Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Ο Σύνδεσμος Ορθοδόξων Διανοούμενων της Αλβανίας διοργανώνει εκδήλωση με ιστορικά θέματα! - Lidhja Orthodhokse e Intelektualëve të Shqipërisë


Σύμφωνα με την Ανακοίνωση του Συνδέσμου Ορθοδόξων Διανοούμενων θα διοργανωθεί την πέμπτη στις 26 Φεβρουαρίου 2015, στο Πολιτισμικό Κέντρο του Καθεδρικού ναού "Ανάσταση του Χριστού" Τίρανα, η τακτική συνάντηση τους. 
Τα θέματα που θα πραγματευτούν είναι " Η προσφορά της ορθόδοξης κοινότητας στην Ανεξαρτησία της Αλβανίας" από τον καθηγητή Δρ Αχιλλέα Μπερτζόλη και το "Απογραφή πληθυσμού του έτου 2011" από τον καθηγητή Ηλία Τέλο. 

Εμείς θα τους προτείναμε να προσθέσουν ...της ορθόδοξης "ελληνικής" κοινότητας............, γιατί όσοι βοήθησαν στην δημιουργία του Αλβανικού κράτους ήταν απλώς Έλληνες προδότες που έχασαν την ταυτότητα τους. Όσοι αλβανοί συμμετέχουν τώρα στην Ορθόδοξη Εκκλησία θα αποδειχτεί τι είναι μετά από λίγο καιρό, όταν βγει ο μαύρος καπνός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.