Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΕΝΤΑΣΕΩΝ. Ο τόπος έχει ανάγκη από φροντίδα όραμα και ανάπτυξη


485
Ακριβώς μετά από ένα μήνα θα διεξαχθούν οι   τοπικές εκλογές της 21ης Ιουνίου  και αυτή η ημερομηνία θα σταθεί στην ιστορία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας  σημαντικό ορόσημο  που θα αφήσει  από τη μία στο  παρελθόν την αυθαίρετη, ερασιτεχνική και  επικίνδυνη διαχείριση της εξουσίας στον τόπο και από την άλλη θα ξεκινήσει μια νέα εποχή αλλαγής νοοτροπίας, συμπεριφοράς και πράξης  των τοπικών αρχόντων απέναντι στους πολίτες και τα πολλά προβλήματά τους.

Αυτό το άλμα, αυτή την υπέρβαση την ανέλαβαν  υπεύθυνα, οργανωμένα και θαρραλέα η νέα γενιά των  πολιτευόμενων στο Κόμμα των Ελλήνων, στην Ομόνοια και σε όλο το τοπικό πολιτικό φάσμα του τόπου μας. Και αυτό γίνεται τη στιγμή που από τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση  δίνεται η καλύτερη ευκαιρία αυτόνομης, αυτοδύναμης και ενισχυμένης  αυθεντικής τοπικής εξουσίας σε μας τους ίδιους, τη στιγμή που πλέον συνάμα με την εθνική εμψύχωση απαιτείται άμεση ανταπόκριση στα καίρια ζητήματα:
·         ανάπτυξης του χώρου και ενασχόλησης των ανθρώπων,
·         διασφάλισης των περιουσιών και εκμετάλλευσής τους,
·         προστασίας, ανάδειξης και μετατροπής του αρχαίου και σύγχρονου πολιτισμού μας σε αναφορά εθνικής έπαρσης  και επιχειρηματικού  αγαθού,
·         ασφάλειας της ζωής και πάνω απ’ όλα στο θέμα της εθνικής ομοψυχίας των Βορειοηπειρωτών στα πλαίσια του κοινού αγώνα επικράτησης και της προόδου στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.
Το γεγονός της  ανατροπής ενός αχρείαστου κατεστημένου και της  καθίδρυσης ενός  νέου πρότυπου διακυβέρνησης  ασφαλώς και θα προκαλέσει τη  θλίψη των θασιωτών του παλιού , αλλά εξάπαντος η αλλαγή είναι αναπόφευκτη, η πορεία εξελίσσεται, το Κόμμα των Ελλήνων έκανε την υπέρβαση, άνοιξε νέο κεφάλαιο στη συνεργασία μεταξύ Ελλήνων για να επιτευχθεί το συντομότερο η ποθούμενη πραγματική ενότητα. Στο ερέθισμα αυτό που έγινε και λάβαρο του νέου προέδρου της Ομόνοιας κ. Λεωνίδα Παπά, οι μόνοι που δεν ανταποκρίθηκαν είναι οι αρχηγοί και οι φαντάροι του κατεστημένου, οι οποίοι κάθε μέρα εξαπολύουν πικρόχολη και μελανή προπαγάνδα κατά αυτής της προσπάθειας.
Το Κόμμα των Ελλήνων αυτή τη φορά κατεβαίνει στην εκλογική αναμέτρηση με μία και μοναδική συμμαχία, τη Συμμαχία των Ελλήνων που δεν έχει καμία σχέση με ιδεολογίες και πολιτικά πιστεύω. Στη συμμαχία αυτή συμπαρατάχθηκαν ανεπιφύλακτα σύσσωμα στελέχη και απλά μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, σοβαροί και ακαταφρόνητοι παράγοντες στην οργάνωση της Ομόνοιας και αποκλειστικά η νεολαία στη γενέτειρα και στο εξωτερικό.
Κάποιοι προπαγανδιστές συνηθίζουν εσκεμμένα να μπερδεύουν τους πολίτες με ψευδείς διαφωτίσεις ότι το Κόμμα των Ελλήνων κάνει εκποιήσεις στα εθνικά συμφέροντα και επιδίδεται σε ανιαρές συμμαχίες με αλβανικά κόμματα. Αυτό το ψεύδος δεν πιάνει πια στους απλούς Έλληνες γιατί αυτές τις συμμαχίες τις διέπραξε αδιάλειπτα επί 15 χρόνια το Κόμμα Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα  με το μόνο αποτέλεσμα  να ικανοποιήσει με κυβερνητικές θέσεις μια ομάδα ανθρώπων και να φέρει επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης τα χειρότερα πρότυπα διακυβέρνησης με ολέθριες συνέπειες εις βάρος των συμφερόντων των ομογενών. Ποιος μπορεί να πάρει στα σοβαρά αυτές τις στιγμές  τις υπερπατριωτικές διακηρύξεις των επιτήδειων, όπως αυτές, ενώ μέχρι πρότινος το ΚΕΑΔ ήταν στην κυβερνητική συμμαχία και η συνεργασία με την Αριστερά θεωρούνταν μονόδρομος στις εκλογές του 2013. Μήπως απ’ αυτή τη συνεργασία επωφελήθηκε ο Ελληνισμός; Μήπως πέρασε κάποιος νόμος εις όφελος των μειονοτήτων; Μήπως επιτεύχθηκε κάποια σοβαρή επένδυση στο χώρο μας; Και για τη νέα διοικητική διαίρεση ο λόγος της ένωσης των τοπικών αρχόντων του ΚΕΑΔ απείχε λίαν της απαίτησης της τοπικής κοινωνίας και των σοβαρών προτάσεων ενός οργανωμένου, πολύχρονου φορέα. Και  τώρα που διεξάγονται οι τοπικές εκλογές το ΚΕΑΔ δεν έχει να πει κάτι σοβαρό και ελπιδοφόρο για τον τόπο. Ο μονόδρομος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας είναι ένας και μοναδικός: η Συμμαχία των Ελλήνων, αυτή που πρεσβεύει το Κόμμα των Ελλήνων .
Το πρόσφατο συνηθισμένο θέαμα της αποχώρησης του αρχηγού του ΚΕΑΔ από την αντιπροεδρία της Αλβανικής Βουλής, επικαλούμενος την διαφθορά της πολιτικής δε συγκινεί κανέναν από τους πολίτες όσο κι αν θέλουν κάποιοι να το σχετίσουν με τα μεγάλα εθνικά ζητήματα. Για το Κόμμα των Ελλήνων αυτό είναι μια πομφόλυγα που έσπασε   πριν φουσκώσει και το μόνο που προκάλεσε ήταν να φουντώσει ο άκρατος  ανθελληνισμός των γνωστών εθνικιστών κατά της Ελλάδος και του Ελληνισμού και να συσπειρώσει σ΄αυτές τις εκλογές τους συνασπισμούς που δε επιθυμούν την προκοπή μας.
Το Κόμμα των Ελλήνων ταυτόχρονα καταδικάζει την άγρια και επαίσχυντη επίθεση του αρχηγού του PDUI,  Σπετίμ Ιντρίζι  με τους χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε κατά του αρχηγού του ΚΕΑΔ ,κατά του Ελληνισμού γενικά και της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας ειδικότερα,  ο οποίος αλλεπάλληλα επιδίδεται σε τέτοιες αλυτρωτικές αναφορές  που πέραν από την «προσωπική» αντιπαράθεση ,προσβάλλουν το συνταγματικό δίκαιο της χώρας, διαταράσσουν τις φιλικές σχέσεις της Αλβανίας με την Ελλάδα και υποσκάπτουν  την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
Το Κόμμα των Ελλήνων θέτει προς την αλβανική κυβέρνηση και Βουλή θέμα νομικής και συνταγματικής τάξης προς οποιονδήποτε που με τις πράξεις και δηλώσεις του προκαλεί κοινωνικές και διεθνικές διενέξεις στη χώρα και στην περιοχή, γιατί η κοινή πορεία των γειτονικών λαών είναι μονόδρομος στην ευρωπαϊκή οικογένεια  και η Εθνική Ελληνική Μειονότητα, σ’ αυτή τη συμπόρευση μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο .
Αυτές τις στιγμές απαιτείται σύνεση και ψυχραιμία από όλους τους θεσμούς και τους πολιτικούς φορείς να αποφύγουν την ακαταλόγιστη εκμετάλλευση  εύφλεκτων ζητημάτων  για λόγους ψηφοθηρίας και ιδιοτελών συμφερόντων, γιατί  είναι ξεκάθαρο πια ότι δεν προσεγγίζουν αλλά αποπέμπουν κόσμο, όσο κι αν διατυπώνονται  αριστοτεχνικά από τους  επιδέξιους του λόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: