Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

17 Μαΐου 1914: Υπογραφή Πρωτοκόλλου Κερκύρας



17 Μαΐου 1914: Υπογραφή Πρωτοκόλλου Κερκύρας
Στις 17 Μαΐου 1914, μετά από νικηφόρο ένοπλο αγώνα τριών (3) μηνών,ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός αναγκάζει την Αλβανία και τις τότε Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής να συνυπογράψουν το Πρωτόκολλο της Κερκύρας.
Το κείμενο αυτό, καθόλα νομικά ενεργό, ανεγνώριζε πλήρη διοικητική αυτονομία στη Βόρειο Ήπειρο και διεσφάλιζε πλήρως  τα ανθρώπινα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών.
Όμως, τόσο η Αλβανία, όσο και η υποκριτική διεθνής κοινότητα, ουδέποτε σεβάσθηκαν το Πρωτόκολλο της Κερκύρας.
Τεράστιες, όμως, εθνικές ευθύνες βαρύνουν και τις εκάστοτε ελλαδικές κυβερνήσεις, οι οποίες δεν αξιοποίησαν τις ουσιαστικές προοπτικές του,επ’ ωφελεία των Βορειοηπειρωτών αδελφών μας.
Σήμερα, το Εθνικό Κέντρο, οικονομικά καθημαγμένο και βυθισμένο στην περιδίνηση μιας πρωτοφανούς κρίσεως αρχών και αξιών αδυνατεί να ασκήσει τον ιστορικό του ρόλο στο εθνικό θέμα της Βορείου Ηπείρου.
Στον αντίποδα, ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός, με όχι λιγότερα προβλήματα, αναζητεί εναγωνίως βηματισμό προς το Εθνικό μέλλον.
Μέσα στο πλαίσιο αυτό ΣΦΕΒΑ και ΠΑΣΥΒΑ συνεχίζουν  την εθνική προσπάθεια για τη διατήρηση της Εθνικής μνήμης και την παραμονή των αδελφών μας στις πατρογονικές εστίες.
Χαμένη είναι η μάχη που δε δόθηκε. Ο αγώνας συνεχίζεται.
Αθήνα, 14-5-2015
Το ΚΔΣ της ΣΦΕΒΑ
17 Μαΐου 1914: Υπογραφή Πρωτοκόλλου Κερκύρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: