Σάββατο, 9 Μαΐου 2015

Αλβανία: Δεν επετράπη στους Κομμουνιστές να παραστούν σε μνημείο της Απελευθέρωσης


Μάιος 7, 2015.

Σε αντίθεση με άλλες χρονιές- γράφει το αλβανικό δημοσίευμα- οι κομμουνιστές, σήμερα,  δεν είχαν τη δυνατότητα να καταθέσουν στεφάνι στο νεκροταφείο των μαρτύρων, μαζί με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.


Η αστυνομία δεν επέτρεψε τους Αλβανούς κομμουνιστές να εισέλθουν στο χώρο του νεκροταφείου, δίχως να δώσουν κάποιες εξηγήσεις.

Επί δύο χρόνια οι κομμουνιστές εμφανίζονταν σε παρόμοιες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από την κυβέρνηση Ράμα.

Ο πρωθυπουργός και ορισμένοι υπουργοί  έγιναν δέκτες  έντονης κριτικής, όχι μόνο από την αντιπολίτευση και την κοινή γνώμη, αλλά και από διάφορες ξένες διπλωματικές αποστολές στη χώρα.

Ως φαίνεται- συνεχίζει το δημοσίευμα- πρόκειται για μια πολιτική κίνηση του πρωθυπουργού, για να δείξει διάσταση από τους κομμουνιστές ενόψει  της προεκλογικής εκστρατείας της κυβέρνησης για τις δημοτικές εκλογές του Ιουνίου.

Ο Ράμα ήταν αυτός που δεν επέτρεψε του κομμουνιστές Αλβανούς να αποδώσουν φόρο τιμής μαζί του, στο μνημείο της Μητέρας Αλβανίας, για τα εβδομήντα χρόνια της απελευθέρωσης.

Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 comments: