ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΉ ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΉ ΙΣΤΟΡΙΚΉ ΟΡΘΌΔΟΞΗ ΤΩΝ ΚΟΡΥΤΣΑΙΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΏΝ

Λ. Παππάς: Η «Ομόνοια» δεν μπορεί να γίνει ουρά, συνιστώσα ή συμπλήρωμα κομμάτων ή ανήθικων συμμαχιών

Πραγματοποιήθηκε χθες (05/04/2015) στους Αγίους Σαράντα, η πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Ε.Μ. «Ομόνοια». Σύμφωνα με το Άρθρο 28 του Καταστατικού«Το Πολιτικό Συμβούλιο είναι συμβουλευτικό όργανο το οποίο συγκροτεί ο Γενικός Πρόεδρος». 

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν: 1) Η χρηστικότητα και ο ρόλος που πρέπει να διαδραματίσει το Π.Σ. 2) Η «Ομόνοια» ως εκπρόσωπος της ΕΕΜ. 3) Η ανάγκη αναδιοργάνωσης της και 3) οι ερχόμενες τοπικές εκλογές.  


Αμέσως μετά, ο Γενικός Πρόεδρος κ. Λεωνίδας Παππάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συνεδρίασε σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο για πρώτη φορά μετά από πολλά χρονιά και θεώρησα σωστό να κληθούν σε αυτό όλοι οι πρώην Γενικοί Πρόεδροι, όλοι όσοι είχαν εκλεχτεί βουλευτές και νομάρχες με το χρίσμα της «Ομόνοιας» και κάποια άλλα στελέχη.

Πολλοί από αυτούς είχαν διαφωνήσει κατά καιρούς και είχαν έναν διαφορετικό πολιτικό δρόμο ενώ κάποιοι άλλοι είχαν αποστασιοποιηθεί. Είμαι βέβαιος όμως πως πάντα νοιάζονται για το τεκταινόμενο του κοινού μας πολιτικού χώρου που είναι η «Ομόνοια» και η εμπειρία τους είναι πολύτιμη.  

Σε έναν πολιτικό χώρο οι διαφωνίες δεν είναι μόνο αναπόφευκτες αλλά και δείγμα δημοκρατικότητας. Η συστέγαση τους όμως στον ίδιο πολιτικό χώρο ως αντιθέσεις που πρέπει να συνθέτουν, δείχνει πολιτική ωριμότητα και σε αυτό πρέπει να ομολογήσουμε ότι ως κοινότητα γενικότερα και ως Ομόνοια ειδικότερα δεν το καταφέραμε. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να σταματήσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο.

Μία ισχυρή «Ομόνοια» που θα παράγει πολιτική, δεν είναι απαραίτητη μόνο για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό αλλά είναι χρήσιμη θα έλεγα και για την ίδια τη χώρα.
Παρά τα προβλήματα που είχαμε από εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες, πρέπει να είμαστε περήφανοι για την μέχρι τώρα πορεία της οργάνωσης. 

Στην 25χρονη πορεία της η Ομόνοια, επιβιώνοντας σε ένα δύσκολο και πολλές φορές εχθρικό περιβάλλον, έχει να επιδείξει αγωνιστικότητα και ωριμότητα. 
Στην σημερινή συνάντηση συζητήθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και φυσικά οι ερχόμενες τοπικές εκλογές που αναμένεται να καθορίσουν κατά πολύ το μέλλον της ιδιαίτερη μας πατρίδα.

Ήταν κοινή διαπίστωση πως πριν τη συζήτηση για σύμπραξη ή όχι με τις μεγάλες πολιτικές δυνάμεις της χώρας, αυτό που είναι απαραίτητο είναι να γίνει κάθε δυνατή ενέργεια για την ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων της μειονότητας. Το φαινόμενο που παρατηρήσαμε στις δυο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, όπου η κάθε πλευρά συμμαχούσε με έναν μεγάλο αλβανικό κόμμα για να εξουδετερώσει την άλλη, πρέπει να σταματήσει.  

 Η Ομόνοια δεν μπορεί να γίνει ούτε η ουρά, ούτε το συμπλήρωμα και ούτε η συνιστώσα κανενός άλλου πολιτικού φορέα. Πόσο μάλλον όταν οι σημερινές συμμαχίες είναι πέρα κάθε λογικής παραγωγικής συνεργασίας, ανάπτυξης και ευρωπαϊκού προσανατολισμού αλλά με την ρηχή έννοια του πολιτικού παζαριού.

Με αίσθημα ευθύνης για το μέλλον του τόπου, απευθύνουμε έκκληση προς τους παράγοντες αλλά και σε κάθε συμπατριώτη μας, να στρέψουν το βλέμμα προς την «Ομόνοια», όχι απλώς ως μία από τις πολιτικές επιλογές αλλά ως μονόδρομος για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων»  


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιλεγμένα Κείμενα- Tekste të zgjedhura

Σύντομα .... - Së shpejti....

Σοφά Λόγια - Fjalë të urta

Σύντομα... Së shpejti...........

Λίστα ιστολογίων/ Listë faqesh

Πελασγός Κορυτσάς. Από το Blogger.