Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Κώστας Μπάρκας (βουλευτής Πρέβεζας ΣΥΡΙΖΑ): Στηρίζουμε τον αγώνα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου για σεβασμό των δικαιωμάτων τους



Αγαπητοί συμπατριώτες, φίλες-φίλοι, αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση που βρίσκομαι ανάμεσά σας όχι μόνο ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μεταφέροντας τις θερμές ευχές και ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού μας Αλέξη Τσίπρα, αλλά και ως Ηπειρώτης Βουλευτής, κοντινός σας , όπως λέμε και στα μέρη μας . Σας χαιρετίζω διπλά λοιπόν και ως εκπρόσωπος του Έθνους και ως συντοπίτης σας και θέλω να υπερθεματίσω το διαχρονικό μας εθνικό καθήκον να είμαστε δίπλα σας. Αισθανόμαστε ιδιαίτερη περηφάνια για σας, και γιατί μπορέσατε και επιβιώσατε σε δύσκολα χρόνια κρατώντας την ελληνικότητα ζωντανή στις καρδιές και συνειδήσεις σας αλλά και γιατί ήσασταν και είσαστε μπροστάρηδες στους αγώνες του Ελληνισμού, στους εθνικούς αγώνες, στην οικονομία , στα γράμματα, στον αθλητισμό. Είμαστε περήφανοι και για την αγάπη σας για την ιδιαίτερή σας Πατρίδα, για μια άλλη Ελλάδα που χρέος έχουμε όλοι να την στηρίξουμε. Για ένα κομμάτι του Ελληνισμού που οφείλουμε να το φέρουμε πιο κοντά μας. Να το ενσωματώσουμε περαιτέρω στην ανάπτυξη, τόσο του ανθρώπινου δυναμικού όσο και των υποδομών, στην βελτίωση της Ελληνική παιδείας , στην κατοχύρωση και αξιοποίηση της περιουσίας σας κοινοτικής και ατομικής, τον σεβασμό απ’ την Αλβανική πολιτεία των Εθνικών, ανθρωπίνων και συνταγματικών δικαιωμάτων σας . Έχουμε πολλές μάχες να δώσουμε γι’ αυτά τα ζητήματα, που όπως καλά γνωρίζω έχουν μείνει στη μέση και χρειάζονται μια νέα ώθηση, ένα νέο σχέδιο όπου εσείς θεσμικά και ψυχικά ενωμένοι θα χαράξετε στρατηγική και εμείς θα συμπαραστεκόμαστε και θα συνδράμουμε αναλαμβάνοντας τις ιστορικές μας ευθύνες απέναντί σας. Και επιτρέψτε μου να ξεπεράσω τις γενικές νουθεσίες και αναφορές λέγοντας δύο λόγια παραπάνω γιατί αισθάνομαι ότι βρίσκομαι ανάμεσα σε δικούς μου ανθρώπους. Θέλω λοιπόν να κάνω μια αναφορά στην ενότητά σας γιατί όπως είμαι καλά ενημερωμένος και αυτή η συγκυρία δεν σας βρίσκει παντού ενωμένους. Το παράδειγμα στον δήμο Χιμάρας και Κονίσπολης θα έπρεπε να ισχύσει και για τους δήμους Δρόπολης και Φοινίκης. Εύχομαι να είναι η τελευταία φορά που κατέρχεστε στους αγώνες αυτούς διαιρεμένοι, γιατί είναι αγώνες εθνικοί αγαπητοί φίλες/οι και απαιτείται υπέρβαση ώστε να δίνονται με την μέγιστη ομόνοια και σύμπνοια. Η ενότητα όμως δεν είναι ζήτημα μηχανιστικό, είναι θέμα στοχοθεσίας και επιδιώξεων και θα πρέπει να εντάσσεται σε μια διαδικασία σύνθεσης , όπου οι κατακτήσεις θα παντρεύονται με νέα δεδομένα και θα μας οδηγούν σε ένα ανέβασμα του πήχυ πιο ψηλά. Και θα πρέπει στο σημείο αυτό να εξάρω τους αγώνες του ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑ και των ηγεσιών τους και καθώς άλλων πολλών στελεχών είτε βρίσκονται σε αυτήν την αίθουσα είτε λείπουν. Και αυτοί οι αγώνες θα πρέπει να γίνουν σεβαστοί και να ενσωματώσουν όπως είπα και άλλες δυνάμεις του Βορειοηπειρωτικού Χώρου για μια νέα δυνατή αφετηρία.


Σας διαβεβαιώνω πως απ την πλευρά μας θα πράξουμε τα δέοντα. Γνωρίζω από πρόσφατη επικοινωνία με τον Δ. Στρατούλη ότι το νομοσχέδιο για την τροποποίηση του νόμου για την αποκατάσταση των συντάξεων του ΟΓΑ είναι έτοιμο και μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου πάει προς ψήφιση στη Βουλή. Για μας είναι ζήτημα αρχής όλοι οι Έλληνες να αντιμετωπίζονται το ίδιο και όταν ευημερεί η Πατρίδα μας και όταν περνάει δύσκολα. Θα θελα να πω και άλλα , αλλά είναι η ώρα να ακούσουμε τους Υποψηφίους Δημάρχους, στους οποίους εύχομαι ολόψυχα να εκπληρώσουν την εθνική τους αποστολή , να είναι χρήσιμοι και ωφέλιμοι για όλους τους συμπατριώτες μας, να είναι χρήσιμοι στην δική σας εντολή και πρέπει αυτή η εντολή να είναι δυνατή, ελληνική και μαζική !! Καλή δύναμη στις 21 Ιουνίου με επιτυχίες για τον εθνικό μας αγώνα!!
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ενισχύστε οικονομικά την προσπάθεια μας!

Ετικέτες

ενημέρωση (2161) ενημέρωση-informacion (1415) Αλβανία (904) ορθοδοξία (422) ιστορία-historia (372) Εθνική Ελληνική Μειονότητα (366) ελληνοαλβανικές σχέσεις (311) ορθόδοξη πίστη - besimi orthodhoks (277) Εθνική Ελληνική Μειονότητα - Minoriteti Etnik Grek (251) Β Ήπειρος (237) ορθοδοξία-orthodhoksia (231) ορθόδοξη πίστη (222) εθνικισμός (195) διωγμοί (162) τσάμηδες (122) shqip (119) Κορυτσά-Korçë (118) Κορυτσά Β Ήπειρος (103) informacion (100) Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος (97) ορθόδοξη ζωή (96) ορθόδοξη ζωή- jeta orthodhokse (75) διωγμοί - përndjekje (60) ορθόδοξο βίωμα (59) εθνικισμός-nacionalizmi (56) ορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας (55) Ελλάδα-Αλβανία (48) ανθελληνισμός (44) Ελληνικό Σχολείο Όμηρος (43) πολιτισμός - kulturë (43) Ι.Μ Κορυτσάς - Mitropolia e Shenjtë Korçë (42) besimi orthodhoks (40) Γενικό Προξενείο Ελλάδος Κορυτσά (39) Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας - Kisha Orthodhokse Autoqefale Shqiptare (37) ιστορία ορθοδοξίας (36) βίντεο (34) Shqipëria (32) ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 (32) κομμουνισμός- komunizmi (30) πνευματικά (27) Μητρόπολη Κορυτσάς - MItropolia e Korçës (23) απόδημος ελληνισμός-helenizmi i diasporës (22) πολιτική-politikë (22) αλβανικά (21) εκπαίδευση (21) Αρχαία Ελλάδα (20) helenët-Έλληνες (19) κομμουνισμός (19) Greqia (17) Βλαχόφωνοι Έλληνες (15)