Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015

Συνάντηση Κοτζιά με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία

Την Τετάρτη, αντί για την Πέμπτη που είχε αρχικά ανακοινωθεί, έγινε η συνάντηση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τους εκπροσώπους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Sheraton, στην αλβανική πρωτεύουσα και διήρκεσε μισή ώρα.
Ο κ. Κοτζιάς ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τα θέματα τα οποία έθεσε στην Αλβανική κυβέρνηση. Στην ατζέντα του υπουργού βρέθηκαν φλέγοντα ζητήματα μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας όπως οι ΑΟΖ, οι εθνικιστικές αναφορές στα αλβανικά σχολικά βιβλία και το ζήτημα της διοικητικής διαίρεσης στην Χιμάρα.
Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ. Λεωνίδας Παππάς, ζήτησε από τον Υπουργό Εξωτερικών να σταματήσει η "καραμέλα" της Αθήνας που σε κάθε πρόβλημά των Βορειοηπειρωτών απαντά «Βρείτε τα πρώτα μεταξύ σας».
«Η διάσπαση του ελληνισμού σε στρατόπεδα δεν είναι κάτι το οποίο συμβαίνει μόνο στην Βόρειο Ήπειρο. Αν δεν τα βρούμε ποτέ μεταξύ μας αυτό σημαίνει πως δεν θα έχουμε ποτέ την στήριξη της Ελλάδας;»
Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Ευάγγελος Ντούλες, απηύθυνε δριμύ κατηγορώ στους Βορειοηπειρώτες που πολιτεύονται με τα αλβανικά κόμματα και δεν στηρίζουν τις εθνικές θέσεις, προκαλώντας τις αντιδράσεις των Ξέρα και Μάρτο, που επίσης βρίσκονταν στην αίθουσα.
- See more at: http://www.himara.gr/4659-synantisi-kotzia-me-tous-ekprosopous-tis-ellinikis-meionotitas-stin-alvania#sthash.eyMbRWeG.dpuf

Πηγή: www.himara.gr
Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 comments: