Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

Η Ρωσία βάζει «stop» στα σχέδια του αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού στα Βαλκάνια

Η παρέμβαση της Ρωσίας στα Βαλκάνια έχει πάρει σάρκα και οστά τα τελευταία χρόνια σε μια προσπάθεια επιστροφής της σε μια περιοχή με μια ιδιαίτερη γεωπολιτική σημασία, ειδικά λόγω της χάραξης των αγωγών φυσικού αερίου. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο τα σχέδια για την δημιουργία της αποκαλούμενης « Μεγάλης Αλβανίας» απασχολούν το Κρεμλίνο το οποίο αντιτίθεται σφόδρα .
Με αφορμή  τις πρόσφατες δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού  Έντι Ράμα, περί ‘ενώσεως Αλβανίας και Κοσσόβου», το Κρεμλίνο «υπενθύμισε στον Αλβανό πολιτικό ότι « δεν παίζει μόνος του» σε αυτό το σχεδιαζόμενο εγχείρημα.
rusia
«Η  «παν-αλβανική» ρητορική δεν θα συμβάλει  στην διατήρηση του κλίματος σταθερότητας και σχέσεων καλής γειτονίας στα Βαλκάνια», ανακοίνωσε  η Μόσχα , σύμφωνα με το  σερβικό τηλεοπτικό δίκτυο  b92.net
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας με αυτόν τον τρόπο αντέδρασε σε πρόσφατη δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού του Έντι Ράμα για την μελλοντική επανένωση της χώρας και του Κοσσυφοπεδίου του » μέσω της ΕΕ, ή με τον κλασικό τρόπο. Το Κρεμλίνο «χτυπώντας το σαμάρι» ( Έντι Ράμα) , «στέλνει μήνυμα στις ΗΠΑ», ότι  η Ρωσία «συμμετέχει» ενεργά πλέον στα τεκταινόμενα μη επιτρέποντας σε κανέναν να το αμφισβητήσει αυτό.
«Η Μόσχα επισύρει την προσοχή του Πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα και της δήλωσης του την 4η Απριλίου , σχετικά με τη δυνατότητα των Αλβανών να «ενωθούν»( Αλβανία –Κόσσοβο)  με την κλασική έννοια , μιλώντας στην ουσία για  αλλαγή των συνόρων στην περιοχή, μέσω της  ευρω-ολοκλήρωσης του Κοσσυφοπεδίου»  ανέφερε το ρωσικό υπουργείο , σύμφωνα με το πρακτορείο εισδύσεων Itar – TASS.
«Υποθέτουμε ότι δεν έχει σημασία ποιες σκέψεις ή κίνητρα θα μπορούσαν να βρίσκονται  πίσω από τις δηλώσεις  του Ράμα, αλλά η επανεμφάνιση της « Μεγάλης Αλβανίας», δεν συμβάλλει στην διατήρηση του κλίματος σταθερότητας και καλής γειτονίας στην περιοχή των Βαλκανίων, το οποία είναι ζωτικής σημασίας για την Ρωσία και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες», κατέληξε το  ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών .
flag-killers-albanians
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentpapostagma.gr, η δυναμική επανεμφάνιση το τελευταίο διάστημα του αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού μας «ενδιαφέρει» ως χώρα άμεσα. Άλλωστε η υποδούλωση της Βόρειας Ηπείρου « με το έτσι θέλω» από τους  Αγγλογάλλους στο νεοσύστατο τότε αλβανικό κράτος  ακόμα βασανίζει τις ζωές χιλιάδων Ελλήνων της περιοχής. Τώρα με τις ευλογίες της δύσης , ( ΗΠΑ. Γερμανία, ΕΕ) ετοιμάζουν την δημιουργία ενός  Αλβανικού υπερκράτους. Το Κρεμλίνο ετοιμάζεται να αντιδράσει δυναμικά μιας και η Σερβία αποτελεί μια χώρα  συην οποία διαθέτει ισχυρά  ορίσματα. Η ετέρα χώρα που θα αποτελέσει αντικείμενο αντιπαλότητας είναι η Βοσνία και η προσπάθεια να «εισέλθει» και αυτή στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Τα βαλκάνια καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις διαδρομές των αγωγών φυσικού αερίου για αυτό και θα αποτελέσουν για μια φορά  ακόμη στην μακραίωνη ιστορία τους, αντικείμενο « εκμετάλλευσης» των δύο υπερδυνάμεων.
πηγή
Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 σχόλια: