Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

ΟΑΣΕ - ODIHR: Οι παρατυπίες υπονόμευσαν την εμπιστοσύνη του κοινού στης εκλογές

O ΟΑΣΕ δημοσίευσε την προκαταρκτική έκθεση των δημοτικών εκλογών της Κυριακής, όπου το Σοσιαλιστικό Κόμμα και ο αριστερός συνασπισμός "Συμμαχία για την Ευρωπαϊκή Αλβανία", εξασφάλισε -οπος μέχρι στιγμής δείχνουν τα αποτελέσματά - σαρωτική νίκη απέναντι στο Δημοκρατικό Κόμμα που ηγείται του "Συνασπισμού για Απασχόληση και Αξιοπρέπεια".
Η επικεφαλής των παρατηρητων του ΟΑΣΕ - ODIHR, Άντρη Γκλόβερ είπε ότι το κλίμα των εκλογών ήταν σε γενικές γραμμές θετική, αλλά υπήρχαν κάποιες παρατυπίες που υπονομεύουν την εμπιστοσύνη του κοινού
«Η ημέρα των εκλογών πέρασε σε θετικό κλίμα, όμως παρατηρήθηκαν κρούσματα ομαδικης ψηφοφορίας και διαδικαστικές παρατυπίες. Υπήρχαν ομάδες ακτιβιστών κομμάτων που στεκόταν έξω από εκλογικά κέντρα ασκοντας ψυχολογική πίεση στου ψηφοφόρους. Σε γενικές γραμμές αυτά είναι τα στοιχεία που έχουν υπονομεύσει την εμπιστοσύνη του κοινού », είπε η κα Γκλόβερ. Πρόσθεσε δε ότι η τελική έκθεση θα δημοσιευθεί μετά από δύο μήνες.
Η κα Γκλόβερ είπε ότι το θέμα της εξαγοράς ψήφων, ήταν μια ανησυχία που εξέφρασαν και οι δύο πλευρές. "Αυτο περιλαμβάνει χρηματικές αμείβες, η προσφορά τροφίμων, στέρηση των δελτίων ταυτότητας και την επιστροφή στο πέρας της εκλογικής διαδικασίας. Θα εξετάσουμε σοβαρά τα φαινόμενα και τους ισχυρισμούς αυτούς".
Η επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΣΕ επέκρινε επίσης το ρόλο των μέσων μαζικής ενημέρωσης σε αυτές τις εκλογές. Δήλωσε ότι "τα μέσα ενημέρωσης και οι ιδιοκτήτες στην πλειονότητα έχουν ισχυρούς δεσμούς με πολιτικούς. Η προεκλογική εκστρατεία με βίντεο που παράγονται από τα πολιτικά κόμματα, επιτρέπεται νομικά, όμως είναι πολιτική διαφήμιση", τόνισε η κυρία Γκλόβερ.
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα για 38 δήμους, 27 εξασφαλίζει ο συνασπισμός του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και μόλις έντεκα ο συνασπισμός της δεξιάς σε σύνολό 61 δήμων σε όλη τη χώρα.


Πηγή: www.himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.