Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Επιστολή τριών ομογενών μελών του Κογκρέσου προς τον πρόεδρο Ομπάμα

Με επιστολή τους προς τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, τρία ελληνικής καταγωγής μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων υπογραμμίζουν τη σημασία οι Ηνωμένες Πολιτείες να σταθούν στον πλευρό της Ελλάδας για να υπάρξει ανάπτυξη και οικονομική ευημερία.
Οι Δημοκρατικοί βουλευτές Ντίνα Τάιτους (Νεβάδα), Νίκη Τσόνγκα (Μασαχουσέτη) και Τζον Σαρμπάνης (Μέριλαντ), μέλη του «Ελληνικού Συνδέσμου» στο Κογκρέσο, αναφέρουν στην επιστολή τους προς τον πρόεδρο Ομπάμα ότι «είναι σημαντικό οι ΗΠΑ να σταθούν στο πλευρό της μακρόχρονης συμμάχου και να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους, όπου είναι δυνατόν, για να βοηθήσουν την Ελλάδα να δημιουργήσει ένα νέο δρόμο προς την οικονομική ευημερία».
Οι τρεις ομογενείς βουλευτές σημειώνουν με ικανοποίηση τις πρόσφατες αναφορές του προέδρου Ομπάμα «για να βοηθηθεί η σύμμαχός μας Ελλάδα και η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση για να δημιουργήσει και να εφαρμόσει μία νέα, αναπτυξιακή στρατηγική». Επίσης, επισημαίνουν τη δήλωσή του ότι «δεν μπορείς να ξεζουμίζεις χώρες που βρίσκονται στο μέσο μιας ύφεσης» και ότι «η λιτότητα από μόνη της δεν θα φέρει ανάπτυξη στην ελληνική και τις ευρωπαϊκές οικονομίες».
Στην επιστολή τους τονίζουν ότι συμφωνούν πως «πρέπει να υπάρξει μία νέα, περισσότερο ισοζυγισμένη προσέγγιση για να βοηθηθεί βραχυπρόθεσμα η Ελλάδα και να προωθηθεί η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη συνολικά».
Μεταξύ άλλων, σημειώνουν τις «μακροχρόνιες συμμαχικές σχέσεις» και τις «κοινές αξίες» ΗΠΑ-Ελλάδας, προσθέτοντας ότι «η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη την καθιστά σημαντική εταίρο για την εμπλοκή και το διάλογο με τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια και την Υποσαχάρια Αφρική και τη Νοτιοδυτική Ασία».
Τέλος, οι τρεις βουλευτές υποστηρίζουν ότι «δεν είναι προς όφελος κανενός αν η Ελλάδα αποτύχει και αποχωρήσει από την ΕΕ», όπως αναφέρουν, καλώντας παράλληλα τον Μπαράκ Ομπάμα «με τον ηγετικό του ρόλο να συνεχίσει να βοηθά τα μέρη για να επικεντρωθούν στα κοινά τους συμφέροντα και να διασφαλίσουν πως η Ευρώπη και η Ελλάδα θα προχωρήσουν μαζί σε δρόμο ισχύος και σταθερότητας».
Στο μεταξύ, το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) συγκεντρώνει υπογραφές, μέσω του διαδικτύου, σε επιστολή προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ με την οποία καλείται να συνεχίσει να εκφράζει την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα, ασκώντας επιρροή στους Ευρωπαίους ηγέτες.

Πηγή: www.himara.gr


Πηγή: www.himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: