Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015

Διευκρίνηση σχετικά με σχόλιο μας σε άρθρο για τα προβλήματα των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Όμηρος.

Αγαπητοί φίλοι. Μετά από άρθρο παρέμβαση σχετικά με τα οικονομικά προβλήματα στα Εκπαιδευτήρια Όμηρος υπήρχαν αρκετές παρεμβάσεις προς την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος που μας ταλαιπωρεί όλους.
Στο άρθρο αναφέρουμε κάπου, χωρίς να θέλουμε να απευθυνθούμε σε κάποιον προσωπικά  πως: «Τα σχολεία αυτά έχουν ως προσωπικό νηπιαγωγούς, δασκάλους που έρχονται με απόσπαση μέσω του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδος και  οι οποίοι λαμβάνουν και επιμίσθιο. Πολλοί εξ αυτών άξιοι και απαραίτητοι με σημαντικό και σπουδαίο έργο και κάποιοι  απλώς τουρίστες με επιμίσθιο (μάλιστα κάποιες φορές επιζήμιοι)". Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν εννοούμε κάποιον συγκεκριμένα ούτε ευνοούμε τους δασκάλους που σήμερα διδάσκουν στα Σχολεία Όμηρος, απλώς αναφερόμαστε σε ένα φαινόμενο που διακρίθηκε κατά τα χρόνια λειτουργίας των Εκπαιδευτηρίων. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι ο κανόνας. Επίσης ούτε οι ομογενείς, ούτε οι ντόπιοι εκπαιδευτικοί είναι τέλειοι και κάνουν τα πάντα τέλεια, για το λόγο αυτό το σχόλιο δεν αφορά πρόσωπα.

Εάν χωρίς την θέληση μας, άδικα κατηγορήσαμε ή στενοχωρήσαμε κάποιους από τους δασκάλους, ζητάμε δημόσια ΣΥΓΝΏΜΗ και ξεκαθαρίζουμε πως δεν έχει να κάνει με πρόσωπα αλλά μ΄ένα φαινόμενο το οποίο παρατηρήθηκε ανά τα χρόνια και μάρτυρες είναι πάρα πολύ και μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Δεσμευόμαστε μάλιστα να αφαιρεθεί και από το αρχικό άρθρο με στόχο να κάνουμε ξεκάθαρο σε όλους πως δεν αναφερόμαστε σε πρόσωπα αλλά σε φαινόμενο. Ευχαριστούμε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.