Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

Νέα άγρια/σφοδρή επίθεση εναντίων της Ορθοδοξίας και των ορθοδόξων στην Αλβανία(Παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων) - Sulm i ri i egër kundër Kishës Orthodhokse në Shqipëri, shkelje të gjitha të drejtave të saj!Filloi shkatërrimi i rrethimit të Katedrales “Ngjallja e Krishtit”
Sapo filloi të prishte rrethimi i Katedrales “Ngjallja e Krishtit” në Tiranë. Punëtorët po presin hekurat dekorative dhe po shkulin pemët e shkurret e mbjella. Pastaj do e kenë radhën buldozerët.

Eshtë një veprim arbitrar, që po bëhet pa Konsensus e Kishës Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë. Eshtë një akt që cenon shenjtërinë e vendit të kultit dhe që zhduk sigurinë e një prone private, që i përket Komunitetit Orthodhoks. 
Kur jepet leje për një objekt të rëndësishëm privat, si Katedralja, kjo përfshin edhe sigurinë e saj, te cilën e garantonte ky rrethim i bukur dekorativ. 
Zemrat e besimtarëve orthodhoksë në këto çaste janë të mbushura plot me trishtim, kur shohin që objekti i tyre madhështor i kultit, i përuruar me praninë e të gjitha Kishave Orthodhokse dhe të të gjitha autoriteteve shtetërore po dëmtohet. 
Territori i katedrales nuk është pronë shtetërore e as “ansambël muzeor”, por një tokë private, e regjistruar rregullisht ne hipotekë, e dhënë në kompesim të truallit të kishës së vjetër që u shkatërrua nga komunizmi dhe rikthimi i saj në një truall publik cenon si sigurinë e objektit të shenjtë edhe pronën e Kishës.
Ky është një veprim arbitrar, që pason edhe të tjerë të ngjashëm në vite, si me Kishën Shën Maria e Pazarit në Përmet apo Shën Maria e Kalasë në Elbasan.


Komentin në shqip e morëm këtu 
Νέα επίθεση στην Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία από το «Λαϊκό» κράτος στην Αλβανία.
Ξεκίνησε σήμερα η καταστροφή του περιφράγματος γύρω από το Καθεδρικό Ναό «Η Ανάσταση του Χριστού» στα Τίρανα. Εργάτες κόβουν τα διακοσμητικά σίδερα και ξεριζώνουν τα δέντρα και τα διάφορα διακοσμητικά φυτά γύρω από αυτό.  
Έπειτα έχουν σειρά οι εκσκαφείς. Είναι μια αυθαίρετη πράξη, που γίνεται χωρίς την σύμφωνη γνώμη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας. Είναι μια πράξη που παραβιάζει την ιερότητα του χώρου και εξαφανίζει την ασφάλεια ενός ιδιωτικού χώρου, που ανήκει στην Ορθόδοξη Κοινότητα.
Όταν παίρνει κανείς άδεια οικοδόμησης για ένα σημαντικό ιδιωτικό οικοδόμημα  αυτό συμπεριλαμβάνει και την ασφάλεια του την οποία εξέφραζε ο διακοσμητικός φράχτης του.
Οι καρδίες των Ορθόδοξων Πιστών της χώρας αυτής ετούτη την στιγμή είναι γεμάτο πίκρα, όταν βλέπουν το μεγαλοπρεπή θρησκευτικό κτίριο τους να καταστρέφεται εν μέρει.
Η περιοχή του Καθεδρικού Ναού δεν ανήκει στο κράτος και ούτε είναι «μουσειακό σύνολο», αλλά μια ιδιωτική περιουσία, που είναι εγγεγραμμένη στο υποθηκοφυλακείο στο μέρος του παλαιού ναού το οποίο καταστράφηκε από την δικτατορία και η    μετατροπή του σε δημόσιο χώρο βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια του κτιρίου και την ιδιοκτησία της εκκλησίας. Αυτή η πράξη είναι παράνομη και μοιάζει με αυτό του Ναού της Παναγίας στο Παζάρι στην Πρεμετή η το ναό της Παναγίας στο Ελμπασάν όπου και κρατά παράνομα ο Νικόλα Μάρκου ένας παλιάνθρωπος που αναπροσδιορίζεται ιερέας.  
Η πλήρης προσβολή και αγνόηση κάθε ελευθερίας του ανθρώπου εκφράζεται με την αγνόηση των θρησκευτικών αρχών που τους εκπροσωπούν. Αυτή η χώρα πια δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο που έχει ως στόχο εδώ και χρόνια την ορθοδοξία και τον προκαθήμενο της.
 Ούτε επί τουρκοκρατίας δεν γίνονταν αυτά.

(Χρησιμοποιήσαμε πληροφορίες από τον εκπρόσωπο τύπου Αρχιεπισκοπής στο προσωπικό του λογαριασμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.