Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ομόνοια χωρίς δήμαρχο.


Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο τρεις ήταν οι Δήμοι στους οποίους η μειονότητα διεκδικούσε την θέση του δημάρχου. Σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα σε αυτούς τους Δήμους μας έδειξαν δύο πράγματα, πρώτον ότι η μειονότητα εξελίσσεται σαν εκλογική ομάδα, παίρνει πλέον έμπρακτα αποφάσεις και καταψηφίζει ανθρώπους που δεν θεωρεί άξιους, και δεύτερον ότι η Αλβανική κυβέρνηση, κάθε τετραετία εξελίσσει τον ανθελληνισμό της όσο περισσότερο μπορεί.

Για τον Δήμο Δερόπολης:
Σε αυτό το Δήμο οι Δεροπολίτες έδειξαν για ακόμα μια φορά αυτό που είχαν αισθανθεί γρηγορότερα από όλη την υπόλοιπη μειονότητα, απέχθεια στο πρόσωπο του Ντούλε. Για καιρό τώρα, δεν χάνουν ευκαιρία να καταψηφίσουν το ΚΕΑΔ χάριν του αρχηγού του, Βαγγέλη Ντούλε, ο οποίος παραδόξως κατάγεται και από την περιοχή της Δερόπολης. Δήμαρχος για αυτή την τετραετία εδώ θα είναι ο Αχιλλέας Ντέτσικας ο οποίος κατέβαινε με το Δημοκρατικό Κόμμα (PD). Όσο στενάχωρο και να φαίνεται, το γεγονός ότι δήμαρχο σε αμιγώς Ελληνικά χωριά έβγαλε αλβανικό κόμμα, ελπίζουμε να κυβερνήσει τον Δήμο με αξιοπρέπεια όπως διαφήμιζε προεκλογικά και όχι ως συνιστώσα του PD.

Για τον Δήμο Φοινίκης:
                Δεν ξέρουμε άμα μιλάμε για νίκη ή για ήττα της Ομόνοιας σε αυτό το Δήμο, πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό το αποτέλεσμα ήταν η σφραγίδα που διασφάλισε το «κλείσιμο» της ομάδας του Ντούλε. Δήμαρχος εδώ είναι ο Λεωνίδας Χρήστου ο οποίος ήταν υποψήφιος με το ΜΕΓΚΑ. Με αυτό το αποτέλεσμα το ΜΕΓΚΑ έκανε την πρώτη πολιτική του νίκη από την ίδρυση του πριν 5 χρόνια, πράγμα που κατά την άποψη μας δεν οφείλεται σε αποδοτικότερο προεκλογικό αγώνα ή  ότι κάποιος συμπάθησε περισσότερο το κόμμα, αλλά στο μίσος του κόσμου προς τον Ντούλε κυρίως και στο Γιάννη Μπάμπη στη συνέχεια. Χωρίς τον δήμαρχο Φοινίκης με το μέρος του, ο Ντούλες είναι πλέον πολύ δύσκολο να επανεκλεγεί βουλευτής. Συγχαρητήρια στον κ. Χρήστου, ελπίζουμε σε μια καλή διακυβέρνηση του δήμου.

Για τον Δήμο Χειμάρρας:
                Εδώ παρατηρήθηκε πως ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός μπορεί να μαζευτεί σύσσωμος σε δύσκολους καιρούς. 1500 άτομα περίπου ανεβήκαν να στηρίξουν τον Έλληνα υποψήφιο Φρέντι-Διονύση Μπελέρη σε μια προσπάθεια ρήξης του ανθελληνικού κατεστημένου στην Χειμάρρα. Μάταια όμως καθώς στην προεκλογική εκστρατεία του αντιπάλου, του Γιώργου Γκόρου,  επιστρατεύτηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας που χρησιμοποίησε κάθε λογής «βρόμικο παιχνίδι» ξεκινώντας με μία εντελώς άδικη διοικητική διαίρεση, στη συνέχεια άρχισε να απειλεί ότι θα κόψει το νερό και ότι δεν θα συνεργαστεί με κανέναν άλλο υποψήφιο, μετά άρχιζε να μοιράζει κατάρες και να σκίζει αφίσες, και τέλος μια σειρά παρατυπιών κατά την εκλογική διαδικασία. Παρόλο που εδώ ο Δήμος χάθηκε, έγινε αισθητή η παρουσία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στο χώρο και στο εσωτερικό της Αλβανίας αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη.


Τέλος οφείλουμε να τονίσουμε την νίκη του Αναστάσιου Γκούντα, υποψήφιου του ΚΕΑΔ για τον δήμο Κονίσπολης, στην περιοχή της Τζάρας. Ομοίως με τη Χειμάρρα παρόλο που δεν είχαμε νίκη σε ολόκληρο το Δήμο η Ελληνική παρουσία ήταν σημαντική.


Εν κατακλείδι, η Ομόνοια δεν κατάφερε να εκλέξει Δήμαρχο κάποιον επίσημο εκπρόσωπο της για πρώτη φορά από τότε που ιδρύθηκε.Για αυτό ο κ.Ντούλες πρέπει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του. Ελπίζουμε η «ήττα» της Ομόνοιας να την βοηθήσει να ανανεωθεί και να αναγεννηθεί από τις στάχτες της.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ενισχύστε οικονομικά την προσπάθεια μας!

Ετικέτες

ενημέρωση (2161) ενημέρωση-informacion (1417) Αλβανία (904) ορθοδοξία (422) ιστορία-historia (373) Εθνική Ελληνική Μειονότητα (366) ελληνοαλβανικές σχέσεις (311) ορθόδοξη πίστη - besimi orthodhoks (277) Εθνική Ελληνική Μειονότητα - Minoriteti Etnik Grek (251) Β Ήπειρος (238) ορθοδοξία-orthodhoksia (231) ορθόδοξη πίστη (222) εθνικισμός (195) διωγμοί (162) τσάμηδες (122) shqip (119) Κορυτσά-Korçë (118) Κορυτσά Β Ήπειρος (103) informacion (100) Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος (97) ορθόδοξη ζωή (96) ορθόδοξη ζωή- jeta orthodhokse (75) διωγμοί - përndjekje (60) ορθόδοξο βίωμα (59) εθνικισμός-nacionalizmi (56) ορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας (55) Ελλάδα-Αλβανία (48) ανθελληνισμός (44) Ελληνικό Σχολείο Όμηρος (43) πολιτισμός - kulturë (43) Ι.Μ Κορυτσάς - Mitropolia e Shenjtë Korçë (42) besimi orthodhoks (40) Γενικό Προξενείο Ελλάδος Κορυτσά (39) Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας - Kisha Orthodhokse Autoqefale Shqiptare (37) ιστορία ορθοδοξίας (36) βίντεο (34) Shqipëria (32) ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 (32) κομμουνισμός- komunizmi (30) πνευματικά (27) Μητρόπολη Κορυτσάς - MItropolia e Korçës (23) απόδημος ελληνισμός-helenizmi i diasporës (22) πολιτική-politikë (22) αλβανικά (21) εκπαίδευση (21) Αρχαία Ελλάδα (20) helenët-Έλληνες (19) κομμουνισμός (19) Greqia (17) Βλαχόφωνοι Έλληνες (15)