Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Eπαναλειτουργία στρατιωτικών φυλακίων στα ελληνοαλβανικά σύνορα προανήγγειλε ο Καμμένος

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συνομιλεί με στρατιώτες στο φυλάκιο των Δρυμάδων.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Επαναλειτουργία στρατιωτικών φυλακίων και ενίσχυση του στρατεύματος στα ελληνοαλβανικά σύνορα, προανήγγειλε από το ακριτικό φυλάκιο των Δρυμάδων Πωγωνίου Ιωαννίνων, ο υπουργός Αμυνας Πάνος Κάμμενος, εξέλιξη η οποία θα ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα των κατοίκων στα χωριά της μεθορίου, που ζητούν να νιώσουν ασφαλείς.
Ο κ. Καμμένος, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στα ακριτικά στρατιωτικά φυλάκια της Ηπείρου, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ απαντώντας σε σχετική ερώτηση. « Ήδη ανασχεδιάζουμε όλη την περιοχή. Ο ανασχεδιασμός της αμυντικής δομής, θα ανακοινωθεί σε λίγο καιρό. Το καλοκαίρι , στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης που γίνεται, και σύμφωνα με τις εντολές που έχουν δοθεί και από εμένα αλλά και από τον Αρχηγό του Στρατού, από την πρώτη σειρά ,τις επόμενες μέρες, θα ενισχυθεί περεταίρω η παρουσία των κληρωτών στην περιοχή .Θα υπάρξει επαναλειτουργία φυλακίων, μονάδες καταδρομέων που θα κάνουν ασκήσεις στην περιοχή, αλλά και ελικόπτερα θα επιχειρούν στην περιοχή, για να δώσουν στους κατοίκους αίσθημα ασφάλειας».

Ο υπουργός Εθνικής Aμυνας, επισήμανε ότι οι υφιστάμενες δυνάμεις ,ο Στρατός ,η Ελληνική αστυνομία αλλά και οι τοπικές αρχές καταβάλουν προσπάθειες ,κάνουν καλά τη δουλειά τους ,όμως «πρέπει να ζωντανέψουν τα χωριά». Όπως τόνισε, τα «νέα παιδιά που έφυγαν από τον τόπο τους και είναι άνεργα στην Αθήνα, να επιστρέψουν , να καλλιεργήσουν και πάλι τη γή μας. Πρέπει να βάλουμε μπροστά την πατρίδα να δουλεύει». Ο κ. Καμένος ήταν κατηγορηματικός απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αξιώσεις που προβάλει το τελευταίο διάστημα η Αλβανία. «Η Εθνική Κυριαρχία της χώρας δεν είναι προς διαπραγμάτευση και κανένας δεν μπορεί να την διαπραγματευτεί, είτε αυτό λέγεται οικονομική απειλή, είτε λέγεται εξωτερική απειλή. Η Ελλάδα, ούτε φοβάται ούτε παραδίδει χιλιοστό της γης του αέρα και της θάλασσας της».
Στο φυλάκιο των Δρυμάδων ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας τίμησε την 62χρονη Σοφία Δημητρίου, την γυναίκα φρουρό των συνόρων ,που ζει μόνη της στο χωριό Ορεινό. Ο υπουργός την συνεχάρη για το θάρρος της και της ανακοίνωσε πως θα την εντάξει στην Εθνοφυλακή, αλλάζοντας άμεσα το νόμο, καθώς προβλέπει να υπηρετούν μόνο άνδρες. «Δίνετε θάρρος σε όλους. Αισθανόμαστε ασφαλείς όσο είστε εσείς εδώ» της είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε, «θα αποτελείτε μέρος τη Παλαικής 'Αμυνας της πατρίδας μας». Μάλιστα της έδωσε τιμητική πλακέτα του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: