Παρασκευή, 1 Μαΐου 2015

Ο αλβανικός αλυτρωτισμός που εκδηλώνεται και στους μικρούς μαθητές

Ένδειξη του εθνικιστικού κλίματος που καλλιεργείτε στα αλβανικά σχόλια αποτελεί και ενα μικρο επεισόδιο που καταγράφηκε στην παραλιακή πόλη Μπουντβα του Μαυροβουνίου, οταν η αστυνομία εμπόδισε ομάδα μαθητών γυμνασίων των Τιράνων, οι οποίοι είχε πάει για εκδρομή, να αναρτήσει την αλβανική σημαία στα τείχη του κάστρου της πόλης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ποντγκόριτσα Vijesti, την οποία επικαλούνται τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Τιρανων, η μαθητές κυματίζαν την αλβανική σημαία και έβγαζαν φωτογραφίες, σε μια από τις κύριες παραλίες της πόλης Μπούντβα, κατι που αποδοκιμάστηκε από τους κατοίκους.
Μερικοί από τους μαθητές έπειτα προσπάθησαν να σκαρφαλώσουν στα τείχη του παλιού κάστρου να αναρτήσουν την σημαία και η αστυνομία παρενέβη και τους οδήγησε μέχρι τα λεωφορεία, με τα οποία ταξίδευαν οι μαθητές.
Όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης του Μαυροβουνίου η αστυνομία επενέβη μετά από αίτημα των πολιτών.
Οι νόμοι του Μαυροβουνίου καθορίζουν τον τρόπο και την εμφάνιση των σημαιών και άλλων συμβόλων ξένων χωρών, η μειονοτήτων που ζουν στην χώρα αυτή.
Ο τρόπος αυτός εμφάνισης της αλβανικης σημαίας αποτελεί πλημμέλημα και αντιμετωπίζεται ως παραβίαση και διαταραχή της ειρήνης και της δημόσιας τάξης.
Μετά το περιστατικό στην Μπούντβα, η αλβανική πρεσβεία στο Μαυροβούνιο δήλωσε ότι είχε επίγνωση του γεγονότος. "Ένας φοιτητής από την Αλβανία έριξε στην πλάτη μια αλβανική σημαία. Οι μαθητές τράβηξαν φωτογραφίες στην παραλία κοντά στο ξενοδοχείο Avalla", αναφέρει η αλβανική πρεσβεία στην Ποντγκόριτσα την οποία επικαλούνται τα αλβανικά ΜΜΕ.
Ας υπενθυμίσω ότι σε εκατοντάδες σχόλια της Αλβανίας κρέμονται στης αίθουσες χάρτες της "Μεγάλης Αλβανίας", και αλλα αλυτρωτίκα σύμβολα που απεικονίζουν εδάφη απο της γύρο χωρες που απαρτίζουν έναν ανύπαρκτο κράτος.

Πηγή: www.himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: