Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΣΥΜΜΆΧΗΣΑΝ ΚΕΑΔ ΚΑΙ ΜΕΓΚΑ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΈΣ ΕΚΛΟΓΈΣ

Ποια ήταν η πρόταση του προέδρου της Ομόνοιας και ποια ήταν η απάντηση των δύο κομμάτων της ΕΕΜ
Όπως είναι γνωστό, ο νέος πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Λεωνίδας Παπάς προσπάθησε να ενώσει τον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό σε αυτές τις εκλογές προτείνοντας την συμμαχία των δύο μειονοτικών κομμάτων υπό την ομπρέλα της Ομόνοιας. Για να γίνει αυτό προσπάθησε να φέρει κοντά στην Ομόνοια στελέχη που είχαν απομακρυνθεί  ή αποστασιοποιηθεί και δεν σταμάτησε να κάνει αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους προέδρους για να επιτευχθεί κατ’ αρχήν η συμμαχία των δύο κομμάτων και στη συνέχεια να προσέγγιζαν και άλλα στελέχη της μειονότητας που είναι στα αλβανικά κόμματα.
Διαβάζοντας την επιστολή του κ. Παπά, θα περίμενε κανείς να σκεφτεί ότι η πλευρά που θα ήταν δύσκολο να δεχτεί αυτή την πρόταση ήταν το Μεγκα γιατί στην ουσία
το Γενικό Συμβούλιο της Ομόνοιας, που ελέγχεται πλήρως από το Ντούλε θα έβγαζε τους υποψηφίους δημάρχους. Τι έγινε όμως στην πραγματικότητα;

Η Απάντηση του Κίτσου:  Στο συμβούλιο του Μέγκα υπήρχαν πολύ έντονες αντιπαραθέσεις για αυτή την πρόταση αλλά τελικά απάντησαν θετικά λέγοντας ότι αυτή η πρόταση αποτελεί  τη βάση των συνομιλιών και ήταν στην αναμονή για τα επόμενα βήματα.

Η Απάντηση του Ντούλε: Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ δεν απάντησε ποτέ σε αυτή την πρόταση και το μόνο μέλημα του ήταν να εξασφαλίσει τη συνεργασία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα  με στόχο την εξουδετέρωση του Μέγκα.

Η αντίδραση του Παπά: Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ο κ. Παπάς είχε έντονη λογομαχία με το κ. Ντούλε λέγοντας του ότι είναι απαράδεχτο να ψάχνει ανθέλληνες σύμμαχους για να κυνηγήσει κάποιους άλλους έλληνες. Οι ίδιες πληροφορίες μας μετέφεραν τον εξής διάλογο:

Ντούλες: Αποφάσισε αν είσαι πρόεδρος της Ομόνοιας ή όλων των βορειοηπειρωτών
Παπάς: Είμαι πρόεδρος της Ομόνοιας και θέλω να συμμετέχουν σε αυτήν όλοι οι βορειοηπειρώτες.  


Ο Ντούλες τελικά τα χάλασε και με τους σοσιαλιστές, με αποτέλεσμα αυτοί να συμμαχήσουν με το Μέγκα. Τους λόγους γιατί ήρθε σε ρήξη δεν τους μάθαμε ποτέ. ¨Όπως δε μάθαμε ποτέ τι συμφωνίες κάνει κάθε φορά. Οι ίδιοι οι σοσιαλιστές τον κατηγορούν ότι δεν τους ζήτησε ποτέ κάτι για τη μειονότητα όπως ένα δρόμο, ένα σχολείο, ένα υδραγωγείο κλπ αλλά θέσεις για να βολεύει κάποιους δικούς του ή να διώξει κάποιους άλλους.

Διαβάστε όλη την επίστολή με κλικ στην εικόνα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: