετακινήθηκαν κυρίως στη νότια και κεντρική Ελλάδα από την σημερινή νότια Αλβανία κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, ιδίως μεταξύ του 13ου και 16ου αιώνα λόγω διάφορων κοινωνικοπολιτικών συνθηκών της εποχής. Οι Αρβανίτες έπαιξαν σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Είναι Έλληνες 100% ανήκουν στο ελληνικό έθνος , και δεν αμφισβητείται αυτό από κανέναν, πλην από κάποιους σαν τον Άρμπεν Λάλα. Οι οποίοι μαζί με μερικούς άλλους προλειαίνουν το έδαφος για την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας, μέσω της παραποίησης της ιστορίας.
Η προπαγάνδα αυτή έγινε πιο έντονη μετά τον πόλεμο του Κοσσόβου το 1999, περίοδο από την οποία οι Αλβανοί « αναθάρρησαν» , ότι μπορούν να επιτύχουν τα βρώμικα και συνάμα ανθελληνικά σχέδια τους.
Επισημαίνουμε επίσης ότι η  νέα γενιά των Αλβανών μαθητών μαθαίνει, πως… έχει ίδιο DΝΑ με τον βασιλιά Πύρρο της Ηπείρου και την Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όλα αυτά τυπώθηκαν φέτος στα επίσημα σχολικά εγχειρίδια με την έγκριση του αλβανικού υπουργείου Παιδείας, την ώρα που η αλβανική κυβέρνηση ζητά τη στήριξη της Ελλάδας για να ανοίξουν οι πόρτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο νέο βιβλίο «Γεωγραφία της Αλβανίας», που εκδόθηκε φέτος και ήδη αποτελεί διδακτική ύλη στα λύκεια της χώρας, οι μαθητές διδάσκονται για τις «αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) που έμειναν εκτός αλβανικού κράτους. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και βέβαια ολόκληρη η ΒΔ Ελλάδα, με τους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το βόρειο τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Επίσης στην ίδια την  Αλβανία έχουν ως εθνικό ήρωα το Γεώργιο Καστριώτη, ή Σκεντερμπεη,  έναν ακραιφνή  Έλληνα ηγεμόνα του Μεσαίωνα, ο οποίος μιλούσε ελληνικά, και  ο οποίος όταν μιλούσε στους κατοίκους της περιοχής της σημερινής νότιας Αλβανίας τους αποκαλούσε » Ηπειρώτες». Το σίγουρο είναι ότι κάποιοι ανθελληνικοί κύκλοι ετοιμάζουν τα άνομα σχέδια τους για την Πατρίδα μας …….


πηγή: 


Το άρθρο στα Αλβανικά εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: