Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, τραμπούκος των Βαλκανίων

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, τραμπούκος των Βαλκανίων;
Σε Βραδυφλεγή βόμβα για τα Βαλκάνια εξελίσσεται ο σοσιαλιστής, επιτυχημένος πρώην δήμαρχος Τιράνων και πάλαι ποτέ «εναλλακτικός καλλιτέχνης», νυν πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα.  Την Τετάρτη σε συνέντευξη τύπου στα Τίρανα, παρουσία  του Σέρβου  ομολόγου του Αλεξάνταρ Βύτσιτς, προχώρησε ένα ακόμη βήμα προς την όξυνση, θέτοντας  θέμα ΑΟΖ και  ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να αρχίσουν νέες διαπραγματεύσεις για τα θαλάσσια σύνορα.

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΙΔΕΡΗ

Απαίτησε την τροποποίηση του ελληνικού  προγράμματος ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, παρότι η συμφωνία είχε καθοριστεί επί εποχής Μπερίσα. Ο αλβανός πρωθυπουργός  εμπνέεται  και υιοθετεί κατ´ εικόνα και ομοίωση, την τουρκική στάση στο θέμα ΑΟΖ για το Καστελόριζο. Σαμποτάρισε σκληρά την ελληνοαλβανική συμφωνία του 2009 και κατηγόρησε τον Μπερίσα για εθνική προδοσία.  Οι αρνητές της συμφωνίας, μεταξύ των οποίων και ο Ράμα, ισχυρίζονταν ότι τα διαπόντια νησιά, βορείως της Κέρκυρας, δεν έχουν υφαλοκρηπίδα!
Λίγες μέρες μετά τις μάχες στο Κουμάνοβο,  συναντήθηκε  στο Πόγραδετς με όλους τους ηγέτες των αλβανικών κομμάτων στην ΠΓΔΜ, σύμφωνα με αλβανόφωνη εφημερίδα «Lajmpress.com». Η συνάντηση συγκλήθηκε για να συζητηθεί η έκρυθμη κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά τις μάχες στο Κουμάνοβο.
Ο ίδιος, περίπου ενάμιση μήνα πριν ( 6 Απρίλη), σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση της Πρίστινας "Kosova Klan"από κοινού με τον υπουργό Εξωτερικών του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι, προειδοποίησε ότι η ένωση της χώρας του με το Κόσοβο θα αποτελέσει γεγονός, εάν συνεχίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) να μην προωθεί την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση του Κοσσόβου, συγκεντρώνοντας έτσι την μήνιν της Σερβίας. Τα ίδια δήλωσε  και 15 ημέρες αργότερα!
Τον Ιανουάριο είχε δημοσιεύσει στο λογαριασμό του στο Facebook, μεταξύ πολλών φωτογραφιών,  την εικόνα του λαβάρου που προκάλεσε τις ταραχές και τα επεισόδια κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβίας - Αλβανίας. Μάλιστα η εικόνα αυτή της «Μεγάλης Αλβανίας» είχε προβληθεί και  στην πρόσοψη του πρωθυπουργικού μεγάρου ,όπου κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι πολίτες μπορούσαν να στείλουν sms με ευχές από τα κινητά τους και τα μηνύματα τους προβαλλόταν εκεί.
Είναι ο ίδιος που στήριξε την πλαστή απογραφή πληθυσμού η οποία «εξαφάνισε» την ελληνική μειονότητα και τους Χριστιανούς της Αλβανίας - κάτι που καταγγέλθηκε από ΗΠΑ, ΕΕ και όλους τους διεθνείς οργανισμούς, μεταξύ των οποίων το Στέητ Ντιπάρτμπεντ και το παγκόσμιο συμβούλιο εκκλησιών! 
Μετά και τις συγκρούσεις στο Κουμάνοβο η ανησυχία αποσταθεροποίησης των δυτικών Βαλκανίων  διατρέχει τους λαούς της περιοχής. Η ανεργία, η φτώχεια, η έλλειψη προοπτικής, τα απομεινάρια πρόσφατων πολεμικών συγκρούσεων,  ο διαμελισμός χωρών, η γέννηση νέων, υποδαυλίζουν εθνικιστικά φαινόμενα που βασίζονται φυσικά στους προαιώνιους εθνικούς μύθους κάθε λαού.
Τα σύνορα τείνουν να γίνουν πάλι ρευστά με τη γεύση του αίματος, με την «ευγενική συνδρομή» της  Γερμανίας ! Η κα Μέρκελ  ( για την οποία  Ράμα δήλωσε, ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο όραμα και τη βούλησή της για το μέλλον των Βαλκανίων), συνεπικουρούμενη από την Αυστρία και την Κροατία με την ανοχή και συμμετοχή της Γαλλίας και της Ιταλίας, επιδίδεται στο να συγκαλεί συναντήσεις ηγετών των δυτικών Βαλκανίων, στις οποίες κατά κανόνα  δεν καλείται η χώρα μας, σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι επιρροής, ανακατατάξεων  και πολιτικού ελέγχου της περιοχής.
Τα βαλκάνια όπου «ο χρόνος μετράται με τους αιώνες», φτωχά, καθυστερημένα, πάντα υπό την επιρροή μεγάλων δυνάμεων, μάλλον έχουν βρει στο πρόσωπο του Εντι Ράμα τον εν δυνάμει τραμπούκο τους.
- See more at: πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: