Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

ΗΠΑ και Αλβανία υπογράφουν συμφωνία για στρατηγική εταιρική σχέση στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Συνάντηση με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι είχε, στην Ουάσιγκτον, ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι.
Όπως αναφέρει το γραφείο του Αλβανού ΥΠΕΞ, ο Τζον Κέρι θεωρεί Αλβανία ως έναν ισχυρό φίλο και συνεργάτη στο ΝΑΤΟ.
Εστιάζοντας τη συζήτηση στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε τη σημασία της συνεργασίας σε αυτόν τον τομέα.
"Η Αλβανία συνεργάζεται στενά με τις ΗΠΑ και με τους εταίρους σε μια σειρά από διαφορετικά μέτωπα. Σήμερα, ΗΠΑ και Αλβανία υπογράφουν συμφωνία για στρατηγική εταιρική σχέση στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την περιφερειακή ασφάλεια, κατά του ISIS και άλλες πρωτοβουλίες. Πέρυσι, στην Ουαλία, είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, με τον οποίο συζητήσαμε για πολλά θέματα και σήμερα συνεχίζουμε αυτή τη συζήτηση" υπογράμμισε ο Αμερικανός υπουργός.
Ο κ. Κέρι δήλωσε ακόμη -μεταξύ άλλων- ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) το συντομότερο δυνατό.
Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Αλβανία έχει συμφωνήσει να γίνει ο "οικοδεσπότης" της διάσκεψης για την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού.
Πηγή: www.himara.gr
Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 σχόλια: